Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauddip

    aktív tag

    Sziasztok,
    azt szeretném kérdezni, hogy valamelyikőtök találkozott-e már olyan problémával, h egy winchester, - amin a windows is van - olyan hibákat generál, ami más, külön hardvereszközök jellegzetes hibáinak néz ki?
    Tehát, folyamatosan már 2 hónapja fagyogat a gépem, sima restart szó nélkül, kékhalál, egérfagyás, stb , miközben már 2 szervízbe is elvittem egy másik (régebbi) winyómmal (mert amit fő merevlemeznek használok, tele van a sulis/szakdogás dolgaimmal, jobbnak láttam, ha nem azt adom oda, gondolván, úgysem a winyóm a hibás), és egyik hardvereszköznél sem találtak még hasonló dolgot sem, tehát a 3 napos tesztek során egy fagyás sem volt. Ma hazahoztam a gépem, már 2 programmal leellenőriztem a kondíció/surface test/error scan (ahogy éppen nevezi a program), de semmi hibát nem talált azon a merevlemezen, ahol előfordul.

    Az a vicc az egészben, hogy a régebbiről, amiről most is írok, egész nap még csak egy hasonló hibajelenséget sem vettem észre, csak ha átdugom , és a rendes "fő" winyómról használom a gépet.
    Kép1, Kép2 >>> Itt látható, hogy semmi hibát nem mutat a két program, és látható az időn is, hogy nem a gyors változattal próbáltam.
    Itt pedig a Speed map, itt mondjuk látható egy kis helyen, hogy ott elég lassú volt az olvasás sebessége.

    Akkor vettem ezt a dolgot észre, mikor próbaként felraktam egy Win8-at, ami 1 hétig volt fent, és folyamatosan darálta a winyót, majd visszarakva a win7-et, a tesztprogram azt írta, h a winyó kondíciója ez idő alatt visszaesett 97%-ra, 100-ról.

    Valaki tapasztalt már hasonlót?
    Most úgy oldom meg, hogy a 3 közül a legrégebbivel használom a windowst és itt, mint mondtam is, semmi hibát nem észlelek.

    (Ui.: Igen, a "fő" winchesteren már vagy 4 windowst próbáltam azóta, különböző release-eket, de mind ugyanezt csinálta.) :)

    Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv

Új hozzászólás Aktív témák