Új hozzászólás Aktív témák

  • nmemlekszem

    csendes tag

    Üdv

    Van egy Samsung HD502HJ, eddig gond nélkül szuperált. 2 napja telepítettem volna win7-et (már volt rajta előtte ez). XP volt fent, boot DVD-ről, delete xp partacíó stb, amikor elkezdte másolni itt hagytam, kb 20 perc múlva jövök vissza, bootnál megállt a gép, restart cmos resetre semmi, biosba sem engedett be. A vinyót elvileg felismeri, mert a tipust kiírja, viszont valami nem oké, mert ha rá van dugva a vinyó nem hajlandó még a biosba sem belépni.

    Feltettem egy régebbi biost is azzal is ez a helyzet. Próbáltam sata1-ben is, úgy nem is látja a vinyót. DVD-ről másik vinyóról tökéletesen megy. A kábeleket portokat cseréltem, helyzet változatlan.

    Amire gyanakszom, illetve furcsa volt, hogy a win7 telepítővel lett egy formázatlan rész az adat és a boot partíció között aminek bele kellett volna olvadnia amikor töröltem az xp-t, de ami még érdekesebb volt, amikor létrehoztam a partíciót a 100MB partíció elé is tett egy ilyen 0MB-os formázatlant. Tehát 0MB formázatlan, 100MB rendszer fájloknak, 10.8GB win7, 0MB formázatlan, és a maradék 400 akármennyi adatnak. Régebb Disk Director Suite-al vagy Paragon Hard Disk Manager-el rendezgettem és partíciónáltam, de azóta már volt telepítés gond nélkül.

    Az xp mellett ubuntu is fent volt, de ez nem hiszem, hogy gond lett volna, mert ezt már pár nappal korábban töröltem.

    Holnap még megnézem másik lapban indul e. Ha ugyan ez van vissza garanciába? Vagy érdemes még valamit probálnom?

    Segítséget köszi előre is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák