Új hozzászólás Aktív témák

  • Galahed

    senior tag

    Sziasztok!

    Szeretnék automata kávéfőzőt venni. Egyrészt azért mert szegény automata kávéfőzőgép gyártóknak is meg kell élni valamiből, másrészről azért mert nem vagyok egy kifinomult kávészürcsölgető és a tökéletes kávéfőzéshez szükséges eszközökről is itt hallottam először...

    Szóval vettem a "fáradtságot" végigolvastam a neten fellelhető pár fórum pár ezer hozzászólását és most már végképp nem tudom melyik márkát válasszam.
    Igen, márkát vagy típust az automaták közül. Írják több helyen, hogy vegyek külön külön gépet-felszerelést minden egyes művelethez a kávéfőzésen belül a tökéletes kávé főzéséhez, de hajnalban kibotorkálva én csak egy szem gombot szeretnék megnyomni... ( talán kettő még menne.. :) )

    Eddig egy Saeco gépben gondolkodtam, de olvasván a netet, nem győzött meg. Képbe került a Delonghi és a Jura is.
    Szóval melyik márkát vagy típust válasszam abban az esetben ha:
    - napi kb 4 kávé átlagban,
    - tudjon lehetőleg egy gombnyomásra cappuccino-t,
    - és természetesen eszpresszó-t
    - valamint szépen összerakott precíz gép legyen (olcsó műanyag alkatrészekkel sírba tudnak vinni...)
    Persze utána olvasva tudok okos lenni hogy min 15bar nyomás kell stb stb... de tudtok jó szívvel ajánlani olyan márkát a 300e alatti kategóriából ami nem megy tönkre rögtön a garancia lejárta után?

    Vagy esetleg olyan paraméterek felsorolni amit jó ha tud a gép pl: 15-19 bar, két kazán, kerámia örlő, előgőzőlés, stb stb.

    Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák