-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Dluinet #27150 üzenetére
Az igaz, de legalább a többi közlekedőt nem zavarja, ha csak a refi mellett ég a ködös.
@qdak : Mondjuk olyat, ami 12V-ról kapcsol, kibír 15V-t (14 körüli a töltés az autóban), és elbírják az érintkezői a fentebb kiszámolt áramot.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
qdak
addikt
igen ezert csak refi melle szeretnem!
inkabb veszek kicsit tulmeretezettet h ne legyen gond.
multkor 14,7V mertem persze abban a muszer hiba szazaleka is ben lehet.
koszi a segitseget fiuk!
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
qdak
addikt
koszi
majd megcsinalom a teljes kapcsolast, amibe drl, kod, refi is kulonfelemod kapcsolhato lesz, megvan mar, csak telorol vokஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
A videoton erőlködő amiről régebben írtam nem jött össze. Sajnos a táp részen is volt minden rosszaság, illetve sokba került volna a felújítása, szóval kuka. Viszont a hangfalak nagyon jók és jól szólnak. Van itthon egy Blaupunkt MPA3-s autós erősítő. 4 Ohm-s (ahogy a hangfalak is). Az lenne a kérdés, hogy ezt valahogy össze tudom hozni a beltéri elektromossággal? A bemenet sima RCA, szal rá lehetne kötni a gépre simán. Ha esetleg össze lehet konvergálni itthonra, akkor azt hogyan?
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz McSzaby #27162 üzenetére
Haver ez miatt felvitt egy autós aksit a lakásba és arról ment az erősítője.
Esetleg meg lehet próbálni PC-s táppal ha bírja az egyoldalú terhelést, bár azt nem tudom, milyen hatása lesz a hangra.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz McSzaby #27164 üzenetére
12V 2A az csak 24W, az az erősítő meg gondolom megvan csatornánként 50W legalább. Vagyis ha be is kapcsol vele, valszeg az első dob ütésig fogja csak bírni, ott vagy lekapcsol, vagy iszonyat torzba megy át.
Nehéz ide tápegységet csinálni, mert az alacsony tápfesz nagy áram igénnyel párosul a P = U * I miatt. Szerintem szerezz egy 12V-s aksit, akár egy csak egy kisebb példányt, és használd arról.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
moha21
veterán
-
McSzaby
őstag
válasz moha21 #27170 üzenetére
Nyilván nem a csúcsminőségről híres! Arra gondoltam,hogy egy hangfalat csak meg tud hajtani ez a táp is. Kettő már necces, de ha látom, hogy működik az elképzelés, akkor költhetek rá. Addig nem
3-4 darab 10 000 uf-s kondi sorosba kötve elnyeli az esetleg többlet feszt? Ez még beleférhet. Egyelőre ha minden igaz, egy hangfalat azért el kell döcögtetnie így is, nem? Mert nincs itthon most ilyen elkó, főleg nem 3-4
-
moha21
veterán
válasz McSzaby #27171 üzenetére
"3-4 darab 10 000 uf-s kondi sorosba kötve elnyeli az esetleg többlet feszt?
Sorosan kötve a feszültségtűrésük emelkedik, párhuzamosan a kapacitásuk.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
McSzaby
őstag
válasz moha21 #27174 üzenetére
Kipróbáltam és működik. Igaz nem tudtam eldönteni, hogy minek tudható be némi sercegés, szerintem a kábelnek, mert elég gagyi kábelt használtam, ami csak kinézetre -jack-rca szerintem. De működött és méghozzá brutálisan. Nagyon hangos volt. Az input kábel nélkül nem sercegett, ha ez számít valamit.
-
moha21
veterán
Találkoztam nemrég kisebb relékkel : [link] :-)
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
Igen, igen. :.) Még ólomköpenyes kábellel is találkozni :-)
ilyen 50kW-s aggregátort kapcsol.
Ám, ha sokallod a 200 A-t nézd meg ezt az elmenő oldal van 315-ös részekre bontva. : [link]
[ Szerkesztve ]
-
qdak
addikt
válasz Reggie0 #27161 üzenetére
az micsoda az a lágyindító ?
hat figy releken kivül megvan minden, akkor miért neközbe meglestem, bizti nem hulyeség, de egyenlöre ha nem musz nem szeretnek nyakot csinaltatni, bar a releknek is esztétikussabb lenne
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
vodkaboy22
addikt
Hali Elágazó USB kábelt csinálok és kéne egy kis help
Szóval a data + - PC-ról jön ok
+5V GND meg egy külső tápról jön.
Szóval a GND- legyen közös a PC GND-vel és a Táp GND-vel? Magyarul a 2 egység GND-jét közösítsem? Nem kéne szerintem... De gondoltam megkérdem.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
PHM
addikt
válasz vodkaboy22 #27181 üzenetére
Szerintem a GND-t közösíteni kellene.
Ellenkező esetben nem fogja felismerni a PC a csatlakoztatott perifériát.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
moha21
veterán
Elvileg amúgy is egypotenciálon van nem?
-
hNp88
aktív tag
válasz moha21 #27179 üzenetére
nem jó az aggregátoros link, pedig kíváncsi lettem volna.
amúgy ezek a "kis" mágneskapcsolók jó dolgok, nálunk suliba is van pár... szeretett érte mindenki, mikor sorbakötöttem a behúzótekercsét egy nyitóérintkezővel, és bekötöttem "csengőnek"
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
vodkaboy22
addikt
Meglett
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
diamondface
tag
Múlt vasárnap összeraktam azt a szkóp-előtétet, amiről szó volt.
Működött, csak tele volt mindenféle zajjal, gyakorlatilag használhatatlan volt.
Ma egy kicsit több időm volt foglalkozni vele, és tettem a táp meg ő közé egy zavarszűrőt (egy bc tranyó, 3 kondi meg egy ellenállás) Most már egész jól szuperál, pedig légszerelt és be sincs dobozolva. Kicsit 'gyűröttek' a vonalak, de a hangkari miatt szerintem nem is lesz soha teljesen sima.
Az értékeket is viszonylag jól le lehet olvasni róla. Egy 12V-os trafó kimenetét vizsgáltam vele. Multiméterrel 14,6V mérhető rajta, a laptopról pedig kb. 205 mV csúcs (205/gyök2=144.9) olvasható le 100-as osztónál. A multi se biztos, hogy halálpontos (sőt...). A periódusidő egyértelműen 20 ms.
Egy másik programban szebb a jel formája, csak ott nem egyértelmű, hogy mi mennyi.
Szóval úgy néz ki, van értelme megépíteni normálisan is -
Lompos48
nagyúr
válasz diamondface #27188 üzenetére
...tettem a táp meg ő közé egy zavarszűrőt (egy bc tranyó, 3 kondi meg egy ellenállás)...
Így leírva érdekes! Nem mutatsz egy rajzot?
-
Reggie0
félisten
Az izzo bekapcsolasi aramat korlatozza. Mivel hidegen az izzo ellenallasa joval kisebb, mint bekapcsolt allapotban, ezert a kapcsolas utan kozvetlenul nagy aram indul meg rajta. Ez az egyik tenyezo, ami csokkenti az elettartamat es ezert van az a jelenseg, hogy legtobbszor nem menet kozben, hanem bekapcsolas utan kozvetlenul megy tonkre az izzo.
Ilyen eszkozt szoktak autos boltban arulni(nem tudom milyen neven), vagy lehet tranzisztor+kondi+ellenallas+2dioda-bol csinalni. -
Lompos48
nagyúr
válasz diamondface #27191 üzenetére
Ez egy "érdekes" kapcsolás. Nem írtad, hogy a mért jel útjába, vagy az előtét táplálására kötötted. A legérdekesebb benne az, hogy minden elmélet és ismeret alapján egyszerűen így nem működhet. Az már egy más dolog, hogy nem zaj, hanem sokkal inkább a hálózati brumm szűrését szolgálhatná ha nem másért, akkor a kapacitásértékek miatt. Fura egy valami! Startból csak annyi, hogy egy npn tranzisztor nem tud "tranzisztorkodni", ha az emittere pozitívabb a másik két láb bármelyikénél, mindkettőnél, vagy ugyanazon a potenciálon vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest