Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz Piftuka #28088 üzenetére

    Mit értenek pontosan a "CIB Bank Mobilalkalmazásra történő átszerződésen"? :F
    Nem kell ettől tartani, semmi különleges nincs benne.

    Ha jelenleg használod a mobilappot, akkor most is a #withKEY használatával lépsz be a java-s CIB Internet Bankba. Most is használhatod a CIB Online-t is tetszés szerint. Ha majd lekapcsolják az Internet Bankot, akkor semmi teendőd nincs, nem szükséges semmi átszerződés, hiszen az Online-ra jelenleg is van "szerződésed".
    Ha jelenleg tokennel generálod az Internet Bankhoz a belépési kódot, akkor - szerintem - használhatod most is választásod szerint az Online-t is. (Erről nincs személyes tapasztalatom, sosem használtam tokennel Online-t.) Ha lekapcsolják az Internet Bankot, akkor sem változik semmi.

    "Átszerződés" csak annyit jelent, ha - az Internet Bank megszűnése kapcsán - áttérsz a mobilapp használatára, akkor az app regisztrációja során a használatra egyben szerződést is kötsz, és a token inaktiválódik, a továbbiakban csak a #withKEY-t használhatod a belépéseknél.
    Az okozhat - keveseknél - bonyodalmat, ha az Internet Bank lekapcsolása során a token használatát is megszüntetné a CIB. Ebben az esetben tényleg lenne egy kötelező átszerződés vagy az app-ra, vagy a token helyett bevezetett más helyettesítő megoldásra. De hogy a tokent is kivezetné a CIB, az egyáltalán nem biztos, azt csak ők tudják. Csak az a biztos, hogy ha így lenne, azt is hónapokkal korábban (min. 60 nap) közölni fogják.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák