Új hozzászólás Aktív témák

  • orbano

    félisten

    válasz borix #101897 üzenetére

    Nem tudod mérni az emberek ízlését, vagy legalábbis fölösleges. Ehhez kellene valami pszichológiai profil az emberről, hogyan nőtt fel, milyen akusztikai környezetben, milyen volt a szülei hangja, mennyire kötődött hozzájuk.
    Aztán kéne tudni az agyi felépítést, hogy a hallókéreg mennyire van bedrótozva az agy többi területére. Az embereknek csak bizonyos százaléka lesz pl csak libabőrös zenétől, vannak emberek akiknek ilyen nincs, mert máshogy épül fel az agyuk.
    Akkor nyilván kellene tudni a koponya átvitelét. Ez mondjuk mérhető.
    És akkor innentől már csak 3 gyógyszeripari óriás anyagi kapacitása kéne emberkísérletekre, hogy statisztikai analízissel kimérd, hogy a különböző egyenetlenségek a frekimenetben, bizonyos akusztikai hibák milyen tetszést váltanak ki az emberekből, ezek hogyan korrelálnak a fenti emberi profilokkal. Gondolom vannak ezirányú ismereteink már, amikel a hangmérnökök tisztában vannak, de ez még kb.a dedó szint ahhoz képest, amilyen mélységei lehetnek a pszichoakusztikának. Csak nincs aki mindenzt pénzelje. Ezért marad az, hogy elfogadod, hogy a te percepciód a jó zenéről teljességgel szubjektív és feladod az objektivizálását, mert időpocsákolás.

    A vér nem válik VAZZE!™

Új hozzászólás Aktív témák