Új hozzászólás Aktív témák

  • ferenck

    senior tag

    válasz Sonja #6696 üzenetére

    Köszönöm a segítséget. Úgy használom a tvbox-ot, hogy rá van kötve egy uhd-s panasonic tv-re hdmi-vel, a tv pedig ugyancsak hdmi-vel egy samsung blueray 5.1-es házimozira. Ezen keresztül szól a hang. Végül addig állítgattam a hang beállításokat, hogy megszólalt az hbomax is.

    Sajnos nincs benne köszönet. Több hang típussal is kipróbáltam. Volt közte HD, HD 5.1, UHD dolby atmos film. A HD és HD 5.1 hangja kb 1 mp-el csúszik a képtől, ergo, használhatatlan. Az UHD dolby atmos nagyon kicsit, nehezen észrevehetően csúszik, de sajnos én háklis vagyok erre, rögtön kiszúrom, nagyon zavar. Ez a tv-n a házimozi hang kimenet esetén volt így.

    Ha átállítottam a tv-n a hang kimenetet TV-re, akkor egyáltalán nem volt hang. Viszont ha házimozi hang kimeneten épp ment a film a hanggal együtt és így menet közben váltottam át a tv-n a hang kimenetet tv-re, akkor a tv hangszóráján megszólalt az épp lejátszott film, tökéletes szinkronban a kép és a hang. Viszont ha megnéztem a filmet és indítottam egy újat, annak már megint nem volt hangja a tv-n, újra vissza kell váltani házimozira, elindítani újra és menet közben visszaváltani tv-re. Szóval ez nem fog menni, nem túl életszerű.

    Azért vettem ezt a TV-boxot, hogy filmeket játszak le vele usb-ről, erre tökéletes. A tévémen van előre telepített netflix és prime videó alkalmazás, de sajnos hbo max nincs és nem is lesz, mert zárt a rendszere, nem android tv. Egyébként a TV-n lévő netflix és prime, klasszisokkal jobb minőségben játssza le a filmeket mint a tv boxra telepített netflix és prime alkalmazás.

    Végül rendeltem egy xiaomi mi tv box s 4k kütyüt, remélem azzal nem lesz gond, nem szívok ezzel a tvbox-al tovább.

    Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/

Új hozzászólás Aktív témák