- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
slayernick66
tag
sziasztok!
amulattal figyelem a csoport tagjait, hogy mennyi ugyes, mokolos, gepeket, alkatreszeket sirbol visszahozos, fejlesztos srac (es talan csaj) van itt, ugyhogy felve merek egyaltlaan kerdezni is, akkora lama vagyok. kerlek nezzetek el nekem.
evek ota vagytam mar egy konnyu uzleti gepre mert rengeteget hurcolaszom es szuksegem van a kis tomegre megbizhatosagra, jo akksira, jo illentyure stb. par honapja figyeltem fel komolyabban a thinkpadekre es aon belul is az ultrahordozhato szeriakra, t480s/t490s/t14s/x1 carbon vonalon kezdtem gondolkozni, aztan jott egy nagyon jo lehetoseg amire lecsaptam, es vegul egy gen7-es x1 carbonom lett.
iszonyuan tetszik, el vagyok tole ajulva egyelore, viszont van egy tulajdonsga, ami megorjit a mindennapokban es nem tudtam vele megkuzdeni, pedig sok lenovo forumot olvastam, sok hazi progit is probaltam, mindhiaba.. ez pedig hogy akarhanyszor lecsukom a fedelet es ujranyitom (azaz ahanyszor kikapcsol a kepernyo es vissza) valaki okos szerint feature az, hogy a billentyuzetvilagitas mindig kikapcsol nem pedig az utolso beallitott allapotat orzi meg. ez nekem a mindennapokban sok bosszusagot okoz, es erre valo megoldast keresek, es mereszkedek ide is irni.
esetleg van valakinek otlete? ezt a formuot is olvasgattam, de az ide linkelt dolgok sem sikerultek nekem, latom pl RoboGuru irt regebben vmelyik thinkpadra kis scriptet, nalam sajnos a sem mukodott, gondolom nem gen7-es carbonra volt szanva.barki otletet orommel es halaval fogadom, koszonom
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Amíg várom a céges T14-emet (természetesen AMD), kaptam tesztelésre egy T14s-t (4750u) és egy Inteles P14s-t. Az Intelt nem nagyon nyúztam, az AMD nagyon tetszett, de amit mindenképpen szeretnék megemlíteni: nem szabad a legolcsóbb kijelzőt választani. A T14s-ben a 250 nit-es 45% Color Gamut-os verzió volt, az Intelben a 400 nit-es 72%-os (mindkettő FHD) - és hát ég és föld volt a különbség 400-as javára.
A képen a max. fényerő látszik, de a képélesség, kontraszt is számottevően jobb...
Szerencsére 400-ast rendeltünk.[ Szerkesztve ]
uff
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz awexco #109504 üzenetére
Irodában, szövegszerkesztésre, excel-re bőven elég kategória. [Jelentős összegeket mernék tenni], hogy azok az emberek akik számára csupán egy laptop, vagy munkaeszköz, és a márka nevét nem bírná elmondani azoknak bőven tökéletes, ha a felbontás nem hátráltatja őket a munkában a [userek jelentős százaléka].
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Tikakukac
titán
válasz Ganz-[HUN] #109507 üzenetére
Pont a fényerő az, ami marhára kéne abba a rohadt irodába, hogy ne csöpögjön ki a szemed.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Ja, hogy feltételezzük ismét a tökéletes környezetet és ahhoz adunk szutyok kijelzőt méregdrágán.
Nos akkor feltárom a valóságot: sajnos a környezet a legkevésbé sem szokott tökéletes lenni, a gané kijelző pedig egyszerűen vérlázító ennyiért 2021 derekán. De mondjuk felesleges is ezt leírni, T60 után T540 volt az első gép, amit már lehetett kapni rendes kijelzővel megint. 8 azaz nyolc évig árulták változatosan kukába való kijelzőkkel a épeket.
Azon csodálkozom egyáltalán még ezt belerakják. Én TN HD+-t raknék még mindenbe, azt is emg lehet úgy köríteni, hogy miért kiváló választás.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
vicze
félisten
válasz awexco #109504 üzenetére
Azt kérdezd aki ezt az opciót választotta. TN-től van 500nit-es DCI-P3-as(100% RGB) IPS kijelzőig 6 opció, választás kérdése.
A 400nit-es amúgy LowPower és írtam a maga problémáiról. Az a csodás AOU panel most 2 hónap után produkált egy halott pixelt... Ha sikerül egy LG-vel szembefussak tuti átcserélem. (Mondjuk annak a színei továbbra se tetszenek.)
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #109510 üzenetére
Ha neked egy állítható sötétítő az ablakon a "tökéletes környezet", akkor lehet munkahelyet kellene váltanod.
Ne érts félre, én is fel vagyok háborodva, hogy 2020-ban is sRGB lefedettséget meg sem közelítő, sokszor gyenge kontrasztú panel kerül. Ugyanakkor arról is meg vagyok győződve, hogy ezeknek a legkisebb baja, hogy "csak" 250nit-et tudnak....
Egyébként engem is boldogít itthon két 60% sRGB csoda, egy a T460s-ben, egy a T480s-ben, ez van.
-
Tikakukac
titán
Nem nekem kell, hanem úgy néhány tízezer másik embernek
Részprobléma, valóban, de attól még gond. És pont nem érdekelne egy konzumer alja levonóban 140k-ért. De bameg, fél miskás gépekről beszélünk lassacskán, annyira érdekelne, hogy dollárban közelebb van-e az így megtakarított pénz az 1 számjegyhez, mint a 2-höz. Bicskanyitogató.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
awexco
őstag
válasz Tikakukac #109513 üzenetére
Az is nevetséges volt mikor egy modellbe 15,6 és lefelé sikerült FullHD-t rakni . 17.x -be csak valami 1600xkevés volt a max ... nem ám 4K vagy FullHD .... persze 220-250nit 45% körül ... szégyen ...
1megoldás marad garanciát búkva belerakni egy jobb panelt ... de azt se egyszerű levadászni .
de 1000dodó felett mit bohóckodnak ilyen gagyi szarokkal ? Szégyen ....
250nit 45% mellett a rádugott 300nit 72% TN LCD leírhatatlan ...
milyen lehet akkor egy 500nit 100% 10 bit ????két ugyanolyan kijelző esetén a 8vs 10 bit is durva ...
[ Szerkesztve ]
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
vicze
félisten
válasz Tikakukac #109513 üzenetére
Van ezzel ugye egy olyan problematika, hogy 5év support, illetve strapabíróság.
Lenovo és mellesleg más gyártó is(nincs ez másként HP vagy Dell-nél se) olyan alkatrészt kell válasszon aminek az ellátása biztosított és gyártva lesz 5év múlva is, ami a consumer piac éves ciklusával nagyon nem kompatibilis.
A másik meg, hogy át kell menjen a különböző teszteken köztük a MIL spec-en, így ez is egy ok, amiért újabb kevésbé bejáratott dolgok nem kerülnek bele.
Ugye az utolsó dolog, meg hogy ha egy vásárló cég 5%-ot tud valamin spórolni akkor 5%-ot fog, és tudod nagyon jól, hogy a gyakorlatban a cégek nem 500e-ért veszik, hanem drasztikusan nyomott áron. Thinkpadek esetében a kisker ár továbbra is csak mutatóba van és semmilyen formában nem mutatja a eszköz valós értékét. -
Tikakukac
titán
válasz vicze #109515 üzenetére
Van ezzel ugye egy olyan problematika, hogy 5év support, illetve strapabíróság.
Ezzel tényleg van gond, a supportról szerintem pont ebben a topikban nem kell sokat mesélni, nagyon mókás, hogy mit meg nem enged magának egy ilyen kategóriában a gyártó, a strapabíróságról pedig én tudok hosszas és érzelmes beszédet tartani. A legjobban a generációkon átívelő ismert és tudvalévő hibák nem kijavítása tetszik. Konzumerben is simán ellállásra dobnám vissza 1-2 év után azt, amit itt is lazán megcsináltak már. A papír elbír mindent, ha leírom, hogy tudok repülni, attól még nem igaz.És mivel elég időt voltam szervizben is, pontosan tudom milyen az alkatrészellátás is. Olyan lazán visszadobta a Dell az ügyfél gariból pont kiesett kérését, hogy fizetős javításra szeretne alaplapot! mint a huzat. Voltak érdekes levélváltások akkoriban is, hogy amúgy srácok, remélem felfogtátok, hogy most miről van a szitu. Márkabolt, márkaszerviz, hivatalosan. Csak a margóra.
Az ár meg valóban, cégeknél durván kisker ár alá megy a végösszeg. Kérdés, hogy mennyire nyomorultnak kell lenni ahhoz, hogy még mindig forgalmazzunk olyan kijelzőket, amiket 10 éve sem akart már nézni a kutya sem. De van "fejlődés" ezer másik téren. Akku resethez fóruok eldugott linkjéből kell csomagolnom progikat és azt felrakni meg frissítseket tiltani, hogy egy már létező funkciót elérjek. Az is egy szint, amikor idáig eljutunk.
-
vicze
félisten
válasz Tikakukac #109516 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy Magyarország...
Igaz 48 óra a javítás a NBD helyett, de még sose volt olyan, hogy legalább az alkatrész rendelés ne lett volna meg másnapra. Min. 50%-ban teljesítve volt legalább a 48 óra.
Ezt 4éves gépre is eljátszották gond nélkül.Én is el tudom mesélni milyen amikor a 2 hónapos gépen előkerül 1 pixel hiba és mennyire örülök neki... Várhatok még 2-re hogy cseréljék...
-
peti_s
addikt
-
SNor
tag
válasz slayernick66 #109501 üzenetére
Szia!
Keress rá google-n valami AutoHotKey (AHK) scriptet. Kiindulásnak jó lehet. Meg a találati listában volt egy ilyen is. -
Sanyi.mTs
addikt
X200-amat elkezdtem néha külső monitoron használni VGA csatlakozón keresztül. Egyszer erősebben húzhattam meg a csatlakozót és a laptopból kijött a az egyik VGA csatlakozó rögzítő csavar. Ami nem akkora gond, vissza lehet csavarni. A probléma, hogy nem teljesen, a burkolat miatt nem tudom a lapos fogómmal teljesen meghúzni.
Mivel, hogyan próbálkozzak? -
Tim82
félisten
válasz Sanyi.mTs #109520 üzenetére
Én pl. megfelelő méretű lapos csavarhúzót beledugva szoktam megszorítani. Esetleg még imbusszal lehet próbálkozni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Melóhelyen kapunk új laptopokat, és felajánlották, hogy választhatok X1 Yoga Gen5 és X1 Carbon Gen8 között. Felszereltségben mind a kettő ugyanaz, mind a kettő 14.0"-os FullHD Touch kijelzővel van.
Most egy szintén érintős X240-em van, amit második használóként kaptam meg, az elődöm nem nagyon vigyázott rá, és gondolom billentyűn hagyott kosz megsértette a kijelzőt, emiatt elég rosszul néz ki. Újabb változatoknál is lehet erre számítani? Mennyire sérülékeny a kijelző borítása? Emiatt kértem érintő nélkülit, de sajna az nem opció...
Valamint ti a kettő közül melyiket választanátok? A Yoga jobban illene a setupomba, de nem tudom mennyire tartós a mechanikája, valamiért a Carbont időtállóbbnak érzem."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vicze
félisten
válasz LógaGéza #109522 üzenetére
Yoga = üveg = törik.
Fogad meg ezt a jó tanácsot és sose válaszd a Yogát. Nincs baj a mechanikájával, amivel baj van, az a kijelző karcolódni fog ha fejen állsz akkor is, a billentyűzet nyomot fog hagyni a kijelzőn, mert van rajta egy fólia gyárilag. A Yogán az üveg miatt vastagabb a kijelző, de a vastagság azonos a X1C-gyel mivel a hűtésen spórolnak az alsó részben. A X1C akár 300g-mal könnyebb.
Összefoglalva csak akkor vegyél Yogát ha nagyon nagyon hajtogatni akarod.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz vicze #109523 üzenetére
Akkor a Carbon érintője máshogy van kialakítva, mint a Yogáé? Nem egy síkban van az egész felső rész, hanem a bezel kijjebb van mint egy "normális" laptopon? Sajnos sehol nem találok róla egy videót, vagy képet, hogy milyen, csak a sima kijelzősről...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vicze
félisten
válasz LógaGéza #109524 üzenetére
Igen a Carnon kijelzője matt érintős, a Yogáé a "hagyományos" üveg.
Jelenleg már nem csinálnak hála égnek olyan nem Yoga érintő kijelzősöket(Thinkpad), amiknek a kijelzője egy síkban van és üveg, már csak a Yogák ilyenek. 2éve jöttek be a matt érintőkijelzők, azóta szerencsére nincs más, csak a Yogákon.
Szóval már egy ideje az érintőkijelző nem egyenlő azzal, hogy fényes és semmit nem látsz rajta.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz MrPetya19 #109530 üzenetére
Gorilla Glasst használnak.
Látom te még nem láttál törött telefont és az negyed akkora. -
Tikakukac
titán
válasz MrPetya19 #109530 üzenetére
Megelőztek, de igen, sokan a GG-t csodacuccnak gondolják. Pedig hajaj, gyönyörűen törik és nagyon szépen bele lehet ebbe is verni a teljes klaviatúrát meg bezelt és touchpad gombokat 1 hónap alatt is
-
MrPetya19
addikt
válasz Tikakukac #109532 üzenetére
De láttam, csak abból is annyi féle van már. Van ami egészen ütésálló, cserébe könnyebben karcolódik, és fordítva.
Nekem eddig a Surface meglepően sok leejtést kibírt, meg a telefonom is. (utóbbi elöl hátul üveg)
De akkor a többi 2-in-1 gyártót nem érinti ez?,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Thinkpad L540-hez van ötletetek honnan tudnék CD helyét letakaró valamit venni, illetve ne adj isten elérhető áron HDD keretet ami biztosan jó hozzá? Egy aliexpressest rendeltem még régebben, ami a HP pavilionba hibátlanul passzolt, ellenben a thinkpadbe nem, pedig rendelésnél direkt megnéztem és rá is kéreztem
-
hykao
csendes tag
Üdv. Egy Thinkpad Yoga 260-asom van. Nemrég majdnem teljesen lemerült, gondolom akkukimélő üzemmódra váltott, és azóta a wwan mintha nem is lenne. Korábban évekkel ezelőtt volt már ilyen esetem. Arra is emlékszem, hogy fel kellett tenni valami thinkpad szoftvert hozzá, amiben már tudtam ki-be kapcsolgatni. Azonban most nem találom a Lenovo oldalán. A szokásos system update fent van, azonban már nem látok ilyen lehetőséget, mint régebben, hogy minden kiegészítő thinkpad szofvert fel lehessen tenni.
Mit rakjak fel, hogy ne a telómról kelljen a netet megosztani. Ott figyel a klón sim kártya a gépben. Amíg el nem tűnt a wwan lehetőség, gond nélkül ment a dolog.
-
Picco
addikt
válasz hykao #109537 üzenetére
Nekem volt 260 Yoga es szivozott a WWAN-al amig ujra nem telepitettem az egeszet eladas elott, semmi sem segitett viszont en nem hasznaltam es ezert nem is zavart.
Elso korben torolnem a drivert, kivennem a WWAN modult, alkoholla letorolnem, a csatlakozojat, majd kartya vissza, boot es system update. Remelem ez megoldja.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
hykao
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Nos hardveres megoldásban egyelőre nem akarok gondolkodni. (szétszedegetés, alkoholos törölgetés stb.) lévén a probléma nem hinném, hogy innen ered.
Közben már csináltam BIOS default, újraindítást, túrtam az internet bugyrait. Feltettem régi Broadband Connect vagy mi a fene szoftvert, de minmtha nem is lenne a wwan kártya a gépben. Fura, rendkívül fura... Próbálkozom tovább.Amúgy a BIOS-ban hol a fenében találom az erre vonatkozó részt? Lehet már vén hülye vagyok, és/vagy túl lusta, belefáradt az efféle szarakodásokhoz...a fenéért nem tud az ember csak simán felhasználó lenni? úgy szeretném...kb. a win95 óta...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok tudom van Hardverapro, de ott nem találok amire szükségem volna.
Valakinek nincs elfekvőbe egy T400-s hűtője?
Persze nem ingyen, csak van itthon egy fan hibás T400 és a gyerekeknek csak jó lenne tanulásra.Törölhető ha szabályt szeg a hsz-m!
-
Tim82
félisten
válasz lypen99 #109542 üzenetére
Első alkalommal offba teszem, legközelebb törlöm.
Szakmai topikban a kereső hirdetés is hirdetésnek minősül a jelenlegi szabályok szerint.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
lypen99
aktív tag
Vettem/értettem!
-
troll81
addikt
Sziasztok t 500 at mentenék a halálból mennyi a max támogatott memória ? illetve a win 10 csodával hogy boldogul?
-
Tim82
félisten
válasz troll81 #109545 üzenetére
8 GB RAM (2 db 4 GB-os modul formájában).
2Rx8 chipelrendezésű, 1.5 V-os DRD3 modulok legyenek.
-
félisten
válasz troll81 #109545 üzenetére
8 GB.
A Win10 nem probléma, de ajánlatos a debloatingolást elvégezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Opel topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Autós topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Spórolós topik
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest