Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Spooky #4341 üzenetére

    Pár felvetés, hátha hasznos lesz:

    - Milyen OS lenne rajta? Azt ugye tudod, hogy az alaplapi vezérlő csak fakeraid, a drivere csinálja valójában a raid funkciót, tehát ugyanott vagy vele, mintha Linux md-t használnál, vagy a Windows sw raidjét. Azzal az eltéréssel hogy azok kiforrott, jól működő megoldások, szemben a HP foskazal szoftverével :) Szóval Linux/Windows esetén tedd át hba (ahci) módba, és használd az os beépített sw raidjét. Gyorsabb, szebb, jobb, támogatottabb.
    - Esxi esetén persze ez az egész mindhiába, ott is ugyanígy működik, azaz HP által adott esxi driver szoftverből megoldja a raidet, viszont ott nincs ugye más alternatíva, mert az esxi-nek nincs natív sw raid megoldása.
    - A kártyához nem kell intelligent p. (F10), vagy ilo, a HP SPP dvd-n is rajta van a config tool, vagy bármilyen os-re letöltheted és beállíthatod vele a kártyát. Ez amúgy csak a diskek elejére kiírja hogy miket konfiguráltál össze, és a driver ez alapján működik, ettől sw raid sajnos. Ezért van az is, hogy a driver nélkül bootolsz egy OS-t, akkor látod külön a diskeket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák