Új hozzászólás Aktív témák

  • phollosi

    csendes tag

    Nem érem el a HDD-met, mit tehetnék?

    Egy LG Smart Cinema tévére csatlakoztam a WD My Passport 1Tb HDD vinyóval. Eddig soha, de most kiírta, hogy egy Time Machine nevű program valamit másol a vinyóra, megijedtem, hogy nehogy letöröljön valamit, ezért kihúztam a tévéből (nem biztoságosan távolítottam el). Ezután csatlakoztattam a laptopomra, a vinyón épen látszott a könyvtárfa, de volt két addig nem létező könyvtár is, az egyik valami "LG...." a másik meg egy értelmetlen számsor volt. Ezeket letöröltem. A fájlok ott voltak, megnyitni őket viszont már nem lehetett. Ezután kikapcsoltam a gépet, majd most hogy újra rádugtam a vinyót, észleli hogy eszköz csatlakozott, a vinyó egészségesen fel is búg, a led-je villog, de elérni nem lehet. A vinyó utólag adott neve is eltűnt, csak "My Passport 0748" néven látszik. Se Explorer, se Total Commander nem tudja megjeleníteni, ha megpróbálkozok vele, belassul és lefagy a gép. Amint kihúzom a vinyót, a számítógép újra normálisan működik. Mit történt? Hogy érhetném el az adatokat?

    A probléma amúgy kísértetiesen hasonlít a "Rosaline" által egy hete (2015-12-22 17:22:59-kor) indított topicjára "WD My Passport Ultra Hiba!", de azt "CoolMan81" lezárta, hogy inkább kérdezze meg ebben a topicban. "Rosaline" baja ez volt:

    A WD My Passport ultra külső vinyóm egyik pillanatról a másikra bedobta a törölközőt. Épp használtam amikor hirtelen befagyott, és kilépett. A sajátgépből is eltűnt. Kihúztam, majd újra csatlakoztattam de semmi. A csatlakoztatáskor "zenél" a gép, a meghajtó is ott van, viszont amint próbálok belelépni, az egész gép lefagy. Amint eltávolítom a gépből, minden tökéletesen működik. A helyreállító programok (vagy alapból bármilyen program amivel meghajtót kezelek) vagy nem találja, vagy pedig szint úgy meghal tőle.
    Valami ötlet hogy ez mitől lehet?
    Valamint menthetőek e a rajta lévő cuccok? Leginkább az adatmentés lenne a lényeg, nem a vinyó "megjavítása". A válaszokat köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák