Új hozzászólás Aktív témák

  • spyduck

    nagyúr

    válasz Chaser #37056 üzenetére

    Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991.(IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak szerint az irányadóak. Az egyes termékekre vonatkozó szavatossági és jótállási feltételek tekintetében speciális rendelkezések találhatóak az egyes termék csoportokra vonatkozó rendelkezések között, illetve az egyes termékek mellett. Az értékesített termékek minősége tekintetében az adott termék beszállítója vállal szavatosságot a Magyar Polgári Törvénykönyv 306. és 307. §--ban és a151/2003./IX.22/ sz. Kormányrendeletben foglaltak, illetőleg saját jótállási feltételei szerint. A hatályos jogszabályok szerint a jótállás és a garancia kötelezettsége, valamint az alkatrész ellátási felelősség a termék forgalmazóját terheli.

    Az igény érvényesítéséhez szükséges: - jótállási jegy és a számla - az igény közvetlenül a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatokban érvényesítendő.

    De mivel ez a jogszabály csak Magyarországon érvényes, lényegében röhög rajtunk mindenki. Viszont a gyártó se hülye, alapvetően nem kéri a számlát. Viszont ha komolyabb, vagy több alkatrész csere, esetleg teljes notebook csere történik akkor kéri a számlát is. Ha nincs számla akkor elutasítja a garanciális vagy csereigényt.

Új hozzászólás Aktív témák