-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gerycom
csendes tag
..vagy eggyáltalán, merre keresgéljek?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz gerycom #3706 üzenetére
mondjuk kezdetnek egy képet feltehetnél, hogy lássuk miről van szó, ha valami sorszám, tipusszám, egyébb jelölés van valahol rajta, akkor google segítségével lehet találni valamit...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy érdekes problémám van. Van nekem 4 hangszóróm egy hagyományos, IC-s, relés védelmü erősítővel, és van egy 5.1-es fadobozos Geniusom, és gondoltam a genius vacak hangfalai helyett használnám a zenei erősítőn lévő 4 hangfalat. Csak próbaképp kiszedtem a kábelt az egyik geniusból, és kezdésnek bedugtam a piros szálat, (csak a pluszt) a hangfalba (rajtahagyva a másik erősítő kábeleit), és ekkor azt tapasztaltam, hogy megszólalt. Namost nemteljesen világos h. ez hogy lehet, mert a két erősítő teljesen független egymástól, a másik kérdés meg hogy lehet-e így használni ugyanazokat a hangfalakat mindkét erősítőhöz, valamint hogy pl. mivan akkor, ha mindkét erősítő bevan kapcsolva...
Gerycom szerintem nézz be az ''LCD modul készítése'' topicba, ott szerintem jobban tudnak neked segíteni...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz lazydog #3710 üzenetére
igen, valami ilyesmit képzeltem el énis.
a jelenséfet kiegészítette, hogyha a hátsó hangfalak kábeljeit (mindegy h. egy v. kettő szálat) rákötöttem a hátsó nagy handfalakra, akkor az a jel, ami a hátsókat hajtotta meg, az valahogy rákerült az első hangfalak közül az aktuális oldalra...
Szóval érdekes dolgok alakúlnak...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ReJim
őstag
van nálam két hibás tápegység. hub-okban voltak, kapcs üzeműek...
az egyik nem ad ki semmit, a másik meg folyton kattog, a réléje folyamattosan szétkapcsol.. mintha túl lenne terhelve.. (ha nincsen rádugva semmi akkor is.. )
szóval ezek javíthatóak vajon? mit kellene kimérni, cserélni rajta?
[Szerkesztve]</end.?>
-
SEK3
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó magyarnyelvű irodalmat a Hangtechnikáról?
Olyan könyvet keresek, amibe leírják, hogy pl. egy erősítő építésénél mit miért kell ''odarakni'' és milyen jelenségekkel kell számolni; tehát érdekel minden összefüggés.
Vagy ez netán olyan titok, hogy senki sem akarja elárulni?
Most egy olyan könyv van nálam, aminek a címe:
Hobbielektronika
az alapoktól az integrált áramkörökig
(1999-es kiadás)
de ez nem az, amit én keresek
Válaszokat előre is köszönömmm! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #96302336 #3717 üzenetére
Igazából nemtudom, de a faszinak igen egyedi, és jó humora van... Példáúl a ''szétszedtem'' részt érdemes végigolvasni, az igenjó lett...
Meg egyik linken ellehet jutni ide: [link] itt érdemes megnézni a medvegyilkolásos videókat... (most éppen karbantartás van a freeweben...
[Szerkesztve]Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
kisninja
őstag
Nos emberek segitség kellne sajnos a beigért elektronika nem jött meg, igy én probálom megjavitani a ketyerét.
Egy ic szerüség égett le a számát men tudom pontosan söt azt sem hogy micsoda lehet igy segítséget kérnék. mellékelek két képet.
[link] kicsi ha nem jelenne meg
[link] ez meg a nagy
Két majdnem egyforma ic van egymás mellet a jónak ez a száma : 9931 kq a rosznak 9932 (x)b ---> az x azt a számot betüt nem látom mert ott égett el
Az író tipusa Nec nd-3500a 2004 novemberi.
köszi előre is.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
SEK3
tag
Halihó, ma éppen mérést csináltam magamon és a fejemnél 100mV-ot mértem. Ez most normális, vagy a multiméterem rossz? (azt nemszeretném mert tök új) meg alapból lemegy nullára.
Amit a mátrixba mutattak az nem is hülyeség? Az ember, mint elem?
Vagy a feszültséghez tartozó max. áramerősség nagyon pici, vagy nincs is? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Namármost az idegrendszered feszültségimpulzusokat használ információ továbbításra, a szived ritmusát is elektromos impulzusok szabályozzák, szóval ilyesmiket mérhetsz megfelelő műszerrel... Az meg hogy a multiméterrel ilyen kis feszültségtartományban mit mérnek, az már kérdéses...
Ember mint elem? Az valszeg nemfog működni, de mondjuk ember mint biorobot, az már sokkal inkább elképzelhető. Lásd szalag melett dolgozó betanított munkást...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #96302336 #3729 üzenetére
Szerintem az agyba kellene a két elektróda, ott több az elektrolit...
Nemis gondoltam volna hogy mi mindenre jó az elektronika... , mától nem veszek elemet a távirányítóba...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
törölt tag
válasz CPT.Pirk #3730 üzenetére
Én már nézegetem a macskámat....
Komolyabbra fordítva. Esetleg az is lehet hogy az emberi test összeszedi mint egy antenna a mindenhol jelen lévő elektromágneses sugárzást, és ezt is jelezheti a műszer. Amúgy is nagy a belső ellenállása, tehát nincs szinte semmi sönthatása.
[Szerkesztve] -
kisninja
őstag
No jó lenne ha valaki segíte végre megtalálni a helyes fetemet.. had javitsam má meg a dvd-íromat. és köszi az eddig segitséget syn7h37ic
[Szerkesztve]powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
-
föccer
nagyúr
Akkor itt is teszek egy reménytelen kisérletet.
[link]
Thx.
üdv.: föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Van nekem egy Kenwood sima CD-s lejátszóm, aminek a lézerfeje természetesen haldoklik... Szóval megpróbáltam a pótméterén állítani, de már csutkára feltekerte az előző tulaj, lejebbtekerve persze nemjó, feljebb meg már nemlehet... Szóval ilyenkor mit lehet még csinálni? A fejen lévő trimmert esetleg ki kellene cserélni kicsit nagyobb értéküre, és akkor mehetne feljebb? Vagy ekkor már túláramot kaphat a fej?
Persze tudom nemkelett volna kenwood CD-t venni...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
törölt tag
válasz CPT.Pirk #3736 üzenetére
Nézd meg az olvasófej és a vele egybeépített egység típusát. (lézer+lencsevezérlés egyben)
Nagy valószínűséggel egy KSS egység lesz. Az pedig 1-2 ezresnél nem drágább.
Én már jó ideje nem állítgatom a lézeráramot, mert az csak időlegesen jó. Inkább lecserélem egy új fejegységre. (kivéve a régi még nem teljesen integrált lejátszókat a 90-es évek elejéről)
Esetleg dobhatnál fotót is az optikai egységről....
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #96302336 #3737 üzenetére
Érdekes dolgokat művel a cucc, ha találok egy olyan beállítást az ''RF Servo'' részen lévő potikon, ,ahol lejátsza a CD-ket, két percel később már nem játszik le semmit...
Végre sikerült feltennem képet: [link]
A cucc Szingapúri gyártmány.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
LukE
veterán
Van ket gomb, ha mindketto legalabb 5mp-ig le van nyomva, akkor kellene egy kimenetnek low-ra (vagy hi, vegulis mind1) mennie. (ha nincs mindket gomb egyszerre lenyomva, persze ne tortenjen semmi)
Lehet en vagyok picit belassulva, de meg lehet ezt csinalni kis helyfoglalassal, kb 3V-os tapfesszel, es ugy, hogy a ket gomb szintjet meg egy uC is feldolgozhassa? Es nem mellesleg ne fogyasszon az egesz nehany uA-nel tobbet, ha nem csinal semmit.
[Szerkesztve]''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
And
veterán
Tuti meg lehet oldani. A módja attól függ, mi számít kis helyfoglalásnak, meg hogy mit kell csinálnia - ezen felül - az egész cuccnak. Sleep-be rakott, de eleve alacsony órajelű proc, input port állapotváltozásra (IRQ-ra) ''ébresztve'', az nem jó? Azért pici uC-kben te is otthon vagy valamennyire.
# 3734: egy megvalósult terv ..
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
epp proci melle lenne veszkapcsolo. Szvsz hulyen nezne ki masik uC-vel megoldva. bar ugy mar asszem kesz lenne (ja, es az egeszre lenne kb 5*5 centi hely)
Dobozra ket gomb es nehany led menne ki, es az egesz le lenne zarva. Ha nagyon meghalna a proci, akkor a ket gombbal lehetne lerantani az egesz cucc tapjat. Legalabbis ez lenne a terv...
[Szerkesztve]''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
Watchdog van/lesz, de a doboz elegge le lenne zarva, ugyhogy jo lenne ha el lehetne szedni az egesz kutyu tapjat (akku a dobozban) ha vegkepp megzakkanna...
@syn7h37ic -> ez igy nem az igazi, mert a ket gomb egyben bemenet lenne a procinak is, es ciki lenne, ha 1x csak eltunne a tapja
Par muveleti erositovel, esetleg kapuval mar meg lehetne csinalni, de az mar rengetegsok helyet foglalna...
-
törölt tag
Hali.
Hol lehet magyarországon rendelni HA13158a ic-t?
Autórádióba való 4 kimenettel rendelkező 30W-os erősítő[link]
Elpusztult szegény és kellene egy másik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest