Új hozzászólás Aktív témák

  • Hix3r

    csendes tag

    Sziasztok!

    Probléma a következő; adott egy Acer 5750G laptop, egy éves, eddig semmi probléma. Mai nap egyszercsak nem volt hajlandó "felébredni" a sleep-ből, kikapcsolva ugye nem volt, a furcsaság, hogy a kurzort lehetett mozgatni mindenfele, az látszódott, csak a képernyő maradt sötét. Kikapcsoltam, majd vissza, onnantól kezdve furcsán belassult.

    Ezalatt azt értem, hogy egy szimpla program elindítására is tölt folyamatosan, közben lehet mozgatni az ablakokat, egér működik, nem fagy le, csak minden ezer évig tölt és olyan félóránként hirtelen egyszerre minden meglendül egy fél percre majd megint minden elkezd tölteni.

    Lehet, hülyeség, de azt logikáztam ki, hogy mikor fájlokat nyitnék meg, programokat hívnék be a merevlemezről való beolvasás hibázik, talán a pagefile, mert a memóriába már betöltött dolgok, mint a kezelőfelület stb. az közben röccenéstelenül megy, Task Manager szerint is CPU 0% és a memória 80% szabad, a grafikonok is mennek szépen ott, szóval nem lefagyogat, hanem iszonyat sokat tölt, közben áll a program, de az op. rendszer megy mögötte, tudok ablakok közt váltani, az asztalon matatni, start menüt behívni stb.

    Kikaptam a winchestert, hátha vírus, vagy valami és másik gépen már HDTune-t futtatok rajta, kb. a felét átnézte, és konkrétan 1 db Bad Sector-t talált. Vírust, malware-t stb. átfésültem, semmi.

    Mit ajánlotok ilyen szituációra, lehet a probléma forrása az az egy darab Bad Sector, vagy más a inkább a hibás. Mikkel tudok adatmentés után próbálkozni, mielőtt újat vennék, olyanokra gondolok, mint ezek a kamu-"low-level format" programok, HDD Regenerator, stb. A lemez Toshiba márkájú ehhez pl. nem is nagyon találtam gyártó által kiadott Utility programot.

    Megköszönök bármilyen ötletet, magyarázatot, javaslatot.

    "It ain’t what you don’t know that gets you into trouble. It’s what you know for sure that just ain’t so."

Új hozzászólás Aktív témák