Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz alphamooncam #105701 üzenetére

    Úgy gondolom, a hangváltó és a DSP nem ugyanaz, szigorúan nézve, persze van, aki teljes készüléket (mint "DSP"-t) ért azalatt, hogy azzal a váltást is letudja, de nem csak passzívnál, hanem elektronikus-analógnál, és digitálisnál is él az, hogy először a "váltó" logikai blokk van, utána meg DSP-zünk (előtte meg hangszórókat korrigálunk, gain-t illesztünk, ilyesmik).

    Például ha az embernek nincs kétutas sztereónál 2 DAC-ja, háromutasnál pedig 3 DAC-ja, ráadásul lehetőleg egyforma, ne nagyon váltogasson DSP-vel (jellemzően a DSP-k mint eszközök jól váltanak, csak a DAC bennük, azaz mögöttük, beleszerelve, pföhhh, ezért sem vagyok MiniDSP hívő, túl azon, hogy a DSD-re tojik magasan, de majd dr. dr. mesél).

    Igen, jó, hogy hoztad ezeket a számokat. Talán a hangszóród Xmax értéke sem 2 mm, hanem csak 1.8, a rezonanciafrekije nem 32Hz, hanem 34Hz, éssatöbbi. Szóval amíg bizonyos sávon belül maradunk ezekkel a számokkal, alkalmasak számháborúra, mert nem nagyon észlelhető az a mértékű eltérés, ami benne van a rendszerben. Attól függ persze, mi az, hova tesszük, mi a tűréshatár, stb. Mindenesetre 176,4° + polaritáscsere az még mindig csak 3,6° eltérés.

    Én számítógéppel tervezem helyettesíteni a hangváltót, úgy döntöttem. Ez óriásira növeli a lehetőségeket, még szűrőtípusokban is, .. a Topping meg "ócó", jó, 3 út, 3 DAC, vagy ennek árából egy Okto DAC 8.. LP-re lő az ember mondjuk valami RME Babyface akármi ADC-t, azon be lehet kergetni az öreg analóg technológiát mondjuk 24/96-ban a digi lánc elejére és voilá, váltódik, DSP-ződik, szobakorrekciózik, meg minden. A hangszórókhoz meg lesz védelem, ha bármi történne és irdatlan amplitúdóval megindulna valami "brrrrrrrr" mert - mondjuk - "kifagyott" a gép. De ezt csak nagyon vékszükség esetére, általában mocsok jó PC-ket építek. :U ;]

    Azért még egy dolgot az elektronikus váltóhoz, akár analóg-elektronikus, akár digitális: gyenge hangszórókészleten is már a puszta így váltás óriásit dob. Nemhogy profin. :K Nemhogy korrekciózva utána, főleg mélyeket, középmagasba nem szeretek belenyúlni DSP megléte esetén sem, így meglehetősen természetesen lehet tartani a hangot. Max a nagyonnagy eltéréseket hozza egyenesbe az ember, de automatán végig mindent én tuti nem.

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák