- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
A Beko sütőt azért mertem ajánlani, mert nekem is olyan van, amit ugyanazon a gépsoron gyártottak le, mint a BEKO-kat és ár/tudás viszonylatban jobbak, (de legalábbis nem rosszabbak) mint a többi.
A hűtőnél a No Frost vagy nem No Frost az egy eldöntendő kérdés. Mindkettőnek van előnye is és hátránya is. Írtunk már róla itt a fórumon is sokszor. Olvass vissza. Nekem személy szerint bejön a No Frost. A Whirlpool korábban Total No Frost nak hívta ezt a kategóriát. Lényege, hogy soha nem kell leolvasztani jegesedés miatt a gépet! Takarítás miatt attól még időnként ajánlott !!!
A gyártók trükköznek és mindenféle hangzatos neveket találnak ki a vásárlók félrevezetésére. Ilyenek pl. a Less Frost, és a Lowfrost is. Gyakorlatilag azoknak semmi közük a No Frost technológiához! Azok nem azzal működnek! Ettől még jók azok is, de mégis becsapásnak érzem, mivel kifejezetten marketing céllal aggatják a gépekre ezeket a jelzőket.
Olyan trükközést is láttam már, hogy a kombi hűtő egyik fele No Frost, a másik fele pedig a hagyományos hűtési technológiát használja., vagyis az egyik felét sose kell leolvasztani jegesedés miatt, a másikat meg rendszeresen le kell. Ugye, milyen vicces? Aki nem nézi meg tüzetesen a vásárlás előtt, az a használat közben veszi csak észre, hogy sikerült vennie egy olyan gépet, ami egyesíti magában a két eltérő technológia hátrányait. Így már csak kínjában nevet rajta az ember.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Mielőtt megrendelném megkérdezlek benneteket . Deerma DEM-ZQ610 tervezek rendelni felület tisztításra padló ablak konyhapult . 22 k ért jó lesz vagy tudtok ennél jobbat ?
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
BB9000
senior tag
válasz DamianB #64602 üzenetére
Ha neten rendeled akkor 14 napon belül vissza tudod küldeni abban a nem várt esetben, ha mégsem hozza az általad elvárt szintet.
Én ilyennel nem mernék próbálkozni, szerintem nekünk nem válna be.
Ha mindenképp gőzzel szeretnék tisztogatni, akkor a Kärcher SC 3 Easyfix lenne az, amit kipróbálnék.[ Szerkesztve ]
-
antalzse
csendes tag
Sziasztok!
Régóta szeretnék venni egy Miele mosógépet. Figyelem is az árát a WWG660WCS nek, ami most már 400 helyett 365 körül elérhető az EMAG, MediaMarkt, Edigital oldalakon. Igen, csak a Miele ehhez a géphez alapól ad egy kupont, amit be lehet váltani 5 doboz twindos-os mosószerre. A Miele Magyarország azt mondja, hogy ez a kupon gyárból a géppel együtt érkezik és a jótállási papírral van összecsomagolva.
Ma felhívtam a EMAG-ot és az MM-et de a kis ügyfélszolgálatos lányokank lövésük se volt róla, ezért inkább azt mondták hogy nem jár hozzá. Most egy viszonteladó mi alapján veszi el úgymond a gyári promóciót? Így most az akciós gép már annyira nem is akciós mert a Mielenél 400 a kuponnal, máshol meg 365 kupon nélkül(?). Az a kupon kb. 30e Ft értékű.Van valakinek ilyennel tapasztalata, hogy viszonteladós géphez is adtak kupont csak az ügyfélszolgálat nem tud erről?
Köszi!
-
őstag
válasz BB9000 #64603 üzenetére
Köszönöm.
Nem is az hogy mindenképp de már van egy vezetékmentes Jimmy porszívóm ami nagyon praktikus és nagyon bevált eddig . Ennek kiegészítésére gondoltam ezzel a géppel.
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Ármester
Üdv!
Aktuális lesz most már a tűzhely vásárlás, mit érdemes nézni?
Szabadonálló, kombináltban gondolkodunk (gáz, villany), 60cm széles hely van, de növelhető akár (kisebbet semmiképp), árban mondjuk ~150k környéke maximum, de minimális plusz belefér, ha van valami nagyon jó vétel. Hosszú távra tervezzük természetesen, inkább kiadunk most kicsit többet, ha érdemes.
Perpill egy Siemens van, jól bírja/bírta a strapát, ezzel nagyon meg voltunk elégedve, szóval elsőre a Bosch tájékán nézelődtünk, de jöhet bármi.
Milyen márka a preferált/ajánlott? Vagy itt is inkább a minél több garancia a döntő? (Pl. Beko 5 év garival, amelyikre van annyi?)„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Szerintetek ha az emagnál veszek Bosch mosógépet, akkor azt be tudom regisztrálni a Bosch promóciójában az 5 év garancia kiterjesztésre? -
BB9000
senior tag
Három okból ajánlom a Beko sütőit:
1. mert jól néznek ki,
2. jó áron kaphatóak a többi hasonló "tudású" termékkel összevetve,
3. saját pozitív tapasztalat alapján.Nekem egy Elektra Bregenz márkájú beépíthető sütőm van, ami ugyanazon a török gépsoron készült, mint a BEKO-k és nagy részben ugyanazokból az alkatrészekből áll. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha bármilyen okból le fogom cserélni egyszer, akkor egészen biztos, hogy BEKO lesz.
-
BB9000
senior tag
válasz Lehiñito #64615 üzenetére
Szerintem igen.
Részlet a promóció feltételeit tartalmazó kiadványból:
"A fenti garanciális feltételek Magyarország területén, a Magyarországon vásárolt készülékekre érvényesek." -
andrisms
aktív tag
Sziasztok.
Gőztisztító vásárlás lenne a cél, 50e Ft környékén.
Karcher SC3-at néztem ki, van ajánlottabb típus ennyiért?Visszakeresve néhány említés van róla, de jobban örülnék a friss tanácsoknak.
Padlótisztítás, csaptelepek, ilyesmire használnánk.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
6-8kg-os, elöltöltős, normál méretű mosógép kéne sürgősen az elromlott LG helyére, 80-100k keretből. Árukeresőt elnézve nem tudom mi alapján válogassak, tudnátok ajánlani valamit?hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
Laca1212
őstag
válasz daver88 #64607 üzenetére
25e + postáért ez a mennyiség hány mosásra elég?
Ez alapján a "több mint 100 mosáshoz" most akkor mennyi?
Mert ha 100 mosás vagy csak picivel több, akkor nem túl olcsó a /mosás...[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Milyen mosogatógépet javasoltok, amit lehet beépíteni később, de most 1-2 évig nem lenne (nincs pénzem konyha cserére)
Egyedül élek, utálok mosogatni :D szóval nem kell giga nagy.
Gry-nél a bauknechtek jók? Mikróm olyan, szeretem nagyon -
BB9000
senior tag
válasz CoolBoy323 #64622 üzenetére
Ha csak később szeretnéd beépíteni a mosogatógépet, akkor két lehetőséged van:
1. Most veszel egy "beépíthető" gépet és a konyha átépítéséig teszel rá egy tetszőleges színű bútorlapot a megfelelő méretben, majd a konyha átépítésekor a konyhai előlapokkal azonos anyagú/színű előlapot kap a mosogatógép is. Ha már most tudod azt, hogy milyen konyhafront-ot fogsz felrakatni az átépítéskor, akkor akár már most is rátehetsz egy előlapot abból az anyagból/színből.
2. veszel egy "szabadonálló" mosogatógépet. Arra nem kell előlapot tenni, (és nem is lehet). A konyha átépítésekor pedig egyszerűen betolod a pult alá. Ennek az a hátránya, hogy a gép teljes élettartama alatt a fehér/szürke gép fog látszani, nem pedig a bútorlap. -
törölt tag
A minap fura hangokat hallottam az 5 éves mosógépünkből, és ennek örömére gyorsan utána néztem, hogy milyen lehetőségeim volnának, ha most tönkremenne. Keresés közben bukkantam rá a Brit EBAC márkára, akik manufaktúrában gyártják a berendezéseiket, az alkatrészekkel együtt.
7 év teljeskörű garanciát adnak termékeire, és a vásárlói visszajelzések is jónak tünnek. A gépeket nem lehet kapni üzletekben, viszonteladóknál, csakis tőlük lehet rendelni, online.
Nem sok mindent gyártanak, mert a mosógépen kívül van még légtisztító/páramentesítő berendezésük, vízhűtőjük, és ezzel kb be is fejezhetjük a felsorolást.Mosgépből is összesen 6 különböző féle rendelhető, ebből 3 hidegvizes, 3 pedig melegvizes rendszerű. Az eltérés is csak a belepakolható ruha mennyiségéből adódik, ha jól látom, a featurek egyaránt megtalálhatóak a legkisebb modellekben is.
És az ára sem tűnik annyira borzalmasnak, ha figyelembe veszem a 7 év teljeskörű garanciát.
Érdekességképpen tettem ide, eddig én sem találkoztam a márkával. Gondolom Magyarországra sem szállítanak, ezért többünknek eleve kiesik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Yany
addikt
Ezekkel a vezetékmentes porszívókkal kapcsolatban tudna valaki segíteni? Köszi.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
BB9000
senior tag
válasz CoolBoy323 #64625 üzenetére
Véleményem szerint a 60 centi széles mosogatógép az amit már használni is lehet. Egy személyre szóba jöhet egy 45 centis is, bár abba már sokkal nehezebb bepakolni és sokkal kevesebb is fér bele.
Gyártó tekintetében : Bosch, Siemens, Neff, AEG, Electrolux, (IKEA) jó lehet. Meg kell nézned őket élőben és amelyik tetszik azt vedd meg. Ne ugorj be az alacsony vízfogyasztásnak és egyéb marketinges dumának. A jó minőség meglátszik a termékeken. A Bauknekt márkáről már hallottam, de nem ismerem a termékeit. A Gry-ről nem tudom mi, de gondolom, hogy egy külföldi bolt(hálózat) lehet.
A betolásról:
Ha magasabb a pult, mint a szokásos 85 centi, az mosogatógép elhelyezés szempontból nem gáz. Mindkét általam korábban leírt esetben (beépíthető és szabadonálló gép esetén) az a megoldás, hogy a gép alá teszel valami stabil alátétet és azt a lábazattal takarod el.
Félig beépíthető gépről nem tudom milyen lehet, de tippem van: a beépíthetőségnek két ismérve van! a tető és az előlap hiánya. Gondolom, hogy azért "félig", mert a kettő közül csak az egyik hiányzik róla. De ez csak találgatás. Kérdezz rá a boltban! -
z123456z
őstag
Félig beépíthető az, amikor a kijelzőt és a kezelőszerveket nem rejtik el teljesen. A teljesen beépíthetőnek az ajtó élén helyezkednek el ezek ( itt többnyire nincs kijelző, mert értelmetlen ), a teljes frontját eltakarja a rászerelt bútorlap.
-
ReFleXx
addikt
Van itt valaki aki mosógépeket szerel? Hogy tudnám levenni ezt a két tekerőgombot? Nem tudtam csak ugy siman lehuzni és most hogy belegondoltam lehet, hogy nem is tudom csak belülről és nem kell kiszedni a PCB kiszereléséhez... ha valaki meg tudna erősiteni, megkoszonnem.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Van itt valakinek Jimmy akkumulátoros álló porszívó? -
z123456z
őstag
válasz BB9000 #64630 üzenetére
Miután mindkettő beépíthető, ott fognak szerepelni. Ilyen megfogalmazást adtak neki, ennyi. Nekem ún. félig beépíthető van, a kezelőpanel a fronton van. Azért "félig", amiért írtam. Az egyik rejtve van, csak nyitott ajtóval tudod kezelni, a másik szintén be van tolva a munkalap alá, és ahhoz van rögzítve, de kisebb lapot szerelsz az ajtón kialakított helyre. Ennyi. Nem olyan bonyolult ez. Semmi ellentmondást nem látok.
Félig beépíthető
https://www.arukereso.hu/mosogatogep-c3171/aeg/feb52600zm-p370675003/#carousel-galleryTeljesen beépíthető
https://www.arukereso.hu/mosogatogep-c3171/electrolux/eem48320l-p472501110/#carousel-gallery[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
A félig beépíthető mosogatógép azt jelenti, hogy a kezelőpanelt nem takarja bútorlap. A teljesen beépíthető gépek egész előlapját takarja a bútorlap és a kezelőpanel az ajtó felső élén van.
A sztenderd munkapult magasság manapság 90cm. Nem tudom te milyen magas pultot tervezel, de a mosogatógépek szintezhetőek, tudod emelni és süllyeszteni is, a beépítési rajzokon megtalálsz minden erre vonatkozó adatot. -
őstag
Én is 45 nézek helyszűke miatt ezek a modernek nagyon jól pakolhatóak.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Nekem 8 terítékes van, és teljesen jól használható.( a 6 terítékes után meg pláne)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Peat;)
veterán
Szerintem jobb is a kisebb kis családnak, ameddig egyedül éltem rendszeresen bebüdösödött még a kicsi is (én csak kotrom a maradékot a tányérból, nem öblítem el mint rengeteg ember...).
4 embernek sem gáz annyira a 8 terítékes, felhasználásfüggő, de ott már kényelmesebb a 12-es ha elfér inkább azt.Inkább a mosogató tablettákból lehetne két méret, én ebben látom a problémát. Főleg egy géles jart ami nekem jobban szuperál mint a calgon/somat nehéz elfelezni...
[ Szerkesztve ]
-
Awesome Zoll
csendes tag
Sziasztok!
Beko RCNA366I40XBN hűtőgépet néztünk ki, azonban kicsit elbizonytalanodtam a műszaki paramétereit illetően. Az eladó állította, hogy inverteres, de a Beko honlapja szerint nincs benne ProSmart inverter. Ez csak plusz feature lenne, vagy ez az inverteres kompresszor? Elsősorban azért ezt választanánk, mert két önálló hűtőköre van, illetve no frost-os. Bár ebben is elbizonytalanodtam, mert valahol no frost, valahol neo forst van írva... Ráadásul ezt a konkrét típust csak a Beko olasz honalpján találtam meg.
Ha tényleg nem inverteres, vagy nem no frostos, akkor tudnátok két hűtőkörös, inverteres, no frost-os típus ajánlani? Méret kb. ez lenne, árban mondjuk 130eFt környéke. Egy szigorú feltétel van: nem lehet 60cm-nél szélesebb.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Peter.70
addikt
válasz Awesome Zoll #64643 üzenetére
Nézzél szét a Liebherr-ek között
-
őstag
válasz Peat;) #64642 üzenetére
Szerintem jobb is a kisebb kis családnak, ameddig egyedül éltem rendszeresen bebüdösödött még a kicsi is (én csak kotrom a maradékot a tányérból, nem öblítem el mint rengeteg ember...).
Ennek nem örülök egyedül leszek rá én is .
-
Sinkapeter
tag
válasz Awesome Zoll #64643 üzenetére
Az invertert nem tudom, a Neofrost a Beko elnevezése arra a no frostra, ahol a hűtő és mélyhűtő levegője nem keveredik.
[link]
-
st6969
őstag
válasz Peat;) #64642 üzenetére
"4 embernek sem gáz annyira a 8 terítékes, felhasználásfüggő, de ott már kényelmesebb a 12-es ha elfér inkább azt."
Én meg azt mondom, hogy 3 főre is néha kevés a 12 terítékes. Nagyon felhasználásfüggő, egyetértek. Ha a kérdező rendszeresen főz (de akkor is, ha csak hétvégén), szerintem nem a leírásban szereplő teríték száma a mérvadó, hanem az, hogy nagyobb lábasokkal, serpenyőkkel, fedőkkel is jól pakolható legyen. Tűnhet feleslegesnek 2-3 főre 60cm-es gép, de én azt gondolom, ha van hely, érdemes azt venni. Még félig pakolva is sokkal gazdaságosabban és alaposabban mosogat, mint kézzel. Persze, ha egyedül van, vagy naponta keletkezik 2-3 tányér, pohár és bögre, úgy meggondolandó a 45cm-es. Én annál kisebbet (ilyen pultra tehetőt, vagy szekrénybe rejthetőt) nem vennék, de van, aki azzal is meg van elégedve.
A kisebb tabletta témára: nemrég tértem át (itteni ajánlásra) mosogató porra és öblítőre. Ezeket tudom adagolni, és ha úgy alakul, kevesebbet töltök belőle. Nekünk bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik