Új hozzászólás Aktív témák

  • scarbantia

    aktív tag

    válasz Chaser #48359 üzenetére

    Én is határozottan támogatnék egy rendes, legalább 16:10-es nagyfelbontású IPS-t.
    De: most hogy megjött az UXGA T60p-m látszik, hogy a paneltípus nem minden.
    Inkább legyenek szép színek, nagy színtér lefedettség, és betekintési szögnek sem kell extra, viszont szemből legyen tökéletes.

    Az első benyomásaim az UXGA panellal(Boe-Hydis HV150UX1-100):
    - a színek szépek, vannak jó pirosak, vörösek, arcbőr szépen jelenik meg, kontraszt igen jó
    -a színek alapvetően kicsit sárgászöldesek, de ezt kis állítgatással még a win-es szemre-kalibrálással is ki tudtam szedni, valószínű erősen ráférne egy rendes kalibráció
    -a feketéje nem az igazi, igaz nem is rossz, de a T61p WUXGA LG panelje majdnem jobb.
    Az Eizo FlexScan L768 S-PVA paneljének sokkal jobb feketéi vannak(közel tökéletes).
    -a betekintési szög csalódás egy kicsit. Nekem nem kell extra betekintési szög, de ha szemből nézem, akkor legyen teljesen egyenletes. Hiába IPS, szemből nézve a szélek sötétednek kicsit, és veszítenek a kontrasztjukból, ha mozgatom kicsit a fejem, akkor egyből látszik, pedig vagy fél méterről nézem a kijelzőt.
    Ha más szögből nézem, akkor beáll egy egyenletesen kisebb fényerő és kisebb kontraszt, ezt tartja a leglaposabb szögből is, de nem egy nagy látvány. A színek kicsit lilába hajlanak ilyenkor, ez tapasztalatim alapján a paneltípus tulajdonsága. A WUXGA panel szemből mintha egyenletesebb lenne, de az se tökéletes.
    -Ha fél kézzel nyitom ki valamelyik oldalt, vagy kézzel picit mozgatom a kijelző sarkait, akkor a legkisebb csavarodásra is egyből elmennek a színek zöldessárgába, vagy rózsaszínes lilába. Nem vészesen, meg nyilván visszaáll ha elengedem, csak kicsit ijesztő volt elsőre.
    -fényerőben egy jó közepes, az említett T61p-hez hasonló, igazából bőven elegendő
    -a színek szemre való beállítása után a zöldek fakók lettek, az Eizo-hoz képest (zöldből kellett visszavegyek a megfelelő szürkéhez)

    Hát elsőre ennyi. Egy kalibrálás nagyon kéne(UXGA panelhez ICC profil valakinek? ;) ), de amúgy nem rossz. Az látszik, hogy képes a színeket jól megjeleníteni, szemben a WUXGA LG panellel, ami bár nagyon szép, de rendes sárgák, pirosak sose lesznek rajta.

    A korábban használt 2006-os MBP-nak alapból kicsit jobban helyén voltak a színei, betekintési szöge kis szögeltérésre ugyanilyen volt, nagyobbnál rosszabb. A sötét tónusok hamarabb bebuktak feketébe, itt ezzel nincs gond. A színek kicsit melegebbek ennél a panelnél, és összhatásában azért jobb, főleg a nagyobb felbontás miatt. (élesebb) Viszont végre egy rendes masszív és bővíthető gép. :)

Új hozzászólás Aktív témák