Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Dorian #56556 üzenetére

    Szerinted? Hehe. Gondolhatott másra is az adott szövegben?!

    (#56558) emvy: Látom szereted ezt az ignore listás viccet mostanában elsütni. Biztos jó vicc. Nyilván nagyon szeretnél felkerülni arra az ignore listára, de hidd el, nem dicsőség az - már említettem korábban is.

    A lényegi megállapítás ugyebár nem igaz, magam is megállapítottam már többediziglen, hogy természetesen lehetséges, mondom lassan, hogy X.Y. is értse: le-het-sé-ges hibátlan adatátvitelt elérni, akár USB-n is - tehát nem igaz, hogy ezt nekem meg kéne értenem. (Egyszer, vagy három évvel ezelőtt fogalmaztam ezzel kapcsolatban félreérthetően, azt néhány hozzászólással később félreérthetetlenre javítottam.)

    Ellenben az a szervered természetesen számos "aprócska bithibát elkövet", amit nem veszel észre, mert egyszeri hibák, nem rakódnak egymásra, és ha redundáns formátumú a fájl, akkor a hibajavító kód vagy "kihibajavítja" vagy "látszólag kihibajavítja" a megzavart jelet (értsd megbecsülve helyettesíti). És nyilván számos esetben olyan "bithibák" is keletkeznek, amit észreveszel, csak nem veszed tudomásul, hogy miről van szó. Én a kísérleteim és a mindennapi működtetés során is számos észrevehető "bithibát" észrevettem már - ha elég sokáig csinálom a hibák egymásra rakását adott fájl USB-n való "sikeres", "bitperfect" oda-vissza másolgatásával, lejátszhatatlanná válik a fájl, először csak az egyik lejátszószoftverrel, aztán a másikkal, mindegyikkel, illetve előbb-utóbb másolhatatlanná is válik a fájl (amely sokszor másolt fájl esetleg az eredetileg másolni kezdett eredeti fájlhoz képest akár bitazonosnak mutatkozik, továbbra is. Horribile dictu: ugyanezt megtettem már egy-kétszer TCP/IP protokollon is - egyszer részlegesen beszéltem is erről itt.

    (#56566) BBéci Így már kezd hasonlítani ahhoz, amit én bármikor is állítottam, - ellentétben az illető szánba adni kívánt megfogalmazásaival.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák