Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz lamasz #8883 üzenetére

    Kékhalál oka elsősorban az alaplapon található merevlemezvezérlőhöz való driverek különbözősége. Szerencsés esetben megoldást jelenthet, ha az előző, működő gépben, a Windows Eszközkezelőben eltávolítjuk az IDE vezérlőket, utána leállítjuk a gépet, HDD-t ezután visszük át a másik gépbe, ahol az első indulás során az eszközök újrafelismerése, telepítése megtörténik.

    Ha egy IDE kábelen két eszköz üzemel, kellemetlenség akkor lehet, mikor mindkét eszköz egyszerre végez adattovábbítást, mivel a közös kábelen az adatcsomagoknak sorba kell állni, egymásra várakozni, ez időveszteséggel jár, tehát lassulást okoz.

    Master/Slave fogalma csak a boot-sorrendekben játszik szerepet, adattárolás szempontjából közömbös, teljesen egyenrangúak. Az alaplapi elsődleges és másodlagos IDE csatlakozókra szintén ugyanez vonatkozik.

    miért fontos IDE kábelnél hogy melyik csatlakozóra milyen elrendezésben dugsz rá dolgokat? (pl felső ágra vinyó alá pedig dvd)

    Ilyen "fontos" szabály nincs, különféle szempontok vannak esetleg. Mondjuk én az ágat sem értem, hogy egy kábel két csatlakozójára gondolsz, vagy két külön kábelt nevezel ágnak, szóval ez nem egy szakszerű meghatározás.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák