Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz gyulank #17993 üzenetére

    ha nekem nincs számlám, akkor hiába van pénzem?

    Erre mondtam, hogy posta. Másképp nem fog menni. De alaposan meg kell nézni azt is, hogy kit szívatsz jobban, magadat, amikor a posta vmi horror díjat felszámol az utalásért vagy esetleg a fogadó felet is, akinek a számlájáról is levonnak emiatt. Ezt nem árt egyeztetni, mielőtt hűbelebalázs módjára rohansz kp.-t tolni postán számlára.

    Vagy, ha bemehetek, akkor csak olyan bankba, amilyen a számlaszám?

    Szerintem banki átutalás alatt számlapénzmozgást értenek. Számlapénz számlákon van. Az átutalás két számla közt történik. Ha te akarsz küldeni pénzt másnak, azt csak olyan bankban teheted meg, amelyiknél vagy amelyeknél számlát vezetsz. Ebben a történetben nem szerepel kp.

    Ha viszont nonstop csak kp.-t kapsz (mondjuk nem tudom melyik az a munkáltató, amelyiknél még mindig nem kötelező a munkavállalóknak a számla megléte, holott már papíron januártól szinte az összes kereskedőnek is biztosítania kell valamilyen kártyás fizetést vagy ahhoz hasonló bűvészmutatványt), akkor lehet utazni a legközelebbi, neked a legkedvezőbb feltételeket biztosító bankig, ahol érdemes számlát nyitni, annak érdekében, hogy ne kelljen állandóan postára hurcolászni a lóvét és szopatni magadat meg esetleg a fogadó felet is a postás költségek miatt.
    Ja és hát a netbank ilyen esetekben alap, hogy ne kelljen minden piszlicsáré szarral újra utazgatni feleslegesen. Ha szerencséd van és van a faluban normális 4G, akkor van esélyed netbank használatra, de ha még normális mobilnet sincs.. akkor tényleg nincs több tippem. KÖLTÖZÉS LOL Ha az sem opció, akkor marad a rendszeres UTAZGATÁS és kp. hurcolászás meg ződhajnalban kelés (esetleg telefonos ügyintézés), mert a bankok nem viszik túlzásba a nyitvatartást. De ha szerencséd van és legalább egy megyeszékhelyre mész, akkor esetleg lehet olyan ATM, amibe befizetni is lehet, HA van az adott bankhoz tartozó ATM-nél számlád!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák