Új hozzászólás Aktív témák

• Haja

tag

válasz Haja #67469 üzenetére

Sziasztok!
    Egy kicsit megkésve sikerül írni, de túl vagyok egy hallgatási körön, bár sajnos nem sikerült mindent megnézni, amit szerettem volna (pl. a Focal-ok nem voltak akkor még elérhetőek), de azért tanulságos volt így is. Ezeket hallgattam, saját anyaggal.
    Onkyo TX-8150 – Monitor Audio Bronze 2 (forrás: NAD C 546BEE): ez volt az első, és önmagában végül is nem volt rossz. Ugyanakkor érzésre a kicsit gyorsabb, bonyolultabb részeknél nem éreztem elég precíznek, meg motoszkált egy érzés, hogy nem biztos, hogy sokáig hallgatnám ezt a párost (aztán ez megerősítést is nyert később ), vhogy ideges volt, vagy nem is tudom. Nem volt kerek.

NAD C316BEE – MA Bronze 2 (forrás: NAD C 546BEE): ez nem volt tervben, csak azért hallgattam meg, hogy legyen összehasonlítási alapom és ez volt kéznél. Nem kicsit lepődtem meg :) Szép, kerekebb hang, feszesebb basszusok, tök jól hallgató páros. Kifejezetten tetszett, dinamikában volt talán kicsit kevés.

NAD C316BEE – KEF Q300 (forrás: NAD C 546BEE): hasonló volt az előző pároshoz, bár azért talán valamivel szebben szólt. Igaz összességében nem vagyok biztos benne, hogy ebben az összeállításban megéri ez a hangfal a nem kevés pluszt. Egy komolyabb erősítőnél lehet, hogy jobban kijön a különbség, de itt nem éreztem.

Marantz PM6005 – B&W 685s2 (forrás: Oppo lejátszó): lelövöm az elején. Ez a páros nem biztos, hogy jó együtt. Önmagában hallgatva nem volt rossz, olyan, amit elhallgat az ember, de talán egy kicsit tompa, nyomott volt a hang. A leírások alapján kicsit más karakterre számítottam. Meg emlékeimben a Klipsch 160-al jobban szólt a Marantz. Lehet, hogy el kellene engednem ezt az erősítőt? :) Vagy ez az erősítő elég válogatós és nem érdemes bármivel párosítani.

NAD C326BEE – B&W 685s2 (forrás: Oppo lejátszó): az előző hallgatás alapján azért itt is kértem kontroll erősítőnek egy NAD-ot :), bár nagyon nem is volt más. Na, igen. Kinyílt a hang, a közepe és a magas is, a basszus szép, feszes, nagyon jó volt hallgatni. Talán a sztereó kép kicsit szűkebb volt, de összességében mintha nem egy kategória lett volna a két páros. Egy kis dögöt elbírt volna talán, de így is nagyon tetszett. Viszont a keretet teljesen kitölti és nincs benne DAC…

Talán ezen a vonalon el lehet indulni ) Továbbra is jó lenne DAC-os erősítő, de nem tudom, hogy normális áron kapok-e hasonló, vagy esetleg jobb minőséget, mint a fenti páros.
    Ami esetleg szóba jöhet a BC Acoustique, Advance Acoustic (X-i60, X-i75, X-i90), Roral RA11 vagy a CA-CXA60. Vagy mit lenne még érdemes megnézni?
    Plusz egy tuti hülye kérdés :) A BC Acoustique erősítők beépített DAC-ja 24/48-as. Mi történik, ha nagyobb felbontású anyagot (pl. 24/192) kap? Lekonvertálja magának, vagy nem szólal meg?

Üdv!
    Haja

Új hozzászólás Aktív témák