Új hozzászólás Aktív témák

  • Laslow

    senior tag

    Porszívó-véleményem:

    Leégett a régi legolcsóbb porzsákos fajta Samsung porszívóm (7 évig bírta, eddig semmi baja nem volt, aztán legutóbb fura volt a hangja egy rövid, 3 perces porszívózásnál, és egyszer csak leállt, meg füstölt, és roppant büdös volt). Mivel az évek alatt maximálisan elégedett voltam vele, és mivel a többi gyártó csak 1 év garanciát ad a porszívóira a 10-15e Ft-os porzsákos kategóriában, ismét Samsungot vettem, ezt: Samsung VCC4135S35/XEH.
    A tapasztalataim néhány porszívózás után: jó dolog a teleszkópos cső. Nagyon jól visszahúzza a tápkábelét, jobban, mint az előző (de az is használható volt már). Hangja olyan mint a régié, sem pozitív, sem negatív irányban nem tapasztaltam eltérést. Bár ez is 1600W-os, mint az előző, de mégis mintha kevésbé erősen szívna. Ami zavar: kisebb a szívófej, így többször kell áthúzni ugyanakkora felület kiporszívózásához (és ezt súlyosbítja, hogy gyengébbnek érzem a szívóerőt). A szívóerő lehet, hogy mégsem gyengébb, csak a régi szívófej jobban tapadt a parkettára, itt meg kevésbé, és mivel nem keletkezik "vákuum", nem érződik olyan erősnek a szívóerő. A Twister előszűrő nem rossz, alig jut miatta valami a porzsákba, de lusta vagyok minden porszívózás után kiönteni belőle a porcicákat. Nem is kell szerintem, elfér benne pár porszívózásnyi cucc. Egyébként egész kulturáltan levehető és könnyen kiönthető belőle a cucc. A porszívó tápkábele mintha hosszabb lenne az előző porszívóénál, ez a hosszúság bőven elég (nekem), már az előzőé is elég volt. Nem rossz ötlet, hogy kétféleképpen is fel lehet csatlakoztatni a szívófejet a porszívó testére - amikor használaton kívül van, így jobban egyben van: nem kell sem szétszedni a szívócsövet, és nem is dől el, ha csak nekitámasztom a falnak. Tetszik az is, hogy a szívófej kétállású: van rajta az a kapcsoló, amivel jobban kiemelkedik belőle a kefe, és úgy jobban lehet pl. szőnyeg porszívózására használni. Mondjuk erre pont nem használom, de nem árt, hogy tud ilyet is - az előzőnek fix szívófeje volt, azzal is elvoltam.

    Összességében tehát egy dolog zavar: a kicsit kisebb szívófej. Ennek persze előnye az, hogy jobban odafér a szűkebb helyekre is, ráadásul a szívófej alján lévő kis kerekeken határozottan könnyen csúszik a szívófej, szóval nem megerőltető a használata.

    Ami tetszik: hosszú tápkábel és kiválóan működő kábelfeltekerő automatika, a porszívó testre ráakasztható szívófej, a teleszkópos nyél, a Twister előszűrő (kb. úgy néz ki, mint a Szellemirtókból valami sci-fi fegyver, és tök jó nézni benne az örvénylő porcicákat).

    "A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Új hozzászólás Aktív témák