- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Amennyiben számodra a mall-on olvasható vélemények mérvadóak, részemről a téma lezárva.
#64900pjen
Számodra mást jelent, ezt elfogadom.
Ha úgy jobban tetszik: silány, hitvány, vacak. Ez nem szimpátia kérdése, hanem a nyers valóság. Menj be egy nagy szaküzletbe, nézd meg közelről, tapogasd meg, utána tedd ugyanezt egy Bosch-sal, Sharppal, azonnal egyértelmű lesz, hogy mit magyarázok.
Bár ezek után vannak kétségeim. Sokan nem érzik, nem látják a különbséget egy 4-5000 forintos kínai piacos farmer és egy 100-200 eurós Boss, Pierre Cardin, Tommy Hilfiger, Brax között. Ugyanez lehet a helyzet a hűtőszekrényekkel is. Hozzáteszem, vettem kiváló minőségű Jinglers és Britannica farmert 3000 Ft alatt, de azok kivételes, egyszeri alkalmak voltak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
daver88
aktív tag
-
flash-
veterán
20-30 ezer ft korul van valami ajánlott porzsákos porszívó? Semmi xtra nem kell, a gyüjtője elég legyen egy kétszintes házra, és a filtert ne kelljen 5percenként tisztítani mert beszöszösödik..
-
ggeleven
őstag
válasz Dluinet #64908 üzenetére
Vadászni kell az akciókat ez nem vitás. De kiindulásnak már legalább van pár típus. Ezek testvérmodelljei (frissített típusszámmal) is simán jók lehetnek. Nincs 1 teljesen univerzális típus, ami mindent megold ebben az ársávban.
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
flash-
veterán
válasz ribarszki #64906 üzenetére
Köszönöm! Electrolux - al nagyon jó a tapasztalat, egy régi 15-20éves gép adta meg magát tavaly, sose ment be por a zsák alatti szűrőbe, és még vízfelszivást is túlélt
Ez a hepa szűrő latom a drágább gepeken van ez gyakorlatilag mennyire hasznos? Csak az allergiasoknak jó?
Illetve a green ahogy nezem hepa szuros de az csak 700wattos nemtom az mennyivel gyengébb?
Esetleg ez?
EEG41CB
Olcsobb mitol gyengebb mint a dragabb?[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz ggeleven #64907 üzenetére
Nem ellenkezni akarok, meg kétségbe vonni a tapasztalatodat, ezt előre leírom. Valamint tudom, hogy wattokkal dobálózni nem szokás, de egy kicsit felejtsük most ezt el.
Én nem tudom elképzelni, hogy az 550w elég egy porszívóra. Anyósoméknak egy samsung van, most kaptuk kölcsön, arra 700 w van írva, de egy lyukas fingot nem ér. egy szoba után tele a belső és a külső szűrő is (gyári szövet zsákkal is), szóval gyakorlatilag használhatatlan, cserébe olyan hangja van, hogy hihetetlen. A mi régi zanussinkra 1600 W van írva, az szívott rendesen, még tizenx év után is. Nem tudom mennyire fejlődik a porszívó technika, de nem hiszem, hogy a hagyományos porzsákos, vezetékes gépeknél őrületes tempó lenne. De tényleg nem kötözködöm, csak tapasztalatokat osztok meg.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
törölt tag
válasz Flowtation #64911 üzenetére
A Dyson V10 is csak 525 watt, és a világ egyik legjobb porszívójáról beszélünk. Eleve az 1000+ wattos készülékek elképzelhetetlenek akksis kivitelben.
Szóval elég az, csak ügyesen kell csinálni, és ezt sajnos nem tudja mindenki. -
MODERÁTOR
Szívóerő a lényeg nem a motorteljesítmény. Egyes gyártók olyan ipari hulladékokat raknak össze, csodálkozom azon, hogy bárki is megveszi.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
ggeleven
őstag
Ha Gyálon jársz gyere be egy röpke tesztre. A pár száz wattos (550) gépet nem tudom végigtolni a szőnyegen max szívóerőn, mert a gép úgy rátapad, hogy viszi magával a szőnyeget. Keménypadlón megfelelő fejjel pedig simán felszív minden port és szöszt, mindemellett pedig tök jó halk is. Nem állítottam soha és most sem teszem, hogy ez a világ legjobb gépe és hogy nincs párja széles-e világon, de az olcsóbb szegmensben egy életképes alternatíva. Elux gépeket nem használtam, de jókat írtak róla a srácok.
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
st6969
őstag
"...csodálkozom azon, hogy bárki is megveszi."
De még mennyien megveszik! Gondold csak el, Joli néninek elromlik a 20 éves porszívója, bemegy a helyi Pengő marketbe, ott megveszi a legolcsóbb, porzsák nélküli gépet 15ezerér'. Még örül is neki, hogy nem kell porzsákot porolgatnia (nem tud róla, hogy van szintetikus porzsák már), kisebb, könnyebb gépe van, mint a szomszédnak.
Apropó, szomszéd: több háztartási eszközt vettek mostanában. Hiába mondtam, hogy beszéljük át, nézzünk kicsit utána, miből mit vagy mit nem érdemes venni. Nem kell nagyon belemerülni, elfogadom, hogy nincs mindenkinek ideje, kedve erre, de ha lesz fogalma legalább arról, hogy mit ne, már megérte 1 órát böngészni. Egyáltalán nem érdekelte. Elmentek a Media Marktba, és ami megtetszett (és volt is készleten), azt megvették, nem törődve azzal, hogy van-e jobb azért a pénzért, vagy esetleg ugyanaz olcsóbban máshonnan elérhető-e, netán a szállítással sem nekik kellene foglalkozni...Hallani sem akart róla. Szerintem a többség ezt az "eljárást" követi. -
pjen
félisten
Biztos igazad van.Nekem volt Wh aztán Bosch és most egy Gorenje mosogató gépem.Két előző 9-9 évet ment, aztán ugyanazzal a hibával kukázódott, de közben is mindíg volt valami apró nyűgjük.A Gofenje kb 5 éves eddig gond nélkül üzemel, lehet a kidolgozása nem olyan szép mint a Bosch nak, viszont robusztosabb, minden tekintetben időtállóbnak tűnik.
-
Flowtation
őstag
válasz #48613632 #64912 üzenetére
persze, de én most csak a hagyományos, vezetékes, porzsákos gépekre gondoltam. Abszolút nem vagyok tisztában az akksis gépekkel, ezt aláírom. Csak az eddigi rossz tapasztalataimat írtam le. Lehet, hogy akkor a samsung ilyen, mint amit írsz, hogy nem tudja jól csinálni, mert mindkettő (amiről írtam, meg egy porzsák nélküli) ilyen.
#64913koxx
Ok, és szívóerőben lehet hinni a gyártói adatnak? Mert akkor inkább azt figyelem.
#64914ggeleven
Sajna nem vagyok közelben, de természetesen hiszek neked, hiszen a személyes tapasztalatnál nincs megbízhatóbb.Most azért variálunk, hogy mi legyen otthon, így hogy már van alternatíva álló és robot porszívóra is, elfogadható árban. De azt gondolom, hogy a hagyományost nem tudja kiváltani egyik sem, ezért kettő gép kell, szóval keresem én is a bb ajánlatokat.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
MODERÁTOR
válasz Flowtation #64917 üzenetére
Komolyabb gyártók esetén igen. Érdemes megnézni yt összehasonlító teszteket, ott nagyon részletesen kimérnek mindent műszerekkel is.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
z123456z
őstag
válasz ribarszki #64906 üzenetére
Szívóereje nagyobb, mint az előző, 1600 wattos Samsungnak volt, de sajnos büdösödik. Kétféle gyári, Electrolux zsákkal is próbáltam, plusz illatosítóval, de néhány alkalom után büdös lesz, mint a dög. Gyakrabban kidobni pedig nagyon gazdaságtalan lenne, hiszen így sincsen soha tele. Csak a szag miatt cseréljük harmadig-félig telve. Még papírzsákot kellene kipróbálni, hátha ezeknek a zsákoknak az anyaga ilyen büdösödő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok. mosógép/szárítógép összeépítő keret.
most 1 lg és egy aeg között van felrakva, tökéletes.
most mosógép csere jön és jól emlékszem: a keret és a mosógép között, konkrétan a mosógép fölé valamilyen sötét színű anyag van betéve akármilyen okból is, ez része volt a keret-csomagnak.
a kérdés: kifog ez jönni minden további nélkül, mert azt hiszem ragasztós volt az alsó oldala, amivel a mosógép tetejére raktam ?
-
-
törölt tag
válasz OPiiPO #64925 üzenetére
hát: tapasztalat. A mostani konfig szerint alul a mosó, fölül a szárító. Nem is igen nagyon képzelhető ez el másképp, mert mosópajtás jelentősen nehezebb a szárítónál...még agyonnyomná szegényt.
viszont: nagyon helyesen - vízszintbe kell helyezni a mosógépet és akkor felette nem limbizik annyira a szárító....illetve most kap alulra eredeti rázkódáscsökkentő, zajcsökkentő szuper kütyüt....biztos el lesz hang és vibráció nélkül. -
arcsin
senior tag
Hátha másnak is van gorenje hütője. (Nekem egy NRC6203SXL5 ConvertActive van)
Szépen kivettem, elmosogattam a fiókokat első üzembe helyezés előtt, viszont a convert zero zone (A felső fiók a fenti hűtőtérben) fiók olyan kicsit döcögösen működik. Kihúzáskor kicsit felfelé húzom, az rendben van, de így is minimálisan "ugrál" a görgőkön. Valahogy be kell pattintani a görgőbe vagy van valami egyéb trükkje a behelyezésének, vagy ez ilyen? A többi fiók az tökéletesen gurul.[ Szerkesztve ]
-
dudi6
senior tag
A mall.hu NEM egyenlő az Amazon.de-vel !!! Írtam, hogy ott olvastam sok jó véleményt!
De nem ezen kellene rugózni. Meghallgatok minden véleményt.
Az érdekelne, hogy a felsoroltak közül melyiket érdemes megvenni. Samsung akkor?
Szerkesztve: Samsung már nincs raktáron, valaki levadászta, lehet innen[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért olvastál róla sok jót, mert azokat kerested. Na de ha egy termék, vagy szolgáltatás minőségéről keresel információt, akkor nem a jó, hanem a rossz véleményeket kell olvasni.
Tudom, nem egyszerű, mert a tipusnevek valamiért csak egy-egy régióban érhetőek el. A Gorenjét pl a Cseheknél dobta ki. Pont ez miatt, a "review" keresőszóra nem is igen van találat, de azért előfordul.
A bézs Gorenje pl nem is bézs, hanem fehér, és belülről penész szaga van. (google fordítás alapján) Ebbe pl már ezért sem mennék bele, hiába van más oldalon több tucat jó vélemény róla. Ki tudja, nem e fizetett vélemények.
Na mindegy, nem folytatom, szerintem világos így is.
Sok szerencsét a kereséshez. -
pjen
félisten
válasz #48613632 #64931 üzenetére
A vásárlói vélemények nem mérvadóak.Fórum társ Sharp hűtője kiváló.A harmadik, ugye az első kettő nem volt annyira kiváló. Tehát a Sharp hűtők 66% szar?Pedig azokat is megveszik és lehet nem is zavarja őket a zaj.A penész szagot valószínű csak ki kell szellőztetni.Nem valószínű, hogy a Gorenjének gyártanak külön penész szagú műanyagot.
-
törölt tag
Nem értem a Sharp hűtős analógiád. Hogy jött ki Neked, hogy 66% sz.r? Nem is írtam Sharp hűtőkről semmit. Meg a % sem lényeges, hiszen nem mindenki alkot véleményt. Teljesen következetlenek az állításaid.
A vásárlói véleményen kívül pedig mi más lehetne mérvadó? Egyetlen darab tesztelésével nem lehet konzekvens véleményt mondani, ráadásul a termék mellé adott szolgáltatások minősége is titok marad.
Én, ahogyan azt már említettem, mindig a negatív véleményekkel kezdem, ami egy kiindulási alap. De a végén én döntök, így is, úgy is. Csak fent emléített kolléga a jó vásárlói visszajelzések alapján döntött, ami szerintem hiba. -
pjen
félisten
válasz #48613632 #64933 üzenetére
Nem is Te írtál, ha vissza olvastál volna párat tudnád miről van szó .Fórumtárs megvette álmai Sharp hűtőjét nem túl olcsón.Aztán vissza küldte mert traktor hangja volt, kicserélték annak is.Megint kicserélték, ez már csendes.Itt a 66%.Tudok ellen példát, Lg inverteres hűtő nálam és fórumtársnál is olyan halk, hogy azt hittük be se kapcsolt, viszont van aki pont a zaj miatt panaszkodik rá.
-
törölt tag
Mégis mi a francnak olvassak vissza? Évek óta követem a topikot, rendszeresen írok is, vagy alkotok véleményt. BBéci hűtőjének a története is többször elhangzott ezen a fórumon, kb mindenki ismeri, aki rendszeres látogatója a topiknak.
Csak épp ennek semmi köze ahhoz, amit én írtam.
A 66%-os következtetésed is nyilvánvaló marhaság. Senki nem gondolja, hogy mert egy hűtőt 2x is vissza kell vinni, hogy attól még a 66% sz*r lenne, nem is értem, hogyan jött ez ki nálad.Ehh de hagyjuk is. Ismerem ezt a vitastilust, kb 2 perc alatt fel lehet vele húzni. Teljesen másról beszélsz, olyanokat adsz a számba, amit sosem állítottam, aztán ezt tekinted a vita alapjának. Úgyhogy innen kiszállnék, mielőtt személyeskedés lesz a vége.
Na meg nincs is kedvem telóról gépelni, mert hülyét kapok az ékezetek írásától. Peace
-
pjen
félisten
válasz #48613632 #64935 üzenetére
Semmit nem akartam rád húzni,és nem is Neked szólt, csak veled beszéltem.Nem szeretem ha előitéletesen ráhúznak valamit egy gyártóra.A egyik termék jó akkor is ha 3 ból kettő szar.A masik akkor is szar ha 10 ből 9 értékelés jó.Mondom ez nem neked szól, ez egyszerűen sznobizmus.szerintem.
-
mzso
veterán
Helló!
Pár hülye kérdés mivel az Electrolux EPF62IS-hez normális használati utasítás sincs csak piktogramok...
Az S-filter az HEPA/mikroszűrő akar lenni a porszívó tetején? Mi fölötte az a narancssárga szivacs nyavalya?
És akkor ez tényleg mosható, vízzel? Mert nekem ugyanúgy papírnak tűnik...Ami szűrő ezzel a porzsákkal jön az a motor elé megy méretre vágva:
?[ Szerkesztve ]
-
buca84
őstag
Légyszi tudnátok javasolni normális vasalót?
Nem kell gőzállomás, nem fontos a gőzölés sem.
Árban 40-50e Ft -ig mennénk el, de meghallgatok e felettit is, ha azt mondjátok, hogy érdemes.
Köszi!szerk: eddig csak ezt néztem.
[ Szerkesztve ]
-
dudi6
senior tag
válasz #48613632 #64931 üzenetére
Nem a jókat keresem, én is a negatívokkal kezdem mindig, de amazonon dicsérték. Nah mindegy. Gorenjéről én is találtam most véleményeket, tényleg nem olyan jó.
Nah most akkor mit vegyek 200 ezerig?
Liebherr vagy Hitachi esetleg? Ezek már jóval drágábbak és 42 dB
Azt hittem egyszerűbb egy hűtőt megvenni. -
arcsin
senior tag
válasz z123456z #64940 üzenetére
Emellett meg vagyok elégedve vele. Gyorsan lehűl a sör, jól pakolható.
A hangjáról nem tudok nyilatkozni, mivel egy szinte üres lakásban van és visszhangzik minden(ki).Amikor megy a ventije azt jobban hallani természtetesen, de amúgy nem tűnik fel főzés közben. Boltban amikor fogdostuk őket, a gorenje műanyagjai tűntek a legkevésbé gagyinak a miele/bosch mellett. Erre a görgő problémára meg ha valakinek van tapasztalat várom. Esetleg ha te mész fogdosni Gorenjét (mi ezt alza bemutatóteremben fogdostuk) ezt a felső fiók dolgot megnéznéd nekem? Mert most hogy felfelé kell kiemelnem, nem igazán ér a görgőhöz a doboz oldalsó pereme. -
BBéci
legenda
Az első kettő sem volt szar, csupán hangosabban működött a kompresszoruk, mint ami számomra elfogadható. A harmadik hűtőszekrény más típusú, a kompresszora inverteres és Panasonic gyártmányú, szinte észrevehetetlen.
A 66 % tényleg csacskaság, mert simán lehet, hogy 100-ból csak azt a kettőt küldték vissza.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt// ingyen foxpost
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest