Új hozzászólás Aktív témák

  • Fatal1tyUSER

    csendes tag

    Sziasztok!

    Most vettem egy új Samsung SpinPoint F1 HD103UJ vincsit.

    (# 1.)

    Először is egy kérdésem lenne. Régebben üzemeltem már be új vincsiket, és akkor határozottan emlékszem, hogy órákig kellett várni míg a formázással végeztem. Újabban a SATA vinyókat már nem kell formázni? Csakmert beraktam a rendszervinyóm mellé, és a Paragon Partition Manager 9-el 2 felé osztottam, mivel 1 terra 1 részben nem olyan jó számomra. Namármost idáig nem is volt semmi probéma. Elvégezte szépen, megkaptam a 2 partíciót. Meg is néztem ekkor a Sajátgépben, szépen hozta mindkét partíciót a régebbiek után. Ezután próbáltam Formázni az új partíciókat (vinyót). De ezt kb 2-3 másodperc alatt elvégezte. NTFS-sel formáztam, ahogy eredetileg is volt, semmit nem állítottam rajta, csak címkét írtam be neki. De ilyenkor a 2 éves (kisebb) vinyóknál például rendesen elkezdte és formázta órákig a vinyót a progi. Most meg sehogysem akarja. Vagy az lenne, hogy érzékeli, hogy nem lenne változás a fájlrendszerben, és már gyárilag megvan formázva, és már olyan intelligensek ezek a legújabb vincsik, hogy ekkor nem formázzák újra magukat akkor sem ha én azt szeretném, tehát nem is kell formázni őket??

    De tényleg úgy tűnik, hogy rendben van, mert tudok másolni a 2 új partícióra, csak nem telejsen értem miért nem engedte formázni. (Aztán bezártam a progit de másodszor sem hagyta mikor próbáltam.)

    (# 2.)

    Aztán megnéztem a HDD Health progival is mi a helyzet. Csak kíváncsiságból. Erre mit mutat?? A régi (azaz a rendszer) vinyóm: 35 fok, 100% health. Az új 32 fok, és a helthje 77% !!!!! WTF?? Selejtes a vincsi, mi?? :W :W :W

    Szerintetek mit csináljak? Normális dolog ez, hogy 77%-os csak a minősége 1. bekapcsolásnál, gyakorlatilag használat nélkül???? A másik vinyót 2 éve nyúzom elég rendesen és 100% még mindig. Kérlek segítsetek! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák