Új hozzászólás Aktív témák

  • oba

    addikt

    Help! Ajánljatok nekem pls hangfalpárt ehhez az amp -hoz: [link]
    Tudom, tudom, ez egy ilyen kis kínai vacak, de hely és pénzhiány miatt ezt használom a PC -hez. Nem egy high-end cucc, de azért nem is annyira szar.
    Jelenleg két ribbonos Philips MCD708 hangfal van rajta. 4 ohm -osak, 80 +/- 4db érzékenyek, amire korábban azt mondtátok, hogy nagyon kevés, valamint 80hz-16khz a FR. Hátul a hangfalon power -nek 80W van írva, akkor gondolom 2x40 W -ról beszélünk.
    A problémám pedig az, hogy bár a hangszeres zenék iszonyúan szépen szólnak, a populárisabb, gépi zenék nem annyira. Foobar -t használok, csak flac -ot hallgatok... próbáltam állítgatni az EQ -t, de kb. minden zenéhez kéne állítanom egyet... :) Azt szeretném ha flat EQ -val is szépen szólna rajta minden.
    A dilemmám pedig az, hogy hangkártyát/dac -ot vegyek vagy másik hangfalpárt? Vagy mindkettőt? :D Jelenleg az alaplap integrált hangkártyáját használom, ami nyilván egy hulladék, így nem tudom, hogy ha csak egy hangkártyát vennék mennyit javulna a Philipsek hangzása...
    Milyen kisebb méretű hangfalpárt tudnátok ajánlani a fenti amp -hoz? Lehet régi is... sőt :) 4 v. 8 ohm legyen? Mekkora legyen a min. és/vagy max teljesítmény? 19 V -os tápom van az amphoz, ehhez ilyen értékek társulnak a specifikáció szerint: 8Ω / 32 + 32W, 4Ω / greater than 45 + 45W. Teljesen kezdő vagyok a témában, még csak ismerkedem itt a fogalmakkal, szóval elnézést ha valamit nem jól írtam vagy nagyon egyértelműt kérdeznék. Minden hasznos infot szívesen fogadok :)

    [ Szerkesztve ]

    Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html

Új hozzászólás Aktív témák