Új hozzászólás Aktív témák

  • sörösló

    aktív tag

    válasz hNp88 #21167 üzenetére

    "350m-ként kell a TN-C-S hálózat PEN vezetőjét földelni, valamint minden egyes leágazásnál(!), és a hálózat végpontjainál."

    A hálózat kiinduló végpontját persze hogy lekötik a nagyfesz alállomáson, de egy körvezetékes, több betáppontú hálózatnak ugyan hol is van a másik vége?

    Minden egyes leágazásnál? Ugyan már!

    "kivétel a fürdőszobai EPH csomópontot, azt tilos összekötni a "házi" EPH-val!"

    Akkor mi a fenével is kötöd össze? Az anyám tyúkjával?

    "FI-relére nem igen szokás "alapozni", lévén az továbbra sem alap, hanem csak kiegészítő védelem, és csak erősen javasolt, nem kötelező a beépítése."

    Akkor is az a magánvéleményem hogy az FI relé az egyetlen védelmi eszköz amelyik aktívan véd. Lehet hogy az a 30 mA keményen megrúg, de 0,2 mp múlva kikapcsol. Zeng az agyad egy darabig, de megmaradsz.

    A fürdőszoba szabványa egyébként egy vicc. Veszélyességi zónák, hova nem tehetsz elektromos készüléket, stb. Nagyon szigorú és nagyon biztonságos. De nem magyarországon lennél ha nem lennének kivételek. A fürdőkád alatt még a védőföld vezetéket sem kötheted, csak átvezetheted megszakítás nélkül. Viszont gond nélkül elhelyezheted a legszigorúbb biztonsági zónában (a fürdőkád alatt 30 cm-re) a hidromasszázs kád 230 V-os szivattyúját és szintén 230 V-os mágnesszelepeit. Mert azok olyanok, hogy lehet! :W IP 236,5 védelmi szint. :)) A gyártó garantálja (made by China)! :K

    Szóval hagyjuk.

Új hozzászólás Aktív témák