Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
Akkor megnyugodtam. Réka is cicifüggő. Az mindig jöhet neki. Már olyan trükköt is kitalált, hogy amikor szopizik, a lábát gyúrja a kezeivel, vagy a szájába teszi a kezét a cici mellé. Ilyenkor persze másképp szopik, és eléggé tud fájni. De ez őt mit sem zavarja, mert jókat nevetgél közben.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
kymco
veterán
Azt hittem, hogy a lányom örülni fog, hogy még 2 hétig járhat oviba, de tévedtem. Bár nagyon szeret oviba járni, de nagyon nehezen viseli a nyári csoportösszevonásokat, a hiányzó ''barátait'' és azt, hogy többször van ''idegen'' ovónénikkel.
Ma reggel az ovi udvarán átölelte a lában, és nem akart elengedni a ''dolgozóba''. Majd' megszakadt a szívem...www.refujvaros.hu
-
tbs
addikt
Jányom tegnap este meglepett 39.1°C-os lázzal. Hűvös vízben füriztünk.
Reggelre hőemelkedés maradt belőle. Remélem csak fogacska tülekedett, mert a lázon kívül nincs egyéb számomra tapasztalható tünet...
Most otthon pátyolgatja anya és várják a dokinénit. -
tbs
addikt
-
kymco
veterán
Tegnap strandoltunk, és nagyon érdekes volt, hogy a fiamnál mindig működik az új dolgok kapcsán a ''15 perc''. Az elején nagyon félt, és nem akart leszakadni az anyjától .
Majd ''15 perc'' után elkezdte az ''ámokfutását'' ... Jó volt látni, hogy nem riasztotta el semmi, még 2-3 vizbeesés sem. Abból az egyik komoly volt.... 2-3 másodpercig a víz alá merült úgy, hogy a takarás miatt nem láttuk a balesetet a gyerekmedencében...www.refujvaros.hu
-
Palkó
tag
Sziasztok !
Valaki próbálta már a Norbi-féle babavizet?
Múltkor a Tesco-ban szomjas lettem ez akadt a kezembe, mondom lássuk.
Ha még ittatok valami ótvar, fos löttyöt......
Vagy ez most a trendi?
Köze nincs az ásványvízhez, ez valami újabb '' jó bót '' Norbikának....Annyi mindenhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít...
-
ladybug
őstag
Csak egy kérdés a kisgyermekesekhez. Hogyan alszik el a Kicsiket? Egy éves kor alatti babára gondoljatok, aki még szopik.
Nálunk Réka vagy cicin alszik el, vagy nappal kocsiban. Nagy ritkán magától az autóban, de mostanában a nagy meleg miatt nem nagyon mentünk sehova.
Szóval érdeklődöm, higy nálatok ez hogy megy/ment?Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
jeges
senior tag
nálunk teljesen változó: nap közbe' nem alszik sokat (mostanában meg még kevesebbet a meleg miatt), legtöbbször nyűglődik, mer' fáradt. kocsiba' szokott aludni - egyre kevesebbet. este viszont nagyon megszokta, h fürdés-pelus-szopi-alvás. ilyenkor legtöbbször 5 perc alatt elalszik. mostanába' azon gondolkodtam, hogy ha nap közben is ennyire jól tartottuk volna a ''rendet'', akkor többet aludna. sajna mi sem tudunk tartani eg pontos napi programot, így erre már nem került sor.
-
ladybug
őstag
Réka napközben 3 vagy 4x fél órát pihen csak. Így estére teljesen hulla.
A kérdés konkrétan arra irányulna, hogy cicin alszik-e el a Kicsitek, vagy szopik, és be az ágyikóba és alvás egyedül.
Ugyanis Réka este úgy szokta meg, hogy a szopi egyben az altató is. És csak beteszem a kiságyba.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
Igen, akkoriban még nekünk is így ment, de 5-6 hónaposan már más a helyzet. Örüljetek amíg ilyen könnyen elalszik. majd lesz (sajnos) nehezebb is.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nyávogi
tag
Nálunk, csak az esti alvás kapcsolódik a cicihez, a napközbeni nem. Amikor látom, hogy már nagyon fáradt, akkor leteszem és van hogy fél óra cirógatás is kell az elelváshoz. A cumi is sokat segít és szerencsére ritkán ébred fel amiatt, hogy kiejtette álmában a szájából. De ez is csak akkor működik, ha már majd' beájul a fáradtságtól. Múltkor a sógornőmnél jártam látogatóban, de nem babakocsival, hanem kengurúval mentünk. Ot nem sikerült elaltatni,( új helyeken szinte sosem alszik el), úgyhogy hazajöttünk. A hazafe úton elaludt a kengurúban, két kézze tartottam a fejecskéjét hazáig, sőt itthon sem ébredt fel arra, hogy letettem. Először történt ilyen, igaz, előtte vagy 6 órát volt fent egyhuzamban..
A meleg,meg a frontok sokat rontanak az alváshelyzeten és sajnos úgy tűnik, a köle mindkét szüőjétől öröklte a ne túl jó alvókáját...
Ladybug én irígyellek azért a 3-4x fél óráért is, nálunk ez napközben inkább csak max.2x fél óra...
mikado:
ameddig ilyen pici olt a csajom, ő is jobban aludt el. És sajnos akár hogy igyekszünk, nem mindig tudunk napirendet tartani, ezért is olyan fontos ez a két meglévő ''biztos'' időpont
este 8: fürcsi-pelus-szpoi-alvás és reggel 6 előtt nincs kiugrálás az ágyból...
ezeket a baba be is tartja
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
nyávogi
tag
ami nálunk bevált, az a sab simplex + torna kombó, 3hónapos kortól pedig a sab simplexet váltotta a kamilla tea. A Zapája szokta tornáztatni, magas lábemelés, combkörzés, kifele-befele, lábakat, derékból forgatni jobbra-balra, térdeket-a-pocakhoz szuszakolás. Nagyon sokat segített! Hasfájós a babátok?
az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
_Yvorl_
tag
Nálunk, most lesz 10 hónapos és le nem esik a ciciről. Reggel cici délelőtt cici délután cici és esti altató cici.
Sajnos ez problémánk is, hogy nem hajlandó máshogy elaludni, csak a cicivel. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy mikor volt olyan hogy este az én kezembe aludt ell, mert annyira fáradt volt, egyébként, ha én viszint közelébe rakom örjöng és csak az anyja cicijén hajlandó elaludni.
Nálunkis hamarosan ez lesz a project, hogy erről hogy lehet leszoktatni?
Valamint ebből adódó probléma, hogy nem hajlandó a saját ágyában aludni, csak a mi franciágyunkon alszik el a mama cicijével és ha megpróbáljuk megmozditani, hogy berakjuk az ágyába felébred és lehet az egészet előröl kezdeni. Arra meg nincs energiánk így inkább ő nyer és a mi ágyunkban alszik. ezzel is kéne valamit csinálni.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
ladybug
őstag
Napközben Rékával kint vagyunk az udvaron. Ilyenkor a kocsiban alszik el. Többnyire toligálni kell, de van, mikor elalszik maga is.
Viszont itt bent máshogy nem, csak cicin. Én is már gondolkoztam a cicin elalvás leszoktatásáról, de nagyon nehezen megy. Ha megszopizta az adagját, és látom, hogy csak cumizik rajta, akkor leveszem. De így is csak úgy hajlandó elaludni, hogy én ringatom, és szívja a bőrömet, ahol éri (váll, nyak). Vagy üvölt, mint a sakál, amit max fél óráig bírok csak hallgatni.
nyávogi: A cumit egyébkénr rühelli. Nem is tudja, mit kell vele csinálni. Kiköpi nagy ívben, vagy ki-be teszi a szájába, és rágdossa. De kb 3 percig érdekes csak.
Ma este kipróbáltam egy újdonságot. Szopi, majd még nem aludt, betettem a kiságyba, és szopizta az ujjamat. Kb 3 perc alatt elaludt.
[Szerkesztve]Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
kymco
veterán
-
_Yvorl_
tag
Cumit nálunk is max rágokának használja, de azt is csak pár percig, mert tul puha és igy rövid úton repül.
Ujjat szájába meg nem lehet tenni, mert kinőtt már 6 foga és most éppen vámpirkorszakát éli, minden mozgó dolgot megharap, de nem ám úgy immel ámmal hanem kajakból. LEgjobb szórakozása, hogy ölbeveszük és kinézi magának az ember vállát majdmikor egy másodpercre nem figyelsz rá fogja és válbaharap. MAjd az egészen jól elnevetgél.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz GeorgeBerger #272 üzenetére
Biztos Ojdipusz komplexusod van.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
nyávogi
tag
Enyém gyerek, -egyenlőre-, fogak nélkül harap vállon, nyakon, ahol ér
Mostanában figyeltem meg, hogyha napközben már nagyon fáradt és összebújunk a nagy ágyon, akor is elalszik sokkal könnyebben, még akkor is, ha nem kap cicit közben.Ahogy elalszik, felkelek mellőle, nem ébred fel rá. Most úgy altattam el a kiságyában, hogy teljesen behajoltam hozzá és megölelgettem. 5 perc alatt elaludt..
Mintha egyedül nem tudna elaludni..
G.B: pelust is használsz?
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
nyávogi
tag
-
mikado
tag
Mi Infacol-t használunk, elég jó, nagyon süvítenek a szelek tőle.
Annyi a bajunk, hogy evés előtt kb. 1 órával már elkezd ''felébredni'', nyöszörög, látszik rajta, hogy a hasa bántja. erre kellene valami megoldás, mert a párom is aludhatna igy még annyit...A politikusok a javadat akarják. Ne add oda nekik!
-
nyávogi
tag
Erre sajnos én sem tudam megoldást találni, pedig vagy ezer tapasztalt szülőt faggattam ezügyben, beleértve a dokinénit és a védőnőt is. Még egy igen drága (és igen jó) magándokihoz is elvittük a dedet, de ő sem tudott segíteni. ki köll keccsölni az első 3 hónapot valahogy. Még a pocak-masszázs segíthet, legalább is enyhít egy kicsit a dolgokon, de nem tudom, mit lehet tenni az elle, hogy korábban ébredjen
ha valaki tud megoldást, engem is érdekelne (jól jöhet még, ha lesz tesó )az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
nemcso
őstag
Nálunk a hasfájás ''ellenszere'' a feleségem által fogyasztott tejfől, illetve tejföllel elkészített kaják voltak.
A tejföl hatására ugyanis a szopizó babáinknál inkább az enyhe hasmenés volt a jellemző.
[Szerkesztve]Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
nyávogi
tag
Én meg el lettem tiltva az első 3 hónapban minden általam kedvelt étektől: zöldségek, tejtermékek, majd' összes gyümölcs... nem elég, hogy sört sem ihattam pont azért, hogy ne fájjon a bébicsek hasa.. aztán mégis..
Olyan kismamát is ismerek, aki csak vajas kenyeret evett 3 hónapig és mégis hasfájós volt a bébicsek. szvsz ez erőst baba-függő, hogy kinek mitől fájdul meg... itthon úgy hívtuk a jelenséget,hogy a '' Nagy Titokzatos Sírásra Késztető Valami''az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
mikado
tag
Kicsit büszkélkednék a drágáimmal...
[link]A politikusok a javadat akarják. Ne add oda nekik!
-
ladybug
őstag
Nagyon szépek. Látom, nálatok is kb olyan 4 év korkülönbség van. Nálunk a nagyobbik 4 éves elmúlt kicsivel, amikor a Kicsi megszületett.
A hasfájásra visszatérve...A nagyobbik lányuknál szintén végigjártam ezt a procedúrát, amit oly' sokan, sajnos. A tiltott listás ételekből nem ettem, a hasát masszíroztuk, kapta cseppeket, de minduntalan sírás, nyöszörgés volt. Szerintem túl sokat aggódtunk. Egyszerűen lehet, hogy nem is a hasfájás a gond. Hisz nem tudja elmondani. Honnan tudhatjuk biztosan, hogy a hasa fáj? Szerintem egyszerűen átragad a gyermekre a szülők tanácstalansága, aggódása, idegeskedése. Nem így gondoljátok? Vag ymost butaságot mondtam?
A második gyermeket már sokkal lazábban vártuk, kezeljük. Nem is volt vele probléma (szerencsére) szinte semmiben - alvás, szopizás, hasfájás. Minden ment/megy, mint a karikacsapás.
Most van egy kis probléma az elalvás miatt, de hát nem lehet minden tökéletes.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Láncfűrész topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nyomtató topik
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest