Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomacko

    senior tag

    Nem akartam meg tenni de valami erős kényszert éreztem így hát megteszem...
    Ez a CD kontra LP történet nekem is mindig vezető vonala volt a hifi-s beszélgetős témában barátaimmal. És mindig a legalapabb dologba jukadtunk ki, hogy miért nincs kellő élet a digitális történetben, nagyon egyszerű a válasz.... Nem kell ezt túl ragozni mindenféle technikákkal, különféle kütyük ezerféle mintavételezésével stb.stb. amiket sokszor már fel sem lehet fogni annyi igen szót és elnevezést tartalmaznak. Én egy egyszerű "srác" vagyok aki a 70-s évek közepe előtt bújt ki a napra néhány hónappal. Nem vagyok agyon iskolázva ezerféle hifis szakzsargonnal és nem is bánom. Én csak hallgatom a zenét, meg néha "csinálom" is hobbi szinten barátokkal.

    Szóval ami a lényeg az csupán egy valami a lemezjátszó az egy folyamatos mintavételezését biztosító eszköz, a CD vagy egyéb más források viszont ugye már digitális mintavételezéssel teszik a dolgukat a másodpercet szétbonva X alkalommal, na és ez a fontos, hogy X ALAKLOMMAL, és nem folyamatosan mint ahogyan teszi ezt egy jó lemezjátszó. Ez személyes tudásom, tapasztalatom, ami nem képezi vita tárgyát éppen az miatt mert a saját fülemmel hallottam ezt többször is és bizonyítottam be kételkedőknek is, hogy a CD vagy egyéb digitális forrás is jó, de amiben legyőzi az LP-t az csak a kényelem semmi más.

    Tettem ezt annó egy Technics SU-Z22 erősítővel (nem mai csirke :) ) és egy vele egy idős ELAC lemezjátszóval, ami szintén a nyolcvanas évek első feléből származott (Fater akkoriban kint dolgozott az NSZK-ban onnan hozta ezeket, tőle a HIFI szeretet bennem is). A kételkedők meg hozták szépen magukkal az ő saját istenként becsült ez szól a legjobban márkájú lejátszóikat én fel tettem nekik pár 80 évekből származó NSZK-s vagy Holland lemezt ők hozták ugyanazt a zenét CD-n vagy bármin és csak forrást váltogattam nekik az erősítőn, ők füleltek és le vonták a tanulságot, hogy bizony az LP az "ÉL" és nem tudják meg mondani miért de jobb, a CD meg csak szimplán tisztán szól....ez a kételkedők szájából hangzott nem tőlem való megállapítások :)

    Szóval én így ennyit szólnék csak hozzá, teljesen szakmaiatlanul és teljesen kiműveletlenül, de jó hallásvizsgálatokon mindig extra forrásokat tesztelő orvosokkal, ő szerintük is kimondottan jól halló fülekkel ;]

    Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

Új hozzászólás Aktív témák