Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Ace Ventura #26010 üzenetére

    SSD-t nem tervezek, az felejtős

    Miért? Még a manapság elérhető legnagyobb adatsűrűségű és fürgébb féle 7200RPM-es HDD-ből összerakott kétlemezes RAID-0 tömbhöz képest is ég és föld amit egy pár éves SATA-II SSD gyorsít a Windows rendszeren. Sokkal jobb a véletlenszerű olvasás.
    Ne pakolj rá semmi mást, csak a Windows-t és a gyakran használt programokat, a játékok és sok gigás alkalmazások menjenek HDD-re. Vagy persze, ha komolyan dolgozol nagy helyigényű software-ekkel, akkor eressz meg magadnak egy 60Gb-os SSD-t a 30Gb-os helyett. 30Gb-on is szépen elfér a Win7/8 és temérdek apró kis software, mint zene/film lejátszó, stb és egész baráti áron vannak olyanok, amik mai szemmel nem benchmark rekorderek, de már tudnak TRIM-elni, és nagyon fürge rajtuk az OS.

    Nálam pl. szépen bevált egy 60-as SSD (Win8 + Office 2012 + apróságok + egy-két közepes helyigényű CAD és képszerkesztő software), mellette egy két lemezes RAID-0 tömb filmeknek, játékoknak, fényképeknek és egyebeknek.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák