- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #7845 üzenetére
Az R12SW nekem sokkal jobban tetszett, mint a PSW125, és szerintem nem ízlés dolga, azon túl tudom tenni magamat kb. 50 szubláda tesztelése után.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
“nekem sokkal jobban tetszett, mint”
Akkor ez a fenti mondatrész sem “ìzlés dolga”?
Maradjunk annyiban,hogy ez nem az a kategória,ahol az egyik “marha jó” a másik meg “baromi rossz”, itt azért nincsenek ekkora különbségek. (főleg akkor,ha a Jamo-ból csinálnak/csináltak Klipsch-et és nem fordítva)
De az viszont már teljesen ízlés kérdése,hogy kinek melyik márka szimpatikus(abb) és “ki mit gondol” mögé.
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #7852 üzenetére
10 éve került a Jamo a Klipsch tulajdonába, miközben az utóbbinak ugyanaz a gazdája, akinek a Magnat és a Heco is a kezében van: VOXX International.
Azt Te pontosan tudod, hogy Jamo hozadék az a szubláda sorozat? Nem kételkedem, csupán kíváncsi vagyok.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rayoliviero
veterán
-
Krisztian101
tag
válasz Nemir Ombe #7849 üzenetére
Áh csak érdekelt, hogy minek oda homok, 1 percig sem gondolkoztam ilyenen, meg aztán lopkodjam a gyerekek játszóteréről? :-)
-
Ragadozó
Ármester
válasz rayoliviero #7854 üzenetére
nálad aztán mindig motoszkál a hifibogár
Ilyen polkot még nem is láttam
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
törölt tag
válasz Krisztian101 #7848 üzenetére
nem tudom mennyit szánsz rá, ez ujabb
-
shinmegaten
aktív tag
Üdv emberek!
Egy probléma megoldásának reményében írok.
Adott egy PS4, amire szeretnék 5.1-es rendszert kötni, de az 5.1-es rendszeremen nincs TOSLINK bemenet.
A PS4-en csak HDMI és TOSLINK port van. Monitoron játszok, ami csak DVI-t támogat, így képet egy HDMI-DVI kábellel küldök át, és ezért szeretném a hangot külön az egyetlen opción, a TOSLINKen keresztül továbbítani.Egy DAC közbeiktatásával konvertáltatom át a PS4-ből kijövő digitális jelet analóggá, amit már RCA-jack kábellel rá tudok kötni a mélynyomóra. Mivel ez a DAC nem támogatja az 5.1-et, így az 5.1-es rendszeremet a megfelelő jack aljazatot használva úgymond 2.1-es módba kényszerítem.
Kép és hang is jön, de valamiért a jobbról jövő hangokhoz van mély, míg a balról eredő hangokhoz abszolút nincs. GTA típusú, nyílt világú játékokban ez különösen zavaró. Miért van ez?
-
törölt tag
válasz shinmegaten #7861 üzenetére
első tipp: hangszórócsere.. igy értem fordistd meg a kettőt..
Ha nem válik be: akkor lehet rossz jackba van a gépbe dugva vagy rosszul konvertál a dac: tehát a gépet mindenképp sztereóra állítsd be, ne 2.1-re. vannak még tippjeim de ez a 2 lenne a legalapabb...[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Pár hete költöztünk be az új házunkba, tegnap raktam össze a "mozit".
A kérdésem az lenne, hogy az mennyire normális, hogy ha bekapcsolom az erősítőt, búg? Nem fülsüketítően, inkább csak akkor hallatszik, ha fölé hajolok. Nagyon durván ahhoz tudnám hasonlítani, mikor pl elmész egy trafóház mellett és ugye hallod, hogy működik. Egy Onkyo TX-NR545-ről van szó. Az előző helyén nem hallottam (vagy csak nem tűnt fel).
Ha bekapcsolom a mélyládát az is búg, a hangfalak pedig "susognak". Ha csak a konnektorba dugom, akkor is, ha a jelenlegi felállásban van bedugdosva (egy túlfeszvédős elosztóba), akkor is. Az előző helyen pont fordítva volt, ha ebbe az elosztóba volt dugva, megszűnt a búgás.
A villanykábel réz, földeléssel. De van benn régi "nagyon jó" alu vezeték is, ott picit durvább volt a helyzet, ezért is raktam át máshova. Sajnos a villanykábelek cseréje jó darabig nem megoldható.
Valakinek esetleg ötlete, javaslata? Nem is az a gond, hogy zavaró lenne, ez másodlagos, csak féltem a cuccot, nehogy gáz legyen.Renault Megane IV Limited
-
Dorian
félisten
Ebből az normálisnak tekinthető, ha az erősítő trafója kicsit búg, ha csak annyira, hogy nagyon közelről, mondjuk 50 centiről hallatszik.
A mélyláda búgása és a hangfalak susogása is csak akkor normális, ha nagyon közelről, 5-10 centiről hallatszik.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Nekem volt ilyen problémám 2 hónapja. A vége az lett, hogy minden kábelt egyesével kihúzogattam az összes eszközből. Először az erősítőből az összes HDMI és egyéb kábelt, majd az összes elektronikai eszközt az elektromos hálózatból. Így jöttem rá, hogy a UPC modem tápkábele hibás. Csere után megszűnt a probléma.
-
törölt tag
Voltam ma műszaki áruházban, és elég rendesen lent vannak a tv árak. 4k LG tv 139e. A sima full hd-k is egesz jó árban vannak, mondjuk mindegyiken látható, hogy nem éppen képviselnek komoly minőséget. Szerintetek mennyire érdemes egy ilyen készülékbe beinvesztálni?
-
lajthabalazs
senior tag
válasz #98221312 #7868 üzenetére
Én is meglepődtem, hogy hogy bezuhantak az árak őszhöz képest. De az elmúlt 10 év TV-t-nem-vásárlási-tapasztalata azt mondatja velem, hogy ha tudsz várni, várj. Hiába ugrott meg a dollár ez alatt az idő alatt kvázi a duplájára, az előre megállapított 200e Ft-os keretből minden évben kicsit nagyobbat, jobbat, szebbet lehetett volna venni. Kezdődött a 37"-is HD ready LCD-vel, aztán 40" HD ready plazma, 40" FHD LCD, 47" LCD, 47" LCD 3D, 50" FHD plazma, és most 55" 4K.
[ Szerkesztve ]
-
sony309
őstag
válasz lajthabalazs #7869 üzenetére
Igen, ez valóban (majdnem) igaz, csak ha az ember mindig vár valamire, ami jobb és újabb és olcsóbb, akkor soha nem fog venni semmit!
S3x, hifi & rock and roll
-
törölt tag
válasz lajthabalazs #7869 üzenetére
Nem szándékozom venni, mert van egy tökéletes full hd tv-m. A 4k azért nem vonz, mert nincs rá forrás.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz sony309 #7870 üzenetére
Teljesen igazad van. Az már csak értelmezés kérdése, hogy ez a tudatos fogyasztók mottója-e, vagy az impulzusvásárlóké.
Szerintem azokat a termékeket érdemes megvenni, amikre már nem igaz ez a trend. Amikor a fogyasztók panaszkodnak, hogy az újabb modell drágábban csak átmatricázása az előző évinek, akkor érkezett el a vásárlás ideje.
(#7871) Jigsaw04
Kirakhatsz rá 4db Full HD képet. Mindig olyan lesz, mintha a 24-et néznéd.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #7871 üzenetére
Ha lenne dögivel film és olcsó lejátszó is, akkor sem érdekelne a 4K/UHD, mert a mostani full HD tévémet is az ajánlott távolságnál messzebbről nézem az esetek 80 százalékában. Semmi, nulla értelme lenne a nagyobb felbontásnak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #7875 üzenetére
Van “létjogosultsága” még felkonvertált anygoknál is,de(!) csak akkor (ahogy BBéci is írta) ha megfelelő távolságról nézed. Ez egy 55”-os UHD TV esetén kb. 1.5m. Szóval vagy baromi közelről kell(ene) nézni vagy 80-90”-ost kell venni a “normál” nézési távolsághoz,hogy (valóban)lásd a különbséget,ami jelenleg nem igazán “pénztárcabarát” méret (még).
A HDR viszont egy jó találmány aminek van/látom értelmét jelenleg is (látnám értelmét FHD-ben is, bár csak a “4K szabvány” preferelja)
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
Ne csak 1 elosztót nézz. Csak egy tipp volt, nálam ez volt a probléma. Ráadásul teljesen más elosztóban volt az adapter. Mire eljutottam odáig, eltelt vagy fél óra és már nagyon ideges voltam.
Viszont nálam is "búgott" a mélynyomó és statikus zaj jött a hangszórókból is. Plusz ha elsétáltam az antennakábel mellett vagy hozzáértem, akkor az is okozott egy zajt.
Lehet nálad más van, de hasonlított az én esetemre. -
junkpod
veterán
Azért a jobb felbontas jobb dithering-et tesz lehetővé, amivel szebbé válhatnak a szinatmenetek.
Nem hiszem, hogy egy kézben tartott printen látod akár a 600 dpi felbontas keppontjait, mégis egy 1200 vagy 2400dpi Print sokkal szebb.
A dithering rács mindig ritkább mint a keppont felbontas.
Ezért szerintem van értelme a 4k-nak.
Illetve a másik vonal, az hogy növelhető a kijelző mérete felbontas romlása nélkül.Box's don't touch!
-
Hohocali
aktív tag
válasz Nemir Ombe #7878 üzenetére
Én 2m-ről nézem a 47"-os TV-t, és homályosnak látom a képet. Eléggé feltűnő, azóta, hogy a szemem hozzászokott a nagyfelbontású laptop/mobil kijelzőkhöz. A fullhd-s 15"-os laptop kijelzőt is homályosnak látom, amióta a retina macbook pro kijelzőt használom. Normál távolságról, nem odadugva a fejem 10 cm-re.
PC-s megjelenítésre gondolok, videó nézésénel elfogadom, hogy kisebb felbontás is elég.De bárki könnyedén kipróbálhatja, amit kipróbáltam az előbb :
-Windows 10 desktop
- paint program elindít, fehér háttér, fekete rajzolás
- vonal húzása, leteszed az egyik felét, a másikat meg mozgatod különböző fokokban
- hátrálsz addig, amíg recéket látszNálom az említett TV esetén 4-5m-nél volt a határ. Tehát ennél közelebbről nézve indokolt a nagyobb felbontás.
A vonalon levő recék 1 pixel méretűek, ez szintén ellenőrizhető, ha közelről megnézed.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Nemir Ombe
addikt
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Tegnap voltam a Hifi-futárnál és a NetDepoban, meghallgattam jó pár hangfalat a Heco Victa prime 702 kiesett, inkább magasabb árkategóriában kezdek nézelődni.
Amik egyelőre nagyon tetszenek azok a Heco Music Style 500 de inkább a 900 hangzásvilága jön be nekem.
Esetleg ajánlás 200-ezres kategóriában amit érdemes még meghallgatni?
Az extreme audióba is el fogok batttyogni a a zenekészletemmel. Csak egyelőre nincs 5letem hogy mivel kéne hasonlítanom. -
törölt tag
válasz Nemir Ombe #7886 üzenetére
Igen, ez így van szerintem is. Viszont annyit hozzátennék, hogy sokat számít egy adott film képi világa, utómunkálatai, esetlegesen, hogy a rendező, vagy a stáb mennyire hegyezi ki a filmet a nagyfelbontású megjelenítésre stb... Tapasztaltam már számtalanszor, hogy vannak olyan filmek amiknél szinte elhanyagolható a különbség az sd, illetve a hd változat között. Sőt egy bizonyos távolságból még az sem mondható meg, hogy az bd, vagy dvd.
-
Rendeske
tag
válasz Sz.Miki #7888 üzenetére
Szia!
Részleteznéd, hogy a Heco Victa prime 702 miért esett ki! Milyen zenéket szoktál hallgatni?
Én pont a Heco Victa prime 702-t néztem ki magamnak első hangfalnak, annyira jókat írtak róla a tesztekben és árban is megfelelő lenne számomra úgy gondolom. Bár én még Hi-Fi téren szűz vagyok és úgymond a fülem is az, mert eddig csak kompakt hifi-n hallgattam zenét ( JVC ).
Milyen erősítőre volt kötve?
Más: Szerintetek nagy állatság lenne, ha elsőnek csak erősítőt vennék és front hangfalakat? Azért, hogy legalább zenét tudjak hallgatni és ne kelljen kompromisszumokat kötnöm az összetevők vásárlásakor.
Kb 300K-t költenék első körben a cuccokra, utána venném a center-t, hátsókat, és végül a sub-ot.
Az egész rendszert összerakni kábelezéssel együtt nagyon sok lenne egyszerre nekem.Hülyeség így csinálni?
Egyébként ezek az erősítők tetszenek eddig a legjobban: [link]
vagy ez [link]Csak azt nem tudom, hogy inkább a zenei teljesítményre figyeljek vagy a házimozira. Ezért baj, hogy még soha nem hallottam normális Hi-Fi cuccot.
-
törölt tag
válasz Rendeske #7891 üzenetére
"Szerintetek nagy állatság lenne, ha elsőnek csak erősítőt vennék és front hangfalakat? Azért, hogy legalább zenét tudjak hallgatni és ne kelljen kompromisszumokat kötnöm az összetevők vásárlásakor.
Kb 300K-t költenék első körben a cuccokra, utána venném a center-t, hátsókat, és végül a sub-ot."Állatságnak nem mondanám, viszont tény, hogy nem előnyös. Egyrészt mert az 5.0 rendszert érdemes egyben kompletten megvásárolni (egy márkán belül) az egységes hangzás miatt.
Másrészt pedig ha zenére, és filmre is egyaránt jó minőséget szeretnél 300k nem elég.
Ha zenét részesíted előnyben akkor inkább stereo rendszerben gondolkodj, árban sokkal kevesebből megúszod.
Belépő kategóriás erősítőknél szerintem a Denon X520 a nyerő, nézd meg azt is.[ Szerkesztve ]
-
Rendeske
tag
válasz #98221312 #7892 üzenetére
Azt hittem, hogy ma már az a trend, hogy a mai házimozi rendszereken hallgatnak az átlag hifisták zenét is! Vagy itt mindenkinek két rendszere van a lakásban?
Mindkettő fontos lenne a zene, épp úgy mint a mozi! Azért nézegettem a belépőnél egy kicsit jobb erősítőket, mert hosszútávon gondolkodok..
De persze minden javaslatot meghallgatok! Még szűz vagyok mint, ahogy azt már írtam is. Én csak a sötétben tapogatózok még.
-
Sz.Miki
őstag
válasz Rendeske #7891 üzenetére
Az alábbi zenéket vittem magammal Flac formátumnan:
Elektronikus: MikeOldfield, Schiller, Metal: Nightwish, Masterplan, Rhapsody, Jazz: Erik Truffaz
Könnyű zene: Lorena McKennit. TOTO blu-ray
onkyo tx-nr646 erősítőn szólaltak meg a következő hangfalak:
Kezdve Heco Victa Prime 702, MAjd Music Style 500 majd ennek a 900-as változata.
A victa Prime 702 nálam leszerepelt, ugyan azokat a számokat meghallgattuk úgy, hogy minden számon belül cserélgettük a hangfalakat.
Röviden 702: Amikor azon szólt a zene megszűnt a tér, a hangzáskép összenyomódott, eltűnt a magas, a hangszerek nem voltak jól definiáltak, sok hang eltűnt a mély tartományból is. Viccesen azt mondtam mikor a 702-őt hallgattuk, hogy na most lett a zenéből gyenge MP3
A netdepóban is a Heco 900-at hallgattam meg, összehasonlítva egy Taga Azure F-100 v.2-vel ami szintén nem egy olcsó darab, és bizony a HECO 900 mellett nem kicsit karcsú volt a hangja.
ÉN nem adnék ennyi pénzt a 702-ért nem egy audiofil termék, tele van hibával, mossa a hangokat, sok hangszer megszólalásakor, mint a legtöbb olcsóbb hangfalnál itt is van egy idegesítő összebúgó hátérzaj.Én is sok jót olvastam a 702-ről, de megfogadtam hogy a fulemnek fogok hinni és nem A "szak" sajtónak. Szerdán mikor csak a 702-őt hallgattam meg egyedül akkor az is tetszett, de ahogy egy felsőbb kategóriájú hangfallal került versenybe, egyből csúnyán elverzett. Én ugy erzem az igenyeimnek a 200ezres kategoria lesz a határ.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Rendeske #7893 üzenetére
Jó minőségű sztereó, jellemzően a felsőbb kategóriás házimozi erősítőkben található meg. Ha egy régebbi, de felső kategóriás hm-vasat veszel, akkor lesz relatíve jó sztereód, de valószínűleg le kell mondanod az újabb szolgáltatásokról, fájlformátumokról.
De azt sem tudjuk, hogy milyen sztereó zenei igényeid vannak. Csak te tudod eldönteni, hogy egy belépő, vagy alsó-közép házimozi erősítő zenei produkciója elég-e neked, vagy nem. Van akit a világból ki lehet űzni vele, van akinek teljesen megfelel. Ezt te döntsd el úgy, hogy hallgass meg néhány különböző kategóriájú rendszert, hogy megtudd, mik az igényeid.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Rendeske #7893 üzenetére
Teljesen jó,ha először frontokat és AVR-t veszel,a hátránya mindössze annyi,hogy így “részletekben” drágább lesz az 5.0,mintha egyben vennéd meg (újonnan). A hang biztosan megváltás “lesz” (szinte) bámit is veszel a “JVC” után,de ha fontos a zene (is) akkor inkább Yamaha,Marantz,Denon esetleg Pioneer AVR-nézz,mint Onkyo-t,dobozokból meg a Heco helyett vannak most akciós Castle,Canton,Q Acoustics szettek/frontok inkább azok között nézelődj.
Ha csak frontokat nézel/veszel arra figyelj,hogy olyat válassz amihez később kapsz center és háttereket külön (azonos sorozatból) mert mozin fontos/számít az egységesség,mint feljebb is írták)
Jigsaw04:
Azért a kinézettek és az x520 között elég nagy szakadék van.[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
nagyúr
válasz PrinceHerceg #7897 üzenetére
Mi nem biztos?
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #7896 üzenetére
"Azért a kinézettek és az x520 között elég nagy szakadék van."
Nem mondtam, hogy nincs különbség köztük, de komoly zenei hatást egyikkel sem lehet elérni, és akkor az X520 árban barátibb.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest