Új hozzászólás Aktív témák

  • frankie!

    őstag

    válasz frankie! #5577 üzenetére

    Az még egy támpont lehet, hogy vezéreletlenül teljesen letekert hangerő potival brummog a legjobban, feltekerve csökken a brumm. Egy ellenállást ide sorbaköthetnék, de akkor az leosztaná a jelet....

    Találkoztatok már azzal a jelenséggel, hogy egy új dolog, vagy változtatás a rendszerben először nagyon tetszik, aztán pár nap elteltével az a hatás valahogy megszűnni látszik, az embernek hiányérzete van. Ez vsz. az adaptáció, de mégis érdekes.

    Van egy olyan észrevételem is, hogy nagyon függ az élmény a zenehallgatás időpontjától. A késő esti órákban sokkal kellemesebb zenét hallgatni. Ez ugye a "szennyezett" hálózati áram miatt van?
    Azt tapasztaltam, hogy a forrás (pl. DAC) tápegysége előtt szűrő tagokat aluláteresztő szűrő tagokat betéve javult a helyzet. Elvileg ezeket is illeszteni kéne, de nem tudom, hogy pl. a képletben lévő ellenállást hogy vegyem figyelembe. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
    Úgy vettem észre hogy pl. DVD-lejátszónál a soros induktivitás sokat javít, hátrányos hatások nélkül, a DAC-nál viszont hatástalan volt (előbbinek kapcsolóüzemű tápja van, utóbbinak nem), míg a párhuzamos kondi a DAC-nál javít a magas-közép sávon, de sajnos a mélyeken, dinamikán ront. :( Egyáltalán szüksége van egy jó hangú (nem tisztességesen megépített) készüléknek ilyenekre, vagy arra utal, hogy nem jó pl. a tápegység?

Új hozzászólás Aktív témák