Új hozzászólás Aktív témák

  • lócitrom

    őstag

    válasz King Unique #54504 üzenetére

    igen. úgy olvastattam ki az adatokat, hogy ugyanaz a HDD először a régibe lett berakva, aztán az újba. egyébként egy WDC WD60PURZ-85ZUFY1-ről van szó. 6 TB tehát. ha tényleg nincs erre értelmes megoldás, akkor ezzel rendesen meglőttek a gyártók. lehetetlen megoldanom a mentést jelenleg. ez az átírás viszont elgondolkodtatott, mert egyszerűen nem csere érett még a lemez. ha vennék, akkor nagyobbat vennék már. az meg egy vagyon pusztán egy éppen ~ 5 TB-os adathalmaz mentéséért... azt speciel tudom, hogy rackeknek van saját témája, mert kezdetben arra tippeltem, hogy a rack(ek) hibája okozza ezt és kutakodtam. szóval ez az irány érdekelni fog valószínűleg.

    egyébként mi az ideális szektorméret jelenleg? szerintem nagyjából 10-15 éve foglalkoztam még XP-s meg SuSE-os időszakomban azzal, hogy mi az ideális? halványan annyi rémlik, hogy a fizikai lefoglalás és a fájlok elérére nézve van hatása ennek a paraméternek. aztán lehet keverem valami mással persze. használati szokásokat tekintve minden egyre nagyobb, úgyhogy ebbe az irányba mutat az én használati szokásom is, ha ez számít valamit. meg hát jó lenne ilyesmibe nem belefutni újra. úgyhogy fejben tartanám, ha van valami leírás vagy ajánlás ennek kapcsán, hogy még egyszer ne szívjak ekkorát.

    „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

Új hozzászólás Aktív témák