Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    Sziasztok, egy új témát szeretnék felvetni, ami nem annyira hifi, de azért elég hétköznapi: autós zenehallgatás.Vannak autós topicok, de ott hangzással annyira nem foglalkoznak, ezért bátorkodom ide írni. :B
    Szóval, a múlt héten (életemben először) kaptam egy vadiúj céges autót. Egy Ford Mondeóról van szó. Van benne egy Ford Sync nevű infotainment rendszer. Van benne Android Auto és Apple Carplay is. Én életemben először találkoztam a technika eme vívmányaival. ( ami amúgy nagyon jól esik az előző céges kocsi cd-játszója után. Ebben a mostaniban nincs is cd).

    Van egy androidos privát telefonon (1. generációs Google Pixel), illete egy céges iphone-om (SE) is, tehát mind a kettőt tudom használni.
    A kérdés az, hogy zenehallgatásra melyik jobb? Elméletben jobb-e a hangminőség, ha kábellal csatlakoztatom a telefont, mintha csak bluetooth-on van?
    Az Android auto-n ha kábellal dugom rá a pixelt, akkor is megy a bluetooth (nem is engedi kikapcsolni), és őszintén nem érzek különbséget. Lehetséges, hogy akkor is bluetooth-on nyomja a hangot, ha kábellal van rákötve?
    Ellenben az Apple carplay-jel, az Iphone SE-t csatlakoztatva, mintha picit jobban szólna kábelen, és itt engedi kikapcsolni a bluetooth-ot is. Kipróbáltam a Tidal-lal is, azt is mintha jobbnak hallanám.
    De lehet, hogy az egész csak placebó... :K

    Egyáltalán van értelme Tidal Hifi-t hallgatni kocsiban? :) (a céges telefonhoz hatalmas adatforgalom jár, szóval az sem feltétlenül akadály).

    (Amúgy ha a hangja jobbnak is tűnik, a grafika és a programok kezelhetősége gyengébb a Carplay-en. Mondjuk Siri működik, míg a google asszisztens nem. De ez most nem fontos, csak a hang miatt írok)

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák