Új hozzászólás Aktív témák

  • andorra

    őstag

    válasz #71562240 #45379 üzenetére

    Tisztázzunk valamit: én amikor azt írtam, hogy Kammererrel Mága koncerten voltunk, azzal nem azt akartam mondani, hogy oda együtt is mentünk, mert én is titokban mentem, csakhogy észrevettem, hogy Te is ott vagy amikor az előadás befejeztével, éppen autogrammért tülekedtél.

    Ami a zenéről alkotott véleményedet illeti: persze ez egy szép levezetés ami eléggé árnyalt, érthető, ugyanakkor elég kategórikus is. Mégis, én egy kicsit másképpen látom a klasszikus zenét.
    Nem foglakozom zentörténettel, de a Bartókon gyakran hallok történeteket zeneszerzőkről. Vitatnám, hogy a különbséget a klasszikus és a pozene között az önkifejezés kontra ipari tevékenység, vagy a közönségnek megfelelni vágyás jellemezné elsősorban. Ezt arra alapozom, hogy a legjobb klasszikus zeneszerzők is, nagyobbrészt a megélhetésükért dolgoztak. Mégis, néhányukkal előfordult, hogy képtelenek voltak nem remekműveket alkotni. Ha akkoriban feltalálták volna az elektromosságot gitárostúl, lehet, hogy korai beatzenészek lettek volna. Az önkifejezés, talán sokkal inkább jellemző néhány kortárs szerzőre, akik viszont a remekművek terén már kihívásokkal küzködnek.

Új hozzászólás Aktív témák