Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz rostiron #85113 üzenetére

    Ahol piros nyíllal jelöltem, oda kell rákötni a diódák katódját. Így éred el, hogy a bal-jobb lámpák egyszerre felvillannak, ugyanakkor a diódák egymástól is elválasztják a két oldalt, illetve a normál indexelés működésébe sem zavar bele a külső áramkör.

    #85119 Skillet

    Nem tudom, hogy a tiéd sztereo vagy mono, mert a vezetékek színezése kissé zavarkeltő, de alábbi példán szépen látszik egy sztereó végfok, méghozzá földfüggetlen kimenetekkel (hídvégfok). Így elkerülik a kicsatoló kondi használatát, illetve több feszültséget is ad le a végfok, más kérdés, hogy ezek nem nagyon bírják teljesítménnyel (nem D-osztály, egyszerű analóg végfok).

    #85114 ProtMonster

    Egyáltalán nem probléma a terhelésmentes járatás, viszont 12 V-os dugasztáp létezik jó hatásfokú, ami terhelés nélkül alig melegszik, vagy van melegedősebb fajta is. Még olyan is lehet, ami terhelés nélkül sípol kicsit (nem hiba).

    A nyugalmi melegedés árulkodik a rejtett áramfogyasztásról, bár őszintén szólva én még nem számolgattam, hogy éves szinten mit tesz ki, talán nem sok, talán valami, ezt már döntse el mindenki maga.

    Értelemszerűen az állandó melegedés az alkatrészek, főleg kondenzátorok életét sem kíméli. Noha az is igaz, hogy terhelés nélkül legalább az impulzusok nem kínozzák nagyon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák