Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    Használ esetleg itt valaki Arcam-ot vagy legfőképp Dirac live 3-at?
    Valójában az alap dirac beállításokra lennék kíváncsi meg egyéb, alább írt remélhetőleg balpéniszségre. Kaptam egy kis itinert és oda jutottam, hogy az amp gain ~45% és a mikrofon ~ +3dB. Ezek után mértem egyet a csatornákon majd mérést követően azokat - ~12-re állítottam. [kép]

    Mérést követően (ami basszus audiszi után 13 pozícióban kegyetlen sok idő) „engedtem”, hogy a dirac által kívánt görbéket beállítsa, majd lementettem / átküldtem az AVR-re, ahol azon a különböző forrásoknál ezt hozzá is rendeltem a beállításokban (eszembe sem jutott, csak feltűnt, hogy ezt minden forráshoz hozzá kell rendelni és nem elég egyszer betölteni). 1db kalibrálásra volt lehetőségem (aztán jött a család), így ez alapján nagy beszámolót nem tartanék, mert erősen gyanús, hogy van user gond (valószínűleg beállításban, de az is lehet, hogy fejben).

    A mélyem az eddigiekhez képest nagyon halovány lett. Subot nem tekergetve a setupban kapott +5dB-t, de alig ér valamit. Ami feltűnt még, ahogy TV forrásnál arcam, majd médialejátszóról pár flac zene alatt hiába mentem a setup-ba (vagyis közben folyamatosan szólt a zene) és pl kipróbáltam, hogy small helyett a front legyen large – az ég világon semmi különbséget nem hallottam, olyan volt, mint ha nem állította volna át). Mély esetén, ami még feltűnt, hogy dirac-ot követően csak annak a késleltetése továbbra is 0 ms. Aki segített, Ő is írta, hogy az neki is 0 ms. Ez a free dirac miatt lehet? Ha az 0 ms, akkor az, hogy lehet a rendszerbe illesztve? Sehogy?

    Ami kicsiny teszt alatt feltűnt csak stream esetén, hogy talán nem annyira hatásvadász?, mint a Denon S960-am. Ez valójában annyit jelent, hogy nem érzem azt, hogy úgy megtöltené a teret mozi esetén és jelenleg hátulról – felülről mintha kevesebb hangot kapnék, de az is biztos, hogy a Denon-on a jobb dialógus érdekében minden létező EQ be volt kapcsolva, ami ha jól tudom ezeket a dolgokat felerősíti és ezt mindig is így használtam.

    Csak, hogy igazán pozitívat is írjak. Tudom a hallás utáni memória akár bizonyítottan is semmire való, de mivel a különbség jelen esetben óriási, így bátran írom azt, hogy a közép és magas tartomány a korábbihoz képest felrobbant / feléledt. Nem csak „több” az adott csatorna teljesítménye, hanem valahogy klasszisokkal jobb / dinamikusabb „képet” is alkot. Most olyan az érzés, mintha eddig pl egy jó öreg - vastag dunyhával letakartam volna a sugárzókat (nem mintha bármikor is teszteltem volna ennek valós hatását), vagy ha valami közép és magas hangokat elnyelő akusztikai panelt elvettem volna a dobozok elől. Valahogy sokkal, de sokkal élénkebb és még részletezőbb.

    Rövidnek ígértem, de egész hosszúra sikeredett és nem is tértem ki a fő problémámra (úgy gondolom az eddig leírtak user gondok, de ha valaki tud ezekben segíteni, annak nagyon örülnék)

    Jelenleg az van, hogy: Médialejátszó HDMI -> ARV HDMI IN (mindegy, hogy melyik) majd AVR HDMI ARC -> TV HDMI ARC. Ezt követően, ha kiválasztom TV forrásnál, hogy arcam, akkor bejön a médialejátszó felülete, de amint elindítok valami videót (HD, UHD), akkor az egyszerűen nem megy át a rendszeren és a TV elveszti a „forrást” majd azt írja, hogy nincs jel. Ilyenkor jön egy kis fekete háttér és elvétve még hang is, az épp elindított filmből, de ennyi.
    Van esetleg ötlet, hogy mi lehet a gond? Eddig ugyan ezen felállással működött.

Új hozzászólás Aktív témák