Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    őstag

    Sziasztok!
    Gondolokdok egy napelemes szivattyú rendszerben, és érdeklődnék esetleg éptíett-e már valaki ilyet, vagy mi a véleményetek mennyire működhet.

    A lényeg, van a kertben 2 db esővízgyűjtő hordó. Az egyik egy kis emelvényen van, a másik a föld szintjén. Mindenkettőnek van az alján csap, így könnyen kiengedhető a víz, csak az emelvényen lévőt könnyebb használni és gyorsabb is a kifolyás a magasabb hely miatt :)

    Arra gondoltam, a föld szintjén lévő hordóba vennék egy 12V-os búvárszivattyút + 2 db úszókapcsolót és ha fogy a víz a magasabbon lévő hordóból, amíg a lentiben van víz a szivattyú feltöltené. Az emelőmagassággal nem lenne gond, pár m a szintkülönbség, viszont nem tudom mennyire bírná el egy kisebb napelem.
    Pl. egy ilyen szivattút néztem, az adatlapja alapján 1,5-2A-t fogyasztana, ezt egy 15-20W-os, 12V-os napelemmel már meg lehetne táplálni? Azon is agyaltam, egy akku is kellene hozzá, de az már macerás lenne, mert akkor kell hely neki, töltő elektronika, stb...

    Illetve most úgy néz ki, hogy a hordó tetejére van kötve egy szúnyogháló, ami szűri a befolyó vizet a csatornánból, viszont a legtöbb ilyen kicsi szivattyú tiszta vízre van, szóval még plusz szűrőt tennék a szivattyú köré, meg a csatorna végére is...

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Új hozzászólás Aktív témák