Új hozzászólás Aktív témák

  • zolee3000

    tag

    válasz BBéci #13625 üzenetére

    Sajnos tényleg sok dolog van, ami még legfeljebb DVD-minőségben érhető csak el, szóval azért HD-korszak ide vagy oda, azért csak kell majd az a fránya felskálázás.
    A netes mkv-kat (szerintem ezekre gondoltál) én nem szeretem, de lehet, hogy itt bennem/az eszközeimben van a hiba. Eddig (ill. a házimozi rendszer beszerzéséig továbbra is) kizárólag a szgépen "moziztam", és, míg a DVD-k lejátszásával soha semmi gondom nem volt, addig az mkv-khoz nem találtam még olyan szoftvert, ami mindegyiket megbízhatóan vinné - pedig kipróbáltam az összes populáris lejátszót (KM player, VLV, Zoom, BS). Vagy a kép blokkosodik, esik szét vagy a hang csúszik, esetleg hangsávot váltani nem lehet - szóval egy rémálom. Ezért nincs is sok ilyen HD-s anyagom, inkább BD-ket próbálok majd beszerezni. Lehet, illetve csak remélni tudom, hogy egy jobb médialejátszó (Dune, Popcorn) majd boldogul ezekkel a HD-videókkal, és akkor már tényleg lesz értelme, hogy a DVD-kről áttérjek ezekre.

    Ricsik
    Természetesen a hangminőség a fő szempont. Amiért a plusz szolgáltatásokra is rákérdezek, az azért van, mert ez lesz az első erősítőm, és médialejátszóm se volt még a TV-hez. Szóval még nincs velük tapasztalatom, ezért nem is olyan egyértelmű még számomra, hogy pontosan mi is az a feature, amire valóban szükségem van ezen eszközökben. Nem akarok felesleges dolgokat megfizetni, de azt sem, hogy utólag kiderüljön, hogy valami fontos dolgot nem tud az egyébként drága cucc.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák