Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz syl5 #6418 üzenetére

    Attol fugg, mire mennyit koltesz...
    AMEX Blue ad mindenre, 1%, evente 30e a max, december elejen egyben. Eves kartyadij surun akcios, meg ha eleg sokat koltesz, kov. evben se lesz kartyadij (havi zarlati az van).
    K&H hitelkartyai 2% de max havonta 3e Ft viszont csak akkor, ha legalabb 20e-et koltottel (tarskartya eseten tarskartyara is ugyanez, egyesevel vizsgaljak) -- mondjuk dijnet+tavszamla rezsire (csekkre is dijnet) + mobilszolgaltatok, biztositok oldalain fizetes azert nem nagy szam osszehozni; sot, az eves kartyadij ugye kicsengetendo, de a havi zarlatit csak akkor kerik, ha zaraskor van tartozas (ergo ha csak 30 napig hasznalod nem 45-ig, akkor me'g olcsobb, a zarlat napja meg valaszthato harombol talan).
    Raiff OneCard: elelmiszer fix 3%, valami termekcsoport negyedevente 5%, minden mas (kiveve MAK) 1%.
    Citilife: kb. mint a onecard, csak benzinre van a 3% ha jol emlekszem, es az osszegyujtott pontokbol partnernel levasarolhato kedvezmenyt adnak (pl. lidl), nem egybol hasznalhato kedvezmenyt.
    Erstenel Joker: hasonlo. Supershop: pontban ad 1%-ot, partnernel plusz valamennyit, partnernel tudod levasarolni, pl. Spar szoval azert nem annyira nagy kaland (MAK naluk se ad). Erste egy embernek egy valamilyen hitelkartyat ad, nem lehet mindketfele.
    Ha van UPC-d, akkor BB-tol kell upc kartyat kerni, 2% asszem havi 20e max. Fogaz stb. "branded" kartyak csak 1%. MAK ezeknel is ki van mar zarva. Ja Tesco kartya is naluk van, de az szinte mindenkinek max. 100e.
    FHB autos vgy nemtom mi a masik neve, 1%, de a vasarlas is tr.adoval terhelt (me'g igy is pozitiv, de nem annyira magasan az egyenleg).
    Auchan: mindenre ad, asszem 1%, de naluk levasarolhato bonban. Ellenben itt nem lehet egy haztartasban ket kartya (cska ugyanarra a nem tul magas keretre tarskartya).
    Nem tudom, kit hagytam ki... unicredit es mkb tudtommal nincs visszateritos kartyajuk. CIB talan ad valamit, de MAK-ra tuti nem, es mintha tul draga is lenne ujabban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák