Új hozzászólás Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz arcitec #59977 üzenetére

    Perfectakusztic, na ne röhögtess már. Komolyan, olyas valakit ajánlasz, akiről azt se tudod ki fia borja? Robi nemrég még kutyakozmetikus volt, bizniszt szimatolt és nulla szakmai tudással elkezdett ezzel foglalkozni. Más fórumokon kérdezősködött a témában, de olyasmiket, hogy a fejünket fogtuk...
    KR Krisztián méréssel nem foglalkozik csak termékeket gyárt, de legalább nem is akar rábeszélni hülyeségekre. Ha megvan az elképzelés, nála érdemes vásárolni.

    #59968 mikrofon:
    Mindenkinek azt javaslom, hogy ha nem ért hozzá méressen (de valódi szakemberrel), és az az alapján javasol paneleket csinálja, csináltassa, vegye meg. Ez nem egy gyémántgyűrű ára, 20k a járatos ára. Vagy megtanulsz mérni kiértékelni, vagy megtanulsz hallani ;] pl. nekem 150-200 Hz feletti teljes tartományt sikerült mindkét eddigi szobában fülre tökéletesen beállítani.
    Kb. 150 Hz-től nagyon jól csillapítható a szoba 55-70kg/m3-es kőzetgyapottal (tojástartó meg szivacsokat jobb ha elfelejted), 5-10cm vastag panelek, akár légréssel elhelyezve. Ezt fel lehet esztétikusan öltöztetni, pl. fotóprintelt felülettel, nem kell izgulni, hogy ocsmányul néz majd ki.

    Függönyökkel csak óvatosan, mert kizárólag közép, de főleg magas frekvenciasávban csillapítanak, a balanszot jól el lehet tolni túlfüggönyözéssel, főleg, hogy a szobák többsége eleve eleve lekonyul magas sávban a hagyományos szobai berendezések (szőnyegek, kárpitok, stb) miatt. Ha viszont lezársz vele egy tér-részt, arra pl. javasolt, mert onnan nem zavarnak be az ott keletkező visszaverődések.

    [ Szerkesztve ]

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Új hozzászólás Aktív témák