Új hozzászólás Aktív témák

  • -conrad-

    addikt

    Sziasztok!

    Van egy YAMAHA RX-V361-es erősítőm, ami bár 5.1-es én jelenleg egy hangfalpárral és egy ált. offline állapotban lévő aktív mélyládával használom.
    Egészen idáig nem volt gond, tökéletesen működött de most vásároltam egy új okostévét (samsung q80a) ami felismerte, hogy milyen erősítő van optikai kábellel csatlakoztatva hozzá és "ráerőlteti" a hangformátumot az erősítőre. Jellemzően a fullhd és 4k filmek nem sztereó hanggal jönnek ki, hanem 5.1 vagy 7.1 hangsáv van rajtuk így nem is tudom kiválasztani ezt, tehát bár 2 hangfal van bekötve de az erősítő 5-re akarja kiküldeni a jelet.
    Ezzel az a gond, hogy most egy film felénél kikapcsolt, és "check sp cable" hibaüzenettel kikapcsolt állapotban is tartotta magát. Hagytam egy ideig pihenni és utána amennyiben átállítottam a bemeneti jelet és 2.0 volt a hangzás úgy nem volt gond, de a tv folyamatosan 5.1-et akar kitolni rá...
    Jól gondolom, hogy amennyiben nincs hangszóró a kimeneteken de az erősítő erőlteti ezt akkor megfőzöm a végfokokat, ezért is kapcsolhatott ki?
    Van esetleg tippetek, hogy hogyan lehetne ezt orvosolni? A center bekötése még talán ok, de a hátsó hangfalakat nem tudom felszerelni, változott a helye, már nem tudom 5.1 használni. Ha manuálisan 2.0-ra állítom - menüben is kikapcsolom, hogy nincs center+hátsó hangfalak - akkor is 5.1-es kijelzés van ha a tv adja le a hangot.
    Előre is köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák