Új hozzászólás Aktív témák

  • fetye

    tag

    Üdvözletem! Két merevlemezes kérdésem van. Véletlenül mindkettő Maxtor a vékonyabbik fajtából… HDD-ben nem vagyok otthon, de gondolom, ti tudtok segíteni.

    1. Maxtor 541DX (20GB) lemezt a BIOS „Athena”-nak látja (a 2B020H1 modellnév helyett). Nem ismerem a lemez előtörténetét, de hallottam, hogy ez gyakori firmware-probléma. Viszont megoldást nem találtam rá. A letöltött Salvation HDD Firmware Repairer (amelyet épp erre a sorozatra találtak ki) nem segített. Miután kiírta, hogy minden table-ben hibát talált és javította, sztem egyszerűen lefagyott. Többször is próbáltam, mindig ez volt az eredmény. (???) Mit lehet még tenni? (Az elektronika állítólag jó.)

    2. Maxtor 531DX (15GB) kissé bad sectoros volt, ezért futtattam rá egy Salvationt HDD javítót, de (remélhetően) pillanatnyi elmezavaromban kikapcsoltam a gépet, amint épp javított. Ezek után a következő bekapcsnál már csak a BIOS látta (de az helyesen: 2R015H1 néven és legalább nem „Athena”-ként) :) . Viszont semmilyen más progi nem is látja: sem a Salvation, sem az MHDD, stb. (Előbbi nem talál lemezt, utóbbi a tesztnél végig felkiáltójeleket ír ki.) Ez master boot record probléma lehet?

    Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák