Új hozzászólás Aktív témák

  • Amiért jöttem:

    Elég sok akkuval vagyok körülvéve, amikből télen/tavasszal mindig kiesik egy mert nincs használva télen. Ezért gondoltam egy olyan rendszert amivel ésszerűen használni lehet: nemcsak tölteni hanem meríteni is. A rendszer többcélú legyen alapon az eszköz másik feladata az volna legfőképp nyáron, hogy ha akad valami szabadtéri program akkor nem árt ha van 230V is ilyen olyan fogyasztók táplálása céljából - ami legfőképp egy 70/120W körül menő hangrendszert jelent... amit persze sosem ér el csak nagyjából ezt tudná kimaxolva, de sztem olyan folytonos 20-30W körül megáll a tudomány - sose mértem. Sötétedés esetén néhány 20-30W reflektor jönne még be a képbe, ha arra is lesz pénzem és igény később, addig jó a Fenix TK széria is ;] Becsléseim szerint a fogyasztás sosem haladja meg a 150wattot.

    Első körben 50W körül de végül 100W körül néztem egy komplett rendszert. Mindkettővel de legfőképp az utóbbival kapcsolatban az a probléma hogy amit tudtam kikerestem, a napelem és az akku együtt 72K-t tesz ki. Marad 30k az inverterre és a töltésvezérlőre. Ez nekem soványnak hat kissé.

    Így gondoltam egy második verziót, ahol külön kiemelendő az inverter valódi szinusz jellege ami emiatt határozottan szimpatikusabb:
    -inverter
    -töltésvezérlő
    -napelem
    -akkumulátor

    A linkelt akkumulátor "mindennapos" illetve "party" használatban lenne - tudomásom szerint ez szolár/szünetmentes akku. A többi ami itthon van szinte az összes indítóakkumulátor, télen csak a "karbantartás" idejére pár napra kerülne a helyére: töltődni-merülni-töltődni.

    Melyik rendszer az optimálisabb erre? A másik kérdés hogy a linkelt töltésvezérlőnek mind1 hogy indítóakkut tölt, vagy szolár/szünetmentes akkut? A másik kérdés még a töltőáram. Ha az akku tölthető 20A erősséggel problémát jelent hogy a töltésvezérlő csak 10A? Ennek egyébként még utána nézek mert 120Ah asszem a legerősebb akku, oda meg sztem tökéletes a 10A töltésvezérlő is. Vagy legyen 20A a töltésvezérlő és akkor sose maxolja ki magát?

    Választ előköszi!

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák