Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz DDL #2631 üzenetére

    "ez semmiképpen nem mutatható ki AB teszteken."
    Miért nem? ABX tesztet lehet akár hosszú időn keresztül is végezni, teszem azt, hetente egy próbával.

    Te magad honnan tudod, hogy pl. az mp3-nak lehet olyan hatása, hogy "kevésbé van kedvem zenét hallgatni" (vagy valami hasonló), ha nem onnan, hogy tudatosan felfigyeltél erre, észrevetted, hogy van ilyen összefüggés? Ha pedig erre fel tudtál figyelni, akkor ez már mérhető, legfeljebb körülményes a dolog.

    A dabadab által megadott mintákra visszatérve: Ezekről igen határozott véleményt fogalmaztál meg, és más is, pontosan leírva, hogy az mp3 kódolás miben változtatja meg a hangot. Ha ilyen pontosan, és saját bevallásod szerint könnyedén, meghallod a különbséget (és nem csak te), akkor ennek bármilyen teszten kiugróan meg kell jelennie.

    Végül továbbra is kérdés, hogy ha egyszer köztudott és tudományos vizsgálatoknál minden esetben figyelembe vett tény, hogy az emberi érzékelésnél a képzelt különbségek is nagyon nagy szerepet játszanak, akkor a hangminőség vizsgálatakor hogyan lehet ezt a hatást kiküszöbölni?

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák