Új hozzászólás Aktív témák

  • flegga92

    senior tag

    Múlt héten kérdezgettem tőletek a szárítógéppel kapcsolatban, végül az akciós mall.hu-s Bosch hőszivíttyús mellett döntöttem.
    Pénteken felhívtam a BSH Kft-t, a kondenzátor takarítással kapcsolatban, de a call centeres nem tudott válaszolni, ma viszont felhívtak a szervizből.
    "Megelőző" tisztítást garancia időn belül csak fizetősen csinálnak, ha nem budapesti akkor pedig a megbízott partnerei végzik el ezért az árak eltérőek lehetnek. Mivel ilyen megelőző jellegű karbantartással nem kereste meg őket senki eddig ezért pontos árat nem tudott mondani, 15-25e Ft körül lehet.
    Rákérdeztem arra is, hogyha én ezt nem csináltatom meg mondjuk 2,5 év után és ebből kifolyólag tönkre megy benne valami, illetve érezhetően nem kellő hatásfokkal működik a szárítógép akkor ki állja a költséget. Szerencsére megnyugtató választ kaptam és ilyenkor garanciában intézik.
    Ez a konkrét készülék, nem öntisztító, hanem van előtte 2 réteg szivacs szűrő amit nekem kell takarítani. Sajnos az öntisztítósat elfelejtettem megkérdezni, de szerintem ott is így kéne működnie. Én biztos, hogy jogi útra kezdeném terelni ha drágán csinálnák meg.

    Egy helyi garanciális szervizt is kérdeztem a Bosch-Beko párosról, hát a Beko-ról lebeszélt, pláne, hogy árban minimálisan volt drágább a Bosch. Amíg megy addig nincs semmi gond, viszont az alkatrész ellátottság katasztrófa, minimum 1 hónap, de jellemzőbb a 2. Ugyan azon a modellszámon futó készülékbe nem egyforma alkatrészeket pakolnak, hanem ami épp van, szinte nincs 2 egyforma gép, így nem is tud készletet tartani, hogy gyorsabb legyen a javítás. Viszonylag sokat visznek hozzá pár hetesen, jellemzően azért mert hangos (persze megjavítják). Sok esetben inkább visszaadják a pénzt 2 hónap után. Szóval jó hogy 5 év gari van rá, de ha hónapokig nem tudod használni az elég nagy szívás.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Beko szar, csak az alkatrész ellátottsága gyatra, amiről nem az itthoni forgalmazó tehet. Nagyon sokat adnak el belőle, így nyilván több is romlik el belőle, többet kell a szerviznek is javítani. Kollégámnak is a legolcsóbb Beko kondenzációs szárítógépe van, 2 éve megy 3 gyerek mellett és semmi baja, sőt egyszer a mosógép elromlott és centri közben lerázta magáról a szárítót, a burkolata kicsit elhajlott, de tökéletesen megy azóta is.

Új hozzászólás Aktív témák