Új hozzászólás Aktív témák

  • dane

    senior tag

    Sok kérdést feltettem már itt a topicban de inkább megpróbálom összefoglalni a gondolataimat, tapasztalataimat az első Thinkpadom megvásárlásával kapcsolatban.

    Nos, [EZT] a gépet én vettem meg.

    Nagyon jó felszereltség, túl jó, és nagyon kellemes, alkalmi ár, azonnal elmentem érte.
    A helyszínen minden hibátlannak tűnt. Használat nyomai persze látszottak rajta, de semmi vészes, nem volt repedés, törés sem a kijelzőn sem máshol. Bekapcsolás után win 7 bootolt, semmi extra megnéztem amit meglehetett így az "utcán". Kis csalódás volt, hogy nem Lenovo táskát kaptam hozzá hanem DELL-t. Végül is mindegy, gondoltam ez mindenképpen jó ár! Sajnos a helyszínen HD Sentinel-t nem tudtam felrakni, ezért otthon az első dolgom az volt hogy feltettem rá. Hamar elszomorodtam, mikor láttam hogy a HDD csak 97%-os. Sentinel szerint egyszer előfordult felpörgési hiba, amit gyenge táp okozhat. Következő dolog ami sokkolt (nem is értem miért nem néztem meg a vételkor), hogy az amúgy is gyenge akku utángyártott. Így mindig amikor csatlakoztatom a töltőt kiírja hogy "Not genuine battery, you can buy here... " stb. Szintén otthon figyeltem fel arra, hogy a venti zajos. Alapból a szélzaj is zavar, de a fura rezonáló hang meg főleg. Windows 7 alatt a venti soha nem áll le. Idle-ben is fújja a HIDEG levegőt kifele. A venti cseréje 5-6 ezer körül van. A noti kijelzője azt hiszem csak a minimális igényeket elégíti ki, a fehér nem fehér hanem sárgás, a színek fakók a fényerő gyenge. Az inverter hibátlan, a kijelző minősége gyárilag ilyen :(. Megfordult a fejemben, hogy a kijelző nem eredeti benne azért feldobtam egy everestet. Meg is mondta, hogy a típusa Thinkpad LCD 1024x768 "LEN4000". Ez ok, viszont az alaplapra azt írja hogy Lenovo X60s mainboard. Ez is fura nekem... Még nem értek véget a csalódások. A gép alján nincs sorozatszám/pn cimke, a biosban található sn alapján Warranty információk nem érhetők el, Parts Lookup sem dob ki semmit. Kártyaolvasó nem olvassa be a 2gb-os (nem hc) sd kártyámat W7 alatt.

    És hogy soroljam a pozitívumokat is:
    Marha könnyű gép, szinte hihetetlen milyen pici. A zsanérok hibátlanok. Kijelző pixelhiba mentes. Nagyon gyors proci és sok ram. 90W-os táp van hozzá. N-es wifi... Magyar bill stb...
    Összességében tetszik, nagyon is, csak lehet hogy nem tudom majd szeretni a gépet a fenti problémák miatt.

    Összefoglalva:
    Vettem egy bizonytalan eredetű gépet, azért mert nem voltam eléggé körültekintő. Vásárlás előtt itt kellett volna tájékozódnom. Ha tökéletes gépet szeretnék akkor sokat kellene ráköltenem, így már bőven 100e fölött lennék... Szóval nem is volt olyan jó ár ez az ár.

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák