Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz vicze #106120 üzenetére

    Pl. egy új gépen nincs 2,5"-ös hely mert egyszerűen elhaladtat felette a technológia, az ezért való sírást nem fogom megérteni. Ahogy a laptop gyártókat hibáztatni a cserélhetetlen CPU-ért, mikor a CPU gyártottak úgy, hogy nem adnak többet ilyen opciót.

    Amíg a megfizethető és mindenki számára hozzáférhető kategória SSD-ből a 2,5" SATA, addig az ezen való "sírásnak" is van jogalapja szerintem. Azt én meg írtam (igaz, nem neked, hanem HSM-nek, de ebben a mostani thread-ben), hogy a forrasztott CPU-val ki tudok egyezni.

    Épp most néztem hogy az AMD-s T14 dulpa(vagy több) sebességet tud harmad fogyasztással a jelenlegi i7-4700MQ-mnál. Erre azt mondani, hogy nincs fejlődés meg... khm.

    Általában véve az Intel-féle "teljesítményen nem igazán növelünk, csak a fogyasztást és az IGP-t reszelgetjük"-üzletpolitika miatt mondjuk azt a topikban, hogy kb. az Ivy Bridge/Haswell óta nincsenek nagy előrelépések, csak apró, szabad szemmel épphogy észrevehető lépkedések (legalábbis a Haswell-t követő 3 generációra ez mindenképpen igaz). Nyilván van olyan speciális felhasználási kör, ahol sokkal jobban előjön a jobb IGP, új utasításkészletek stb. haszna

    Másrészt meg ahogy Tikakukacnak, úgy nekem sem járt a kezemben az utolsó 2-3 generációból gép, tehát nem is azokról beszélünk. Én speciel örülök, hogy az AMD végre felkavarta az állóvizet, innentől van érdemi verseny.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák