Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    Köszönöm a válaszokat. Elsősorban nem a forrasztási technikával van bajom, elég gyakorlott vagyok, a forrasztóón típusa volt a kérdés, ha már nagyzolunk a kábelekkel, ne ezen bukjon. Máshol azt mondták, ha aranyozott dugót veszek, ahhoz nem szabad forrasztani, hanem belerakom a blankolt kábelt és ráhajtogatom az aranyozott nyelveket, így tökéletes lesz a kapcsolat, majd tetszőleges ónnal bevonjuk csak hogy "tartson".
    Cat5 kábelről sok rosszat olvastam, sokan panaszkodnak rá, hogy néha rosszabb mint az egyéb olcsó kábelek az ingadozó minőség miatt. Kipróbálom a cat7 kábelt, erenként és összegészben is árnyékolt. Mások úgy csinálják, hogy csak a végén blankolják le, a többi maradhat a gyári árnyékolás a gyári hüvelyében. És az utolsó 10 centit fonják be, majd fehér-színes szétválaszt. Állítólag a közepes hifiket is nagyon megdobja. Nem tudom hova sorolni az én hangrendszeremet, szeretném, ha valaki leírná érdemes-e egyáltalán a kábelek cserélgetésével foglalkoznom.
    Forrásnak PC-t használok, viszont optikai úton jut az erősítőmbe a jel. A hangkártya támogatja a 24bites mélységet. (van egy H/K HDCD játszóm, ahhoz kellene az RCA, nem akarom folyton cserélgetni a toslink kábelt)
    Egy H/K AVR65 erősítőt használok, ilyen kábellel a hangszórókig. Hangszórók két felújított videoton TS150 (ez az a fajta volt ami 1,5m magas, két mélytányér, egy közép, és 3 magas hangszóró volt benne, nyílás nem volt rajta. Cseréltem bennük hangváltót, magasokat kicseréltem dómokra, közép maradt a gyári a mélyekkel együtt (8 ohmos a rendszer). Ez olyan jól sikerült, hogy az első alkalommal mikor megbombáztam szétküldte az idősödő ragasztást és csavarozást a basszus :D
    Úgyhogy belül minden rést kitömtem gyurmával és megerősítettem az egészet facsavarokkal.
    Itt tartok most. Az alapvető probléma az, hogy több mint 7m kábel van egy hangszóró és az erősítő között, valószínű az lesz a rendszer gyenge pontja, bár nem értek nagyon hozzá, állítólag az ilyen erősebb áramú kábelek nem szedik össze a zajt de majd ti megmondjátok. Lehet oda is cat7 kábel kellene.
    Ma körülnézek a városban audio boltokban, ha lehet szeretném megúszni a postaköltséget 2-3 csatlakozóra, annyira nem vagyok eleresztve lévén ösztöndíjamat fordítom erre a dologra :D

    [ Szerkesztve ]

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák