-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Amikor kinyitom az x201-emet, akkor nyikorog a szalagkábelnél. Lehet ezzel valamit csinálni, foglalkozik ilyennel egyáltalán a szerviz? Nem tudom, hogy a kezdet kezdetén is ilyen volt-e, de most nyikorog, és zavar.
The Amiga, Born a Champion
-
pilsner
aktív tag
válasz Intelligencs #19753 üzenetére
Foglalkozik. Én azért vittem be, mert pár millimétert lötyögött a zsanér. Cserélték az egész fedlappal együtt.
www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
Gondwana
addikt
Még ide se ért az X201, máris új irányt vett a kijelzőkeresésem: immár nem HV121WX?-t keresek (rendszerint ugye, WX4 a CCFL, meg a WX6 a LED), hanem valami HX121WX-et (48db LED a háttérfény), mert ezek talán nem sima AFFS-ek, hanem AFFS+-ok, azaz kültéren még jobbak, mert a beeső fényből állítólag sokkal többet vernek vissza hátulról. (Mondjuk, 3x annyiba is kerül, mint a WX4)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
-
-
audi100td
nagyúr
válasz Kalandor #19764 üzenetére
"Előbb adom el ezt a vackot, már látom."
lol, ez neked vacak?
kraftxld: hát ja, a hápé nekem sem ergonomikus, főleg azzal a gagyi pöcökutánzattal, de a 6910p-n a touchpad gombok is idegesítően hosszú úton járnak, a használhatatlan érintős gyors gombokról nem is beszélve, persze lehet választani.
[ Szerkesztve ]
-
pilsner
aktív tag
válasz buvartacsko #19757 üzenetére
Arra már nem emlékszem, gondolom valaki rettenet dühösen elkezdte püfölni, mert le volt tiltva - csak a trackpointosat használom.
(#19759) Peter M: a PC-Box az, igen. Én felhívtam őket, nem maileztünk.
www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
adnoctum18
senior tag
válasz audi100td #19768 üzenetére
Nem olyan tré az a pöcök, nincs rajta scroll az igaz de különben én ugyanolyan gyors vagyok vele mint a pirossal. A 2540p-n a touchpad gombokkal sincs baj szerintem.
Az érintős gombokra viszont megy a +1.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
audi100td
nagyúr
válasz adnoctum18 #19775 üzenetére
Nekem nem jött be az a pöcök, igaz a latitude-énál egy fokkal jobb, de az IBM/lenovo-tól nagyon messze van, főleg azzal a kemény, rücskös sapkával, scroll nélkül meg eleve használhatatlan szerintem, bizonyára sok ész kellett volna oda biggyeszteni még egy gombot.
2540p-n már mások a tapi gombok, a 6910p nem volt nekem annyira bejövős, egyedül az összeszerelés minősége jó, abban veri a T61-et, meg nem lóg ki a 6 cell akku, minden másban gyengébb.
-
lapa
veterán
válasz Kalandor #19766 üzenetére
"Mert nem, elvi kérdés. Ha a Lenovo nem képes használható terméket kiadni a kezei közül, akkor én nem fogom hegesztgetni."
szép elv. erről az jut eszembe, hogy a mostanában vásárolt dolgaim közül igen kevés olyan volt, amit nem kellett legalább egy kicsit ragasztgatni-fúrogatni-fogóval segíteni-megreszelgetni hogy rendeltetésszerűen működjön minimális használat után. és az a jobbik fele, amit legalább otthon meg tudtam heggeszteni.
szóval én inkább tendálok a "rászánom az időt, akkor legalább tuti normális lesz." felfogás felé. ha így nyomnám mint te kiürülne a lakás.
egyébként képesek használható termékeket kiadni a kezük közül, az x széria legalábbis olyan. az unofficial bios nagyon veszélyesen hangzik de megbízható, saját statisztikáim szerint a win + lenovo managger párossal kb 1.324.516,5-ször annyi probléma van, mint azzal a biossal.
érdekelne mi a baj pontosan a touchpaddal, nekem a t61-en hasonló volt és teljesen korrekt volt.
-
audi100td
nagyúr
Azért durva, hogy milyen szarok az újabb thinkpadek billentyűzetei, az NMB is teljesen más mint 10 évvel ezelőtt, zörög az egész, hangosan jár, nincs rendesen lefeszítve, süpped. Az X31-en egy álom gépelni, az X200s vagy T61 billzete ehhez képest nagyon olcsónak hat, bár az ALPS egy fokkal jobb, de az sem az igazi a korai NMB-hez képest.
más: Xp alatt én is szívok most firefox 5-tel, nem megy a trackpoint-tal a scroll. A korábban leírt módszer a tp4table.dat szerkesztésével itt nem működik, mivel nincs is ilyen fájlom. Thinkpad X31-ről lenne szó.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Kalandor #19778 üzenetére
Az lehet, hogy thinkpaden nem a legjobb a tapi (mondjuk maguk a gombok nekem nagyon nem álltak kézre 6910p-n, néha kétszer kellett lenyomnom, mert elsőre nem érzékelte a bevitelt), de itt inkább a trackpoint-nak van prioritása, pár óra megszokás után nagyon jól használható, sokkal jobban mint a legtöbb touchpad, egyedül a Macbook Pro / Air lehet ez alól kivétel.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Kalandor #19778 üzenetére
E szériás Dellel óvatosan, egy eladó E6400-am van, aminek a touchpadje szerintem nem fog bejönni, kicsit rapszódikus.
A T400/500-nak, a régebbi HP-knak (6910p még pont oda tartozik, kb. a 6110-től) jó toucpadje volt, bár meglehetősen eltérnek egymástól gyártó alapján, de az Exx20 alatti (Exx00, Exx10) Dell touchpad az furcsa, erősen próbáld ki vétel előtt.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz audi100td #19780 üzenetére
Eleve minek valakinek üzleti szériás gép, ha nem használja ki a pöcökegeret? Az ilyenek ne sírjanak már így szar meg úgy szar. Nyugodtan lehet menni acer netbookot venni, aztán ott a helyén lesz a CTRL - FN dolog, meg lesz fasza tacccsssspad is meg offical bios, hogy erkölcsileg és elv szinten is rendben legyen minden xDxDXD.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Lenovo thinkpad t520-at szeretnék majd venni a közeljövőben. Ehhez pedig egy 64 GB-os SSD-t szeretnék tenni a HDD helyére, a HDD-t pedig egy Caddy-be a DVD helyére. Melyik SSD-t javasoljátok ami nem süti meg a gépet a HDD-vel együtt?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
őstag
X201-hez tud valaki ajánlani sleeve bag-et? Tehát nem notebook táskát, hanem csak second skint, amilyet például az apple laptopokhoz szoktak adni. Olyan kellene, amibe a 9 cellás aksival is belemegy.
-
buvartacsko
addikt
Érdekes továbbra is ez az X220 ventilátor probléma.
Most ezt írja az egyik új tulaj, aki X61 Tabletről jött át:
- Finally, the fan noise. Even on the i5 the fan is on 60% - 70% of the time and in a quiet workroom it is quite noisy.
Szerintem tényleg csak mihez képest ez a dolog, azokat zavarhat jobban akik X200s-ről váltanak, vagy nem tudom...
-
audi100td
nagyúr
válasz Intelligencs #19785 üzenetére
Én ilyet rendeltem, belefér a 9 cellás akksival egyűtt, de valami nagyon szar műszálas anyagból készült, hónapok után is kellemetlen szagot ereszt, a varrás meg kezd felszakadni az egyik sarkán. Tudom ajánlást kértél, de legalább tudod mit nem érdemes venni, ha találsz esetleg valami jót, engem is érdekelne, lehetőleg valami természetes anyagból.
-
Én ilyet használok, elégedett vagyok vele.
-
őstag
válasz ^Clown #19789 üzenetére
Köszönöm! Ez milyen anyagból van? Nem csúszik ki belőle a gép? Hány cellás a géped?
Anno az SL300-amhoz sikerült olyat beszereznem, ami a Logitech egerekhez adott tokhoz hasonló finom tapintású anyagból van, és cipzáras. Szinte semennyivel sem növeli meg a gép méretét. Csak becipzározom, és bedobom a gépet a táskámba, nem kell félnem, hogy megkarcolódik. Valami ilyesmi, csak feketében.
audi100td: Kár. Pedig tök jól néz ki, simán megvenném kép alapján.
buvartacsko: Egyéni preferencia a hang. Engem nagyon zavarna. Ha a laptop árára gondolnék, akkor pedig még jobban zavarna. Az x201-esem teljesen hangtalan, a ventilátor szerintem egyáltalán nem jár, de legalábbis én nem hallom. Ugye a diszket kicseréltem SSD-re, szóval annak sincs hangja. Csak az i5 halk ciripelése van, de az elfogadható, sokkal enyhébb, mint a core2duo ciripelése.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Intelligencs #19790 üzenetére
X41-em van, más képarányú gép, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni. Viszont elég korrekt minőségű darab, nem csúszkál benne a gép.
-
Fifi
őstag
Én dicota perfektskin-t vettem a gyerek x201-éhez az ipon oldalán. Igaz csak 6 cellás aksival használja. Vettem egyet a dokkolónak is és az is szépen belefér, így ha cipelnie kell az sem karcolódik.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Thusor #19783 üzenetére
SSD + hőmérséklet:
Érdemes utánakeresni, hogy a NAND Flash alapú memóriák törlés/írásnál nem szeretik a hideget, mert olyankor több a kristályrácsba beragadt elektron, extrém hűtésnél akár az is megeshet, hogy az elméleti 10.000 írásciklusszám a gyakorlatban 4-5.000 alá csökken. Állítólag az optimális valahol 45-55°C környéke lenne. (Külömben miért is marad ki a hőmérés pl az intel SSD-kből? - Vagy csak nekem nem sikerült eddig hőmérséklet adatot kihúzni belőlük?)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Gondwana #19793 üzenetére
HDSentinel nekem megmondja az SSD hőmérsékletét, bár nem kizárt, hogy tippel és hazudik, mert a 12 perc menetidő nem stimmel
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : SAMSUNG 470 Series SSD
HDD Serial No: S0SUNEAB502986
HDD Revision : AXM09B1Q
HDD Size : 61057 MB
Interface : S-ATA II
Temperature : 36 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 0 days, 0 hours, 12 minutes
Est. lifetime: more than 1000 days[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz cadeyrn #19781 üzenetére
ehhez a dell-es dologhoz annyit tudok hozzátenni, hogy az imént direkt alaposan megtapogattam egy szinte új billzetű e6410-et, hát nem egy x200s (vagy akár t61) minőség. nehézkes, hosszú, mintha gyurmában írna az ember.
az e sorozat tapijáról nyilatkozni nem tudok, de azt tudom hogy egy-két év nem folyamatos használat után a d640 tapija gyak tükörré vált és igen kényelmetlen használni. hasonló élményem volt az előtte lévő szériával, bár ott több idő telt el.
érdekes módon a t61 nem mutat ilyen jeleket, pedig anno az is nyúzva lett egy évig.
aki tényleg azt hiszi, hogy egy dell akármilyen szinten is egy kategória egy thinkpaddel, az feltétlen vegyen dellt, neki csinálták. tessék mondjuk lerakni egy dell mellé akár a t61-et, akár a sima t400-at és elgondolkodni az ergonómián, hogy nem 3 centi magas púpon gépel az ember.
ez magánvélemény, de megcsináltam (egyenként évekig) a c830-at, a d840-et meg a d640-et, meg most volt egy felületes e6410 nyomkodásom. ezeknek a gépeknek mindegyike ugyanmár nevicceljünk, még a tp-k minden minőségi hibájával együtt is.
@cadeym: nem lehet, hogy a 12 perc előtt az ssd maga nem volt bekapcsolva?
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
na totál meghalt a tabletemben a cpu fan...
1x csak elkezdett zúgni nagyon durván, aztán feladta, tpfancontrollal sem tudom életre kelteni. úgyhogy most ameddig nem tudom elérni a szervizt, nem kapcsolom ki (nincsen kedvem a fan errort nézni a kijelzőn, úgy már idegesítene is a dolog ... most meg nem nagyon érdekel), csak altatom, meg a jobb szellőzés érdekében kiszedtem a billzetet.
-
Igel
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam fel a T400-asomra 64bites Win7-et. A drivereket, frissítéseket letolta a lenovo system updater-je, majd a win update is, mégis driver nélkül maradt a végén egy titokzatos eszköz (PCI egyszer kommunikációs vezérlő: PCI-busz:0, eszköz:3, művelet:0).
Nekem halvány fogalmam sincs mi lehet, próbálkoztam a bluetooth, wireless-es cuccok drivereinek manuális telepítésével is, de nem segített - persze lehet, h rossz felé keresgélek.
Nincs valakinek ötlete, mi lehet ez?
Köszi előre is! -
cadeyrn
aktív tag
@lapa: szerintem valami config nem ok, és az 12 óra, nem 12 perc, az stimmelhet, lévén csütörtökön szereltem bele az SSD-t, ellenben most hagytam a gépet szobahőmérsékletőre hülni pár órát, és szerintem a hőmérséklet kijelzés stimmel, szóval hajrá, HDsentinel mutatja.
Az E szériás Dell billentyűzetéről nekem nem ilyen rossz a véleményem, sőt, kifejeztetten jónak tartom őket, de tény, hogy erősen más, mint a Thinkpadeké. Az is biztos, hogy ergonómialilag rossz helyre tették a pöcögegér gombjait, de ettől eltekintve halk és pontos kis billentyűzet. Persze ez már tényleg csak ízlés kérdése
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest