-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fifi
őstag
Ma sógornak mutattam a youtube-on elérhető x201 stressz teszteket és hitetlenkedett. Hát elkértem a gyereknek most vett notebookot és ráálltam. Igaz mezítláb és csak 74 kg vagyok, de a gyerek nagyon fogta a fejét és "Apa ne" szavakat ismételgette. A cuccnak semmi baja , de én is meglepődtem magamon, hogy megtettem ...
A ledobálós, vizet öntős számokat már nem mertem bevállalni, de ezek után elhitte.
-
adnoctum18
senior tag
Idevágó emlékeim a T60-al kapcsolatban.
Az X201-re azért jobban vigyáznék...
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
yodamastah
őstag
válasz adnoctum18 #19459 üzenetére
Nem hulyeseg a ralepos teszt, mert elalvas elott meg szoktam nyomkodni a gepet aztan lerakom az agy melle. Reggel meg ralepek. Ez tobbszor elofordult mar de mindegyik X birta
[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
válasz yodamastah #19460 üzenetére
Pontosan így történt nálam is!
Az X-ek mondjuk talán még strapabíróbbak is mint a T-k.
-
SpeedR
őstag
Sajnos én is ejtettem már el a gépet (T42) , de szerencsére semmi baja sem lett. Egyébként sokszor látom egy cégnél, ahol sok Thinkpad-et használnak(főként T400-T420), hogy hogyan bánnak a gépekkel. Ütik-vágják, dobálják, képernyőnél fogva emelgetik stb., és mégis hibátlanul működnek.
-
őstag
válasz audi100td #19448 üzenetére
Nos, az akkuidőt sikerült visszacsinálnom, hogy ugyanannyit, vagy kicsit többet mutasson, mint a gyári oprendszerrel (100%-nál 8 és fél órát kb.).
1. A HD graphics driver ezen is javított.
Határozottan növekvő akkuidőt ír ki, amióta feltettem kézzel a legfrissebb drivert.2. A Logitech anywhere mouse kis USB-s érzékelője is zabálja ám a kakaót.
Ezt is teszteltem, többször bedugtam, vártam, kihúztam, és egyértelműen kevesebb akkuidőt ír ki (40-50 perccel), ha bent van a kis kütyü a gépben.A két probléma korábban összeadódott, és csak valami 6 óra akkuidőt írt ki 100%-nál.
Lehet még egy blútyúkos egérrel is kipróbálom, hátha azzal kevesebbet eszik. Jó lenne azért valami egeret használni néha, például amikor a hátamon fetrengek, és a hasamon van a noti. Akkor kicsit nehézkes a pöcök használata.
The Amiga, Born a Champion
-
lapa
veterán
válasz Intelligencs #19463 üzenetére
elég karcos, ha egy vezeték nélküli egér 0,5+ w-ot eszik szerintem. bár hosttal együtt...
mondjuk szerintem erre van a pecek. nem az a házikedvenc, de egérnél még mindig százszor jobb.
én nagyonsok évvel ezelőtt eldöntöttem, hogy a mindenkori noti beépített navigálós cuccait fogom használni. idővel megszokja az ember és akkor hatékonyabb, mint az egér.
miért nehézkes a pecek a hasadon?
-
audi100td
nagyúr
válasz Intelligencs #19463 üzenetére
Ertem, 6 vagy 9 cellas akksid van?
-
pilsner
aktív tag
Hol érdemes 6cellás eredeti akkut venni T61-be (15.4")? Újat, garanciásat, ahol nem kérnek érte 5k-val többet?
www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company
-
-
adnoctum18
senior tag
-
őstag
Természetesen a trackpoint a legnagyobb királyság, szinte mindig azzal használom a gépet, a touchpad le is van tiltva. Tulajdonképpen emiatt nem voltam hajlandó más gyártó hasonló szintű notiját megvenni, mert tudom, hogy azokon nincs trackpoint, vagy ha van is, akkor is nagyjából használhatatlan (DELL-en próbáltam, tragédia).
Viszont van két szituáció, amikor egeret használnék. Az első, amikor monitorra van kötve a gép, és rendesen íróasztalnál ülök. Ilyenkor mondjuk nem is egeret használok, hanem komplett wireless egér + billentyűzet kombót. Ebben az esetben a fogyasztásnak nincs jelentősége, mert úgyis akkuról megy a gép.
A másik szituáció, amikor már este van, és az álmossággal egyenes arányban egyre hátrébb hanyatlok - persze nem fekszem le aludni, még a végén túl kipihent lennék -, és már a mellkasomon van a gép. Ekkor már túl kényelmetlen a kezemet annyira felhúzni, egyszerűbb, ha magam mellett van és úgy egerészek.
audi100td: Kilenccellás. Az x201-nek hatcellással is hoznia kellene a 8 órát? Mert akkor a kardomba dőlök.
adnoctum18: Attól függ, hogy mennyire húzod közel a gépet a fejedhez. Ha már egészen a mellkasodon van, akkor már nagyon kényelmetlen a kéztartás, ha a trackpointot akarod kezelni. Tény, hogy nagyon jól lehet görgetni vele, de az egér görgőjével is.
[ Szerkesztve ]
-
-
audi100td
nagyúr
válasz adnoctum18 #19469 üzenetére
buvartacsko linkelte nem reg, hogy lesz ULV-s valtozat, "s" verzio amugy valoszinüleg nem lesz
Intelligencs: nem, csak azert kerdeztem, mert ha 6 cellasrol megy ennyit az X201, akkor falhoz vagom a gepem Nalam meg nem tudom a mi fene van, de olyan 6 oranal többet 9 cellasrol sem megy, 90%-os az akku. lapa: nem adom 3e-ert
Amugy ha van ra mod en is inkabb egeret hasznalok, joval kenyelmesebb a trackpointnal.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kraftxld #19471 üzenetére
Nem nagyon írsz már az Új-Zélandos topikba. Nincs valami blogod, ahol beszámolsz az élményeidről? Én meg közben elvégeztem a CISCO Networking Akadémiát mégis, 1 hónap múlva kezemben lesz a CCNP minősítés. Remélem lesznek kint faintos kis állások. Most jön a gyerek, szal miatta még 1 évet biztos ki kell várni, meg addig szerzek itthon egy kis gyakorlatot. Illetve asszonyt meg kell győzni, hogy Új-Zéland a legjobb hely! A külföldre telepedés szükségességéről már meggyőztem.
[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
válasz audi100td #19472 üzenetére
Jaja azt láttam, a semminél több.
Asztalon én is egerezek különben, de bárhol máshol trackpoint a nyerő.
Kellene is valami fajin egérke, azt hiszem erről is volt eszmecsere nem rég, visszaolvasok.
-
válasz Intelligencs #19473 üzenetére
Hajrá Így is kell, ha van gyakorlat meg papír akkor annyira nem nehéz, de kell hozzá szerencse.
Tradícionális blog nincs, csak egy fotóblog amit közösen csinálunk az itt van [link] Ez elég gyakran frissül.
Meg talán majd egyszer valamikor írok eztazt a logoutra| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
pilsner
aktív tag
Asztalon (meg máshol is) egy MS Arc Touch-ot használok; illik a géphez, kicsi, könnyű, kilapítható szállításhoz, szerintem a legjobb notiegér.
-
őstag
válasz audi100td #19472 üzenetére
Na, akkor nem panaszkodom, meg siránkozom.
Csak egy tipp: nem lehetséges, hogy az Intel c-state disabled állapotban van a BIOS-ban? Az okozhat jelentős akkuidő csökkenést. Tudom, mert az SL300-nál én is megjártam már ezzel. Valami BIOS frissítés kikapcsolta. Csak azért tudtam, hogy létezik, mert korábban már magam is kikapcsoltam. Annak oka, hogy kikapcsoltam az általa keltett magas frekvenciás sípolás volt. Egyébként az új gépben is sípol az i5, főleg most, hogy SSD van benne, most már minden neszt meghallok este. De ez azért tolerálható.
Amúgy az SSD disznó gyorssá tette a gépet. Korábban sose használtam a sleepet, így viszont nagy királyság. Csak lecsukom a fedelet, és 1 másodperccel később már sleepben is van. Ha kinyitom akkor meg 2 sec alatt magához tér. Így már tényleg van értelme ennek az üzemmódnak.
kraftxld: Nagyon jók a képek. Gyönyörű a táj! Ezt magyarázom az asszonynak, hogy Új-Zéland nem csak egyszerűen egy másik ország, hanem egy teljesen más környezet, valahogy természetközelibbnek tűnik az egész. Nem egy betondzsungel, mint BP, ahol most lakunk. És ezen az se változtatna, ha mondjuk Dublinban laknánk. Az ugyanez pepitában.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Intelligencs #19477 üzenetére
Be van nalam kapcsolva, ciripelget is, bar nem olyan veszes, BIOS-ban kilöttem minden nem hasznalt eszközt, szoval nem ertem.
-
buvartacsko
addikt
válasz Intelligencs #19477 üzenetére
Amúgy az SSD disznó gyorssá tette a gépet. Korábban sose használtam a sleepet, így viszont nagy királyság. Csak lecsukom a fedelet, és 1 másodperccel később már sleepben is van. Ha kinyitom akkor meg 2 sec alatt magához tér. Így már tényleg van értelme ennek az üzemmódnak.
ez egy mezei hdd-el is így működik, ezért szokták ezt használni.
-
Az-X
őstag
Urak... tudna abban segíteni valaki, hogy Win XP alatt miként lehet AHCI módban használni a winyót? Egy X60 tablet-ről van szó, telepítőnek értelem szerűen nem tudok floppy-t adni driverekkel, később ha átállítom kékhalál
:)
-
őstag
Kipróbáltam a bluetooth-szos egeremet, van egy régebbi Logitechem. Úgy vettem észre, hogy a bluetooth csak néhány percet ront az akkumulátoros üzemidőn. Biztos nem lényegtelen, hogy a bluetooth adapter egy beépített eszköz, valószínűleg tudták optimalizálni az energiafelhasználását, ellentétben a külső USB stick egy idegen elem, fogyaszt amennyit fogyaszt.
No, akkor vehetek egy új bluetooth-szos egeret is. Megérte megvennem 17 ezerért a Logitech anywhere-t. Sebaj, majd használom a cégeshez. Csak az a kár, hogy így már 5 egerem és 2 egér + billentyűzet kombóm lesz.
-
pilsner
aktív tag
válasz adnoctum18 #19483 üzenetére
Más, mint egy "testes" egér, a gyűrűs-kisujj párost be lehet gyűrni a hasa alá, a tenyér egész végig kényelmesen el tud rajta terpeszkedni, mert szép nagy ívben hajlik meg. Bluetrack, gyakorlatilag bármilyen értelmes felületen működik, hosszú üzemidő, ha nem használja az ember, akkor meg csak kilapítja, és farzsebben észrevétlenül elfér. A tapis görgetés meg, ha megszokja az ember, nagyon állat!
-
Az-X
őstag
válasz audi100td #19481 üzenetére
Köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek! Most hirtelenjében rávarázsoltam a rendszerre utólag az AHCI drivert. De hamarosan szeretnék egy SSD-t a masinába, akkor már készítek egy driverekkel felturbózott XP CD-t.
Arra nincs esetleg lehetőség, hogy a gyárilag angol nyelvű telepítő lemez alapból magyar nyelven telepítsen? Van MUI pack-em ami utólag fel is települ, de nem volna rossz ha egyből magyar lenne minden. Ezt nem lehet valami ilyen okos módon beletennimár az elején? XP Tablet PC-ből csak angol telepítőt találtam
:)
-
csmat
senior tag
válasz SpeedR #19441 üzenetére
Mennyire nehéz újrapasztázni? Még soha nem csináltam ilyet.
Sajnos nem értek a számítógépekhez, mint az kiderült, így az
alulfeszelve témával se tudok mit kezdeni.
De azonkívül, hogy hangosabb a ventillátor és kevesebb az akkuidő, valami baj lehet belőle, hogy túl meleg?
A CPU és a minipci-n kívül minde 50˘c alatt van ezek pedig 52˘c -osak[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz Intelligencs #19484 üzenetére
ez meglep. úgy tudtam, a BT elég energiaigényes. az egér mennyit bír, arról van valami tapasztalat?
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
buvartacsko
addikt
szeretnék venni egy új hdd-t a gépbe,
jelenleg egy 3 éves hitachi travelstar 5k250 ( 160G ) van a gépben, ( hurcolászom egyik thinkpademből a másikba ( mikor éppen új gépem van ) ) és egy travelstar 7k500-on gondolkozok ( 320G ) .
kérdések:
ez vajon sokkal hangosabb, illetve ( vajon ) sokkal jobban leszívja az aksimat majd? valakinek van tapasztalat?
nem nagyon akarok más márkát, eddig ahány thinkpadem volt, mindegyikbe hitachi volt alapból, gondolom nem véletlenül ezt rakja(ta) a gépeibe a(z ibm) lenovo.
vélemények? valós tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Wolfskin #19490 üzenetére
Nekem egy régebbi fajta bluetooth-szos Logitech egerem van, még optikai, nem lézer. Talán még az első ilyen cucc volt. Évekkel ezelőtt használtam rendszeresen, emlékeim szerint néhány hónapig bírták az elemek, tehát egyértelműen rövidebb ideig, mint egy nem bluetooth-szos, "sima" vezeték nélküli egér. De lehet, hogy az újabb egerek már jobbak.
Egyébként igazából csak több hét használat után tudnék rendesen véleményt mondani a fogyasztásról, most csak azt tudom mondani, amit a gép becslésként kiír az akkuidőre, az meg ugye annyi amennyi. Mindenesetre a kis stick bedugása után lényegesen nagyobbat esik a becsült akkuidő, mint a bluetooth bekapcsolása után.
-
őstag
válasz buvartacsko #19491 üzenetére
Szerintem sokkal hangosabb a 7200-as vinyó, mint az 5400-as.
Neked a laptopod a mindenes géped? Csak mert ha nem, akkor egy SSD-t raknék bele inkább. De ha vinyó mellett döntesz, akkor mindenképpen hallgass meg egy 7200-as diszket szerintem. Én amit láttam X200s-t, és 7200-as diszk volt benne, hát nem volt halk.
Tudom, ez egyéni preferencia, de én még az asztali gépemből is száműztem a 7200-as lemezeket. Egy 64 GB-os SSD + egy 1.5T-s 5400-as WD green került bele.
A Hitachi teljesen jó márka, de szerintem szokták Fujitsuval is szerelni a Thinkpadeket, az se rossz.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz Intelligencs #19493 üzenetére
tudtam hogy a most nincsen 100 ezer forintom SSD-ret is bele kellett volna írnom. ( intel 160GB alá nem adnék ha lehet )
azért kérdeztem, mert olvastam már olyat is hogy valakinek halkabb volt a 7200 mint az 5400..
-
lapa
veterán
szerintem a hita traverstar (7k) vinyók még mindig nagyon jók. ahogy minden 7k vinyó melegszenek, de az x-ben ez nem téma. a t61-ben a csuklótámasz alatt volt a hdd, ott nem volt kényelmes a 7200 rpm. egy néma géphez képest egy csendes szobában minden zajos, az 5400 is. mondjuk tény, hogy seekelni a wd blue-t nem hallom, a hitát meg igen. persze halkabb az 5400.
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #19494 üzenetére
Volt 7K500-am, nem veszes, de hangosabb mint egy 5400-as, szerintem inkabb vegyel 5K500.B-t, vagy Z5K320-at, ha lehet kapni, allitoag az egyik leghalkabb a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #19497 üzenetére
hat, gyosagbol a 7200-as javara sem fogsz erezni semmit ezeknel a mai vinyoknal, tapasztalatbol mondom, csak egy ssd-vel tudnal erezhetö eredmenyt elerni
-
buvartacsko
addikt
válasz buvartacsko #19499 üzenetére
ez az 5K500.B gyorsabb mint némely 7200as cucc, és ennek ellenére még kevesebbet is eszik mint a mostani 5400as hdd-m.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest