Új hozzászólás Aktív témák

  • Geby

    tag

    Sziasztok!

    Van egy T520-asom napi használatban. Új korában került hozzám. Van egy két érdekességem ami az előző Thinkpadeknél nem jelentkezett (T40, T61).

    Az akksi 9 hónap alatt a zsír újból lement az eléggé hurka szintre. 50.54Wh-ból már csak 26.52Wh van benne. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy 1-1.5 órácskát ha kihúz. Kb nyár elején kezdte azt csinálni, hogy 50%-os töltöttségnél dobott egy hátast 10%-ra, és mondta hogy töltőt ide de gyorsan. 43 ciklus van benne. Többnyire csak altatom a gépet. Nagyon ritkán van kikapcsolva teljesen. Úgy állítottam be a Power Managert, hogy ha 20% alá esik az akkufesz csak akkor kezdjen tölteni. Mégis ez lett vele.

    A billentyűzetén van 3-4 gomb, amik mondjuk fél óra órás tétlenség (addig nem gépeltem rajta) után elég nehezen nyomódnak be. Van egy ilyen kis roppanós érzetük az első lenyomásnál, utána persze megint szép puha lesz.

    A gép bal alsó sarka megrepedt a billentyűzet felőli oldalon, pedig nem dobálom. Puha táskában hordom. Mondjuk pont az az oldala van lefelé általában a táskában, de ha rá van csukva a kijelző akkor ez a rész középen van. Szóval elég értelmetlenül állok a probléma előtt. Na mindegy, hozzányúltam hogy mi ez a repedés, aztán szépen a kezemben is maradt egy darabka. Aztán jól visszaragasztottam pillanatragasztóval.

    Amúgy teszi a dolgát, meg napi 12 órát kb. Sok rammal, meg ssd-vel kellően pörgős.

    Az akkut nagyon ki kéne cseréltetni még 1 éves kora előtt (asszem azokra addig van gari). Mondjuk nemtom, hogy egy akkubevizsgálásra kell e az egész gép nekik sok napra....

    A billentyűknek lehet adok valami zsír félét, aztán nem fog megakadni, vagy valami ilyesmi.

    Másnak van-e valami hasonlóan nem túl jó tapasztalata újabb Thinkpadek ügyében ?

    üdv

Új hozzászólás Aktív témák